Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

10-12-2009 4-44-16 πμ

Μια βαλίτσα αλλάζει χέρια. Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ένα τόσο πολύτιμο αγαθό που πολλοί διεκδικούν, ενώ για να καταφέρει να το αποκτήσει ο τελικός παραλήπτης, σημειώνονται πολλές δολοφονίες…
Τα παραπάνω αποτελούν τον πυρήνα του σεναρίου μιας μονόλεπτης ταινίας δύο φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνή διαγωνισμό για το περιβάλλον «Ένα λεπτό για να σώσεις τον κόσμο», που διοργανώθηκε στο Λονδίνο στις αρχές Νοεμβρίου.
Η ταινία αυτή, με τίτλο «3ος Παγκόσμιος Πόλεμος», επιλέχθηκε ανάμεσα σε 210 άλλες ταινίες από χώρες όλου του κόσμου και περιοχές που έχουν πληγεί από περιβαλλοντικές καταστροφές. Δημιουργοί της, δύο φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου, ο Στέλιος Αλεξανδράκης και ο Μενέλαος Παμπουκίδης.

4517  
«Η έλλειψη νερού στο μέλλον θα αποτελέσει αιτία διαμάχης και μαχών μεταξύ των λαών. Το μπουκάλι με το νερό χρησιμοποιείται στην ταινία με μία δόση ειρωνείας για να δείξει την αξία του, ενώ στις δολοφονίες εμπλέκονται άτομα διαφορετικών εθνοτήτων, που αποδεικνύει τη διάσταση του προβλήματος», δήλωσε ο Στέλιος Αλεξανδράκης.
Η ταινία προβληθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγη στην Κοπεγχάγη.

πηγή Greektube

εξαιρετική και η My Paper Boat

1 σχόλιο:

  1. Ωραία σκέψη με αμερικανικό σενάριο.
    Στις 16 Δεκέμβρη θα προβληθεί η νέα εκπομπή-ντοκιμαντερ του Εξάντα με θέμα το νερό και τίτλο "πωλείται ζωή"

    Ibis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή