Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με δημοσιεύματα και φωτογραφικό ή ψηφιακό υλικό, που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, και αφορά ενέργειες ή συμπεριφορές αστυνομικών, ιδιαίτερα κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων (04 έως 07/12) για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου Αλέξανδρου, ανακοινώνεται ότι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν διαταχθεί άμεσα σε όλες τις περιπτώσεις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως όλα τα περιστατικά και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος των υπαιτίων.

Ειδικότερα:

· Χθες (09/12) από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις εικόνες και το ψηφιακό υλικό, που προβλήθηκε σχετικά με την παρουσία μεταξύ των αστυνομικών, που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων την 07/12 στα Χανιά, ατόμων με αλλοιωμένα - κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

8-12-2009 10-15-43 πμ http://www.tvxs.gr/v28005

· Χθες επίσης διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το περιστατικό της σύλληψης και παραπομπής στον ανακριτή 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη γιατί σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του βρέθηκε στην κατοχή του σακίδιο που περιείχε βόμβα μολότοφ, ενώ εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκε σε αυτόν. Επισημαίνεται ότι το περιστατικό της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα διερευνηθεί σε βάθος.

028101_0912110249 028079_0912101857 http://www.tvxs.gr/v28101

καρέ-καρέ η σκευωρία κατά του φοιτητή με τις πιτζάμες

http://www.tvxs.gr/v28145

Η Ελληνική Αστυνομία εκφράζει δημόσια συγνώμη στον 23χρονο για την ταλαιπωρία που υπέστη.

· Σήμερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια άμεσης Προκαταρκτικής Διοικητικής Έρευνας σχετικά με φωτογραφίες, που έχουν δημοσιευτεί και απεικονίζουν αστυνομικούς, κατά το τριήμερο των προαναφερομένων εκδηλώσεων (04 έως 07/12) στο κέντρο της Αθήνας, να προβαίνουν σε πράξεις οι οποίες χρήζουν διερεύνησης ως προς τη νομιμότητά τους. Σε περίπτωση που διακριβωθούν ευθύνες θα επιβληθούν αυστηρότατες πειθαρχικές κυρώσεις.

ASFALITIS1449811 img_8257-b _mg_4131__3_bjovuv

Για τα αποτελέσματα των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων και των Προκαταρκτικών Διοικητικών Ερευνών θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Η Ελληνική Αστυνομία εκφράζει για άλλη μια φορά την πάγια θέση της για την άμεση και πλήρη διερεύνηση όλων των περιστατικών που εγείρουν αμφιβολίες για τη νόμιμη συμπεριφορά των αστυνομικών.

και μια ανακοίνωση από την ΑΚΟΑ

AKOA

Ζηλώσας τη δόξα ενωμοτάρχη των πιο σκοτεινών περιόδων, ο κ. Χρυσοχοΐδης απεφάνθη το δεύτερο. Οι απρόκλητοι τραυματισμοί πολιτών, οι τόνοι χημικών, οι επιθέσεις σε στέκια νεολαίας και το πογκρόμ των 850 προσαγωγών, κυρίως νέων ανθρώπων, ακόμη και 12χρονων παιδιών, οι τραμπουκισμοί, οι προσβολές, οι ύβρεις και η τρομοκρατία που υπέστησαν στα χέρια της αστυνομίας, αποτελούν ακραίες εκδηλώσεις βίας κατά της δημοκρατίας και του Συντάγματος, με μεθόδους που υιοθετούνται μόνο από ολοκληρωτικά και αυταρχικά καθεστώτα.

Ως εκ τούτου, ο υπουργός είναι επίορκος. Ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι θα ξανακάνει, αν χρειαστεί, και δύο χιλιάδες προληπτικές προσαγωγές, σε πλήρη αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

Αποτελεί οφειλή για τις δυνάμεις που υπερασπίζονται τους δημοκρατικούς αγώνες και το Σύνταγμα να σταματήσουν την εκτροπή. Σκηνές Ιπποδρόμου εν μέσω δημοκρατίας δεν πρέπει να ξαναζήσουμε. Απλοί πολίτες, κόμματα, οργανώσεις, εκπαιδευτικοί, επιστημονικοί και μαζικοί φορείς, δικηγορικοί σύλλογοι, οφείλουν να ορθώσουν τείχη.

Τα προβλήματα της κοινωνίας και των νέων δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή.

Να υπερασπιστούμε τα πολιτικά δικαιώματα, ατομικά και συλλογικά, το πανεπιστημιακό άσυλο, την αξιοπρέπεια του πολίτη.

Αθήνα 9 Δεκεμβρίου 2009

Το γραφείο Τύπου της ΑΚΟΑ

Come on punk, make my day!  στην ΑΥΓΗ

obamadowntown[4]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή