Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ας προσέξει πολύ ο κ. Πρωθυπουργός, διότι "ζεί Κύριος ο Θεός" και εκδικείται!

egkenia

ποιός το είπε

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

στο προσωπικό του blog http://mkka.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html

και ένα κείμενο από την ΑΥΓΗ

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Τα καλά και συμφέροντα.

Μόνο για το 2009 και μόνο για τα ακίνητα που αποφέρουν εισόδημα θα πληρώσει φόρο η Εκκλησία της Ελλάδας, σύμφωνα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μετά από εισήγηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Η Εκκλησία θεωρεί "αυτονόητο" ότι δεν θα φορολογηθεί για ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται, για εκείνα που δεν μπορεί να αξιοποιήσει λόγω βαρών που υφίστανται επί αυτών, καθώς και για ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν ή δεν χρησιμοποιούνται προσωρινώς μέχρι να λειτουργήσουν ως ιδρύματα. Η Εκκλησία επισημαίνει ότι δαπανά εκατό εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς και "απαιτεί από την Πολιτεία τουλάχιστον ισότιμη μεταχείριση με το σύνολο των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου".

Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του για το θέμα τονίζει ότι "η Εκκλησία θεωρεί αυτονόητο για τον εαυτό της να μην πληρώνει φόρους στα ακίνητα που κατέχει και ιδιοχρησιμοποιεί, ή παραμένουν αναξιοποίητα ή της έχουν παραχωρηθεί δωρεάν. Ζητά να ισχύσει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχύει για κάθε πολίτη της χώρας που κατέχει το οποιοδήποτε ακίνητο και είναι υπόχρεος φόρου για την περιουσία του" και υπογραμμίζει ότι "αυτή η τοποθέτηση αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη, γιατί παραβιάζει την αρχή της ισότητας έναντι των νόμων αλλά και γιατί διατυπώνεται σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης όπου ζητούνται θυσίες απ' όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή