Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Με Γ.Καμίνη στην Αθήνα και Γ.Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ

Έπειτα από εντατικές εσωκομματικές διεργασίες, που κορυφώθηκαν στη διάρκεια του 9ου Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής και του Γιώργου Καμίνη στο Δήμο Αθηναίων. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τον υφυπουργό Οικονομίας Μάρκο Μπόλαρη, στον Δήμο Θεσσαλονίκης τον Γιάννη Μπουτάρη και στον Δήμο Πειραιά τον Γιάννης Μίχα.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη.
Τα ονόματα ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή των υποψηφίων Θανάσης Τσούρας.
Οι υποψήφιοι στις 13 Περιφέρειες:

  • Αττικής (έδρα Αθήνα): Γιάννης Σγουρός
  • Κεντρικής Μακεδονίας (έδρα Θεσσαλονίκη): Μάρκος Μπόλαρης
  • Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Κομοτηνή): Άρης Γιαννακίδης
  • Δυτικής Μακεδονίας (έδρα Κοζάνη): Γιάννης Παπαϊορδανίδης
  • Ηπείρου (έδρα Ιωάννινα): Βαγγέλης Αργύρης
  • Θεσσαλίας (έδρα Λάρισα): Αποστόλης Παπατόλιας
  • Στερεάς Ελλάδας (έδρα Λαμία): Κλέαρχος Περγαντάς
  • Δυτικής Ελλάδας (έδρα Πάτρα): Απόστολος Κατσιφάρας
  • Κρήτης (έδρα Ηράκλειο): Σταύρος Αρναουτάκης
  • Βορείου Αιγαίου (έδρα Μυτιλήνη): Νάσος Γιακαλής
  • Νοτίου Αιγαίου (έδρα Ερμούπολη): Γιάννης Μαχαιρίδης
  • Ιονίων Νήσων (έδρα Κέρκυρα):θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα
  • Πελοποννήσου (έδρα Τρίπολη): στηρίζει τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος»
Όσον αφορά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο κ. Τσούρας είπε πως το όνομα του υποψηφίου θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Είπε πως πρόκειται για πρόσωπο από την ακαδημαϊκή κοινότητα που διδάσκει στο εξωτερικό.
Οι υποψήφιοι στους μεγάλους δήμους της χώρας:
  • Δήμος Αθηναίων: Γιώργος Καμίνης
  • Δήμος Πειραιά: Γιάννης Μίχας
  • Δήμος Θεσσαλονίκης: Γιάννης Μπουτάρης
  • Δήμος Πατρέων: Δημήτρης Κατσικόπουλος

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231057874

Αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης

ΝΔ
«Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ γύρισαν τις πλάτες στον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να μπουν στα ψηφοδέλτια. Προφανώς, προβλέπουν ήδη ποιο αποτέλεσμα θα έρθει, ως απάντηση στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου και αποφεύγουν όπως - όπως να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος.
«Η ΝΔ έφερε την καταστροφή ως κυβέρνηση. Συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, αμετανόητοι, να επενδύουν στην καταστροφή. Προσκολλημένοι στον στενό παλαιοκομματισμό, δεν μπορούν να αντιληφθούν την διοικητική επανάσταση και την αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών που επιφέρει ο "Καλλικράτης"», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με σοβαρότητα και αίσθηση της ευθύνης, προχώρησαν σε επιλογές που θα υπηρετήσουν τους νέους θεσμούς, τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», επισήμανε ο Γ. Πεταλωτής.
«Ο πολυδιαφημισμένος "Καλλικράτης" απαξιώνεται από τα ίδια τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, που αρνούνται πεισματικά να γίνουν υποψήφιοι περιφερειάρχες», ανταπάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος. «Τα όσα έγιναν στο παρασκήνιο του τριήμερου Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τις υποψηφιότητες, δείχνουν πόσο χαμηλή εκτίμηση έχουν για τη δήθεν "σημαντική μεταρρύθμιση" του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης οι μεγαλοσχήμονες υπουργοί της κυβέρνησης», συμπλήρωσε.
ΚΚΕ
«Αυτά που συμβαίνουν με τις υποψηφιότητες σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ είναι για καλοκαιρινές επιθεωρήσεις και για τα πανηγύρια», είπε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. «Είναι ευτύχημα για το λαό που μπορεί να στηριχθεί στο ΚΚΕ. Σε συμπόρευση μαζί του μπορεί να αποκρούσει τα χειρότερα που του φέρνουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να αλλάξει τα πράγματα προς όφελός του», πρόσθεσε.
ΣΥΝ
«Το ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου δεν χάραξε νέους δρόμους, δεν άνοιξε τις πόρτες σε νέες ιδέες αλλά υιοθέτησε τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες και ταξικές πολιτικές σε βάρος της κοινωνίας, έτσι ώστε δύσκολα μπορεί κανείς σήμερα να διακρίνει ποια είναι η Δεξιά παράταξη», σχολίασε ο ΣΥΝ.
Δημοκρατική Αριστερά
Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση Αθήνας της Δημοκρατικής Αριστεράς επισημαίνει ότι θεωρεί πως «είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα η υποστήριξη της υπερκομματικής υποψηφιότητας του Γιώργου Καμίνη από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, όπως έγκαιρα είχε προτείνει». «Τώρα ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια με αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες, για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος της Αθήνας, για να ηττηθεί η σημερινή δημοτική αρχή που συσσώρευσε μόνο μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα στην πόλη», τονίζει.

3 σχόλια:

  1. Kalo einai Oliare na kaneis ligo Control Sthn komatolagnia!
    "Με Γ.Καμίνη στην Αθήνα και Γ.Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ....."Kai meta anarwtieste ti ginete me ta mikra komata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μεγάλη τύχη για τον τόπο μας η υποψηφιότητα Μαχαιρίδη. Πετυχημένος αυτοδιοικητικός, ηθικό στοιχείο, με γνώση και ικανότητα να δίνει λύσεις.

    Σε αυτές τις εκλογές Μαχαιρίδη ΔΑΓΚΩΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xeri xeri me ton karatzaferi stin Peloponniso kai oxi mono.
    Ntropi sto Pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή