Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοικτή επιστολή Τάσσου Φαρούπου

Ανοικτή επιστολή

Αντίπαρος 09/09/2010

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγαπητοί συμπατριώτες, τον τελευταίο καιρό πολλά λέγονται και γράφονται για μένα αλλά όχι από μένα, ώρα να πω κι εγώ κάτι. Γεγονός είναι ότι έχω γίνει αποδέκτης προτάσεων από διάφορα αξιόλογα και σεβαστά άτομα για μένα να αναλάβω πρωτοβουλία και να διερευνήσω εάν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένας τρίτος συνδυασμός ο οποίος να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή, με τελικό σκοπό ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Με δεδομένο ότι προσωπικά κι εγώ έχω αντιληφθεί το κοινό αίσθημα , υπάρχει μια αγωνία ένας φόβος για το μέλλον, όπως επίσης δεδομένο είναι ότι ο Καλλικράτης τον οποίο θα κληθεί να υλοποιήσει το νέο συμβούλιο θα έχει τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα κατά την εφαρμογή του, ξεκινήσαμε κάποιες επαφές.

Δυστυχώς το έμψυχο δυναμικό της Αντιπάρου το οποίο θα μπορούσε να φέρει σε πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα μετριέται στα δάχτυλα των χεριών. Είναι σίγουρο ότι αυτή θα είναι η κρισιμότερη τετραετία για το νησί μας. Με τις παραπάνω σκέψεις ξεκινήσαμε κάποιες διερευνητικές επαφές δυστυχώς ταυτόχρονα ξεκίνησαν και τα χτυπήματα κάτω από την μέση, η λασπολογία κ.λ.π. πράγμα το οποίο με λύπησε βαθύτατα και απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο.

Προσωπικά ποτέ δεν επεζήτησα αξιώματα καi θέσεις, παρόλο που είχα τις ευκαιρίες στην έως τώρα πορεία μου. Υπηρέτησα την τοπική αυτοδιοίκηση σαν σύμβουλος οκτώ χρόνια από την θέση της πλειοψηφίας και τέσσερα χρόνια από την θέση της μειοψηφίας, ποτέ δεν υπονόμευσα κανένα αντίθετα πάντα αναζητούσα την σύνθεση και την άμβλυνση των αντιθέσεων με τελικό σκοπό τις σωστές αποφάσεις.

Δεν κόπτομαι για την αρχηγία η κάποια θέση αλλά δεν μπορώ στην δεδομένη στιγμή να στηρίξω κανένα, στόχος μου είναι ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο πράγμα δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που μου έκαναν προτάσεις συνεργασίας και εύχομαι το καλύτερο για το νησί μου. Ας μην ξεχνάμε ΠΡΩΤΑ Η ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ.

Με εκτίμηση

Φαρούπος Αναστάσιος

33 σχόλια:

  1. Enoligis den tha kanei kinisi.

    Ante na ginei eniaio, tha swthoume sas lew, opws leei kai o Tasos den einai eykoli ypothesi o dimos kai idiaitera i partheniki tou fora.
    Oloi xreiazontai
    Skeftite prin prohwrisete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένας τρίτος συνδυασμός ο οποίος να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή, με τελικό σκοπό ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο."
    Πως είναι δυνατόν ένας συνδυασμός ο οποίος θα δημιουργηθεί από σένα θα αποτελέσει ενιαίο ψηφοδέλτιο;
    "ταυτόχρονα ξεκίνησαν και τα χτυπήματα κάτω από την μέση, η λασπολογία"
    Μα το "παιχνίδι" αυτό το ξεκίνησε ένας από τους συνομιλητές σου με την διαβόητη ανακοίνωση.
    "Δεν κόπτομαι για την αρχηγία ... στόχος μου είναι ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο πράγμα δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο."
    Αν πραγματικά το εννοείς τότε γιατί εν κρυπτώ ξεκίνησες διαδικασίες κατάρτισης συνδυασμού και δ3ν ζήτησες δημόσια ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο;
    "Ας μην ξεχνάμε ΠΡΩΤΑ Η ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ"
    Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα να μην λες γιατί αν πραγματικά έβαζες ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ δεν θα διερευνούσες καθόλου την περίπτωση κατάρτισης τρίτου συνδυασμού αλλά θα συμμετείχες σε κάποιον από τους ήδη υπάρχοντες.
    Και κάτι τελευταίο, γνώριζες εκ των προτέρων ότι ένας εκ των υποψηφίων δημάρχων έχει αποκλείσει την δημιουργία ενιαίου ψηφοδελτίου, πως είναι δυνατόν να διαμορφωθεί τώρα ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. diladi oi alloi syndiasmoi exoun tenekedes mono esy taso mou tha esones tin antiparo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά κακά τα ψέματα.
    Ο μόνος που θα μπορούσε να κατεβάσει κοινής αποδοχής στο νησί είναι ένας.Και αυτό τον γνωρίζουμε όλοι,βέβαια δεν είναι και σίγουρο αν θα ήταν ικανός να οργανώσει ένα δήμο και βέβαια με ποιά πρόσωπα.
    Εφόσον αυτός δεν το αποφασίζει ας ξεχάσουμε τα ενιαία.Μια φορά και τώρα αν το αποφάσιζε θα έκαναν όλοι πίσω,γι αυτό να είστε σίγουροι.
    Τώρα ας διαλέξουμε ΜΑΡΙΑΝΙΟ η ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ.
    Οσο από συμβούλους αυτοί που ακούγονται είναι αστα να πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφού αυτοί είναι αστα να πανε γιατι δεν μπαινεις εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. egw psifizo mariano einai omorfos psilos kai ithikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πραγματικα λυπαμαι πολυ για ολα αυτα που συμβαινουν στην αντιπαρο αλλα περισοτερο λυπαμαι γιατι πιστευω οτι το 90% των υποψιφιων[δημαρχων και συμβουλων] αυτοπαρουσιαζονται σωτηρες .Στην πραγματικοτητα ομως θελουν να σωσουν τους εαυτους τους καταλαμβανοντας μια θεση στο νεο δημο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δηλαδη εσυ πιστευες τασουλη οτι με το που ακουστηκε οτι προσπαθεις να κανεις συνδυασμο θα εκαναν οι αλλοι πισω?
    αυτο σου ειχε υποσχεθει ο σκιαδας και αλλοι 2-3 που σε εσπρωχναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φυσικα Αγαπητε Ανωνυμε να Ψηφιζεις Μαριανο . Αφου Θες Σεφ για τα Μαγειρεματα του Δημου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ούτε αυγά τηγανητά δεν μπορεί να κάνει ο μαριανός, θα μας πουλήσει και σεφιλικι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο ένας είναι αυταρχικός και υπερόπτης και ο άλλος σαν χασάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι έγινε χτες με την συνάντηση στο καμπινγκ; συγκροτήθηκε η Α.Ν.Ν.Μ (αδέσμευτη νεολαία νίκου μαριανού);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φαρούπος η καλύτερη λύση για το νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η επιστολή έχει πολλά σημεία που μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει ή να λοιδορήσει ή να ευτελίσει, αναλόγως της πολιτικής του παιδείας και της επιείκειας του διαχειριστή του blog.

    Πέρα από το αν ο υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο πιο όμορφος, ο πιο ηθικός, ο πιο σωτήρας και ο ικανότερος σεφ, η κίνηση ΤΦ αυτοακυρώθηκε πριν η πρόθεση πάρει σάρκα και οστά. Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς για τους λόγους της ακύρωσης που αναφέρει ο ίδιος ο ΤΦ αλλά και για την αναστάτωση που έφερε στο νησί η είδηση τρίτου σχηματισμού.

    Είναι φανερό ότι υπάρχει μία μεγάλη μάζα ανθρώπων που δεν εκφράζονται από κανένα από τους δύο υποψηφίους Δημάρχους και τις ομάδες τους, ενώ αποτελεί στρουθοκαμηλισμό να αγνοεί κανείς ΑΚΟΜΑ την επιθυμία πολλών να επανέλθει στη συζήτηση το θέμα του ενιαίου ψηφοδελτίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ψηφιζω μαριανο γιατι κανει καλους κεφτεδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. To ματς αρχίζει
    Ας συνδυαστούμε σαν πολίτες να παίξουμε μπάλα
    Να μιλήσουμε για τα προβλήματα της καθημερινότητας του νησιού
    Για το είδος ανάπτυξης που θέλουμε
    Ας απαιτήσουμε ρεαλιστικά προγράμματα χωρίς παχιά λόγια και επιδείξεις ηθικής από τους διαχειριστές που θα εκλέξουμε
    Ας βάλουμε τον πήχη ψηλά για την αξιοσύνη τους
    Ας απομονώσουμε τους φανατικούς ας συνεννοηθούμε
    Και προπαντός μην σταματήσουμε να παίζουμε μπάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είμαι ΝΔ και Ψηφιζω Μαριανο γιατι ειναι ο μονος συνδιασμος που περιλαμβανει αξια και ικανα στελεχη της παραταξης μας: Αντώνης, Βασιλ/λος, Αρμπελια κ.α.

    Οχι στο Λεβεντάκη και την πασοκοαριστερη παρέα του.

    Ο τοπος μας βρίσκεται σε σταυροδρόμι: Δεξια ο δρόμος του κ. Μαριάνου και των αξιων στελεχων του, δρομος αρετης. Αριστερά ο δρόμος του Λεβεντακη και της παρεας του, δρόμος κακοτράχαλος.

    Εμείς ΠΑΜΕ ΔΕΞΙΑ, με οδηγο μας τον Νικο Μαριανο.

    Στις εκλογες ξερουμε τι ψηφίζουμε: ΚΟΚΚΙΝΟΣ για Περιφέρεια, ΜΑΡΙΑΝΟΣ για Δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά, και μετά ξύπνησες. Αντώνης, Αρμπελιά, και ποιος ξέρει ποιον άλλο φωτισμένο έχεις στο προσκεφάλι σου για όραμα για τον τόπο...

    Αν το σχόλιο δεν είναι στημένο για πλάκα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ακομα βαζετε ταμπελες ΝΔ ΠΑΣΟΚ .Ας σοβαρευτουμε λιγο ,μιλαμε για τα σπιτια μας ,αφηστε τα κομματα στην ακρη αυτοι καλα μας τα τρωνε τοσα χρονια .Ας παρουν τωρα την περιφρονηση μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεξια με τον Μαριανο που Ψηφιζε Παντα Συριζα ? Πως γινετε Αυτο ? Καλα αυτος δεν ηταν συμβουλος με τον Λεβεντακη ? Ποια ειναι τα Αξια Στελεχη ? Ο Πατελης που υπογραφει με Σταυρο ? Για Γραψτε και τους αλλους για να τους Μαθουμε . Και μετα θα Επανελθω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το αν ο κ. Μαριάνος ψήφιζε Συριζα, μόνο ο ίδιος το ξέρει και δεν αφορά κανέναν.
    Αυτό που ξέρουμε όλοι είναι ότι προέβει σε μια πεφωτισμένη πράξη υπευθυνότητας, σθένους, πολιτικής ανδρείας και ωριμότητας θέτοντας σε καίριες θέσεις του συνδιασμού του άξια στελέχη της λαϊκής δεξιάς παράταξης. Αυτη η πράξη είναι ευθέως ανάλογη της προσωπικής καλλιέργιας και της επιστημονικής και ακαδημαϊκής μόρφωσης που διακρίνει αυτόν τον πολιτικό άνδρα.

    Και από την άλλη πλευρά τι; Ο Λεβεντακης και η παρέα του. Στο τέλμα που έχει βυθίσει τη χώρα η πασοκαριστερα, η παράταξη Λεβεντάκη αποτελεί το βόρβορο.

    Εμείς οι γνήσιοι πατριώτες, τα αγνά στελέχη της δεξιάς παράταξης στις εκλογές δεν έχουμε διλήματα.
    Χωρίς δισταγμό και σίγουροι για τη νίκη ψηφίζουμε ΚΟΚΚΙΝΟ για Περιφέρεια, ΜΑΡΙΑΝΟ για Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητε Μαγε Γισσπορ μπορεις σε παρακαλω να μας πεις Ποια ειναι αυτη η μεγαλη μαζα που δεν θελει αυτους στους δυο υποψηφιους ? Εισαι ενας - μια απο αυτην την ΜΑζα ? Δεν εχω κατι με εσανα , απλα αναρωτιεμαι . Ζω στην Αντιπαρο και δεν εχω παρει χαμπαρι . Και στο τελος ρε παιδια ποιοι ειναι αυτοι που απαρτιζουν την Κινηση Ενεργων Πολιτων ? Εγω γιατι εχω μαυρα μεσανυχτα ? Δεν με βλεπουν εμενα ? Θα ηθελα και εγω να μπω σε αυτην την κινηση ενεργων πολιτων . Μηπως ειναι κρυφη ή μονο για εκλεκτους ? Δεν θελω να προσβαλω κανεναν , απλα εχω αποριες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εφόσον ρωτάτε τίμια και ειλικρινώς και χωρίς διάθεση προσβολής κανενός (αντίθετα με αρκετά από τα παραπάνω σχόλια άλλων)μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι:
    -η "μεγάλη μάζα" δεν σημαίνει και πλειοψηφική μάζα, αλλά ένα μη ευκαταφρόνητο κομμάτι των κατοίκων του νησιού που δεν συντάσσεται ακομη με κανέναν, τουλάχιστον μέχρι να διαπιστώσει μεσω των προγραμματικών δηλώσεων και των ατόμων που προτίθενται να πολιτευτούν, ότι αποπνέουν υγιή πολιτική σκέψη και πρόθεση.

    -δεν είμαι στη μάζα αυτή, αλλά αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξή της. Το μέγεθος της δεξαμενής ενός θεωρητικού τρίτου πολου δεν το γνωρίζει κανείς.

    - Όπως και λεπτομέρειες για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών, που φούσκωσε και ξεφούσκωσε μόνη της.

    -Μαύρα μεσάνυχτα δεν έχετε. Σας βλέπουν αλλά φοβούνται να σας πλησιάσουν ίσως...

    -Από όλα όσα διαβάσατε μείνατε στο θέμα των ανένταχτων. Μήπως το θεμα του ενιαίου είανι πιο σοβαρό;


    Έτσι κι αλλιώς για περισσότερες απορίες απευθυνθείτε στους υποψηφίους δημάρχους και αντιδημάρχους, πραγματικούς και φερόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ENERGOPISH 50RIDVN EDV KAI TVRA NA SPROXOYME ENA SOBARV ANUROPO GIA MPROSTARI GIA ENIEV NAFTIXOYMAI THN ANTIPARO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο καθε πολίτης έχει δικαίωμα στο ''ψηφίζω'' και ''ψηφίζομαι''.Νομίζω ότι ο κάθε συνδιασμός θα πρέπει να ανοίγει τις ''πόρτες'' του σε κάθε ενδιαφερόμενο. Εκεί θα φανεί και η αξιοπιστία του εκάστοτε υποψηφίου Δημάρχου. Οποιος ενδιαφέρεται ας κάνει πρόταση εκεί που νομίζει ότι αξίζει τον κόπο τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. o μονος που ισως αξιζει απο αυτους που επισιμα γνωριζουμε οτι ειναι υποψηφιοι ειναι ο Βασιλοπουλος .Το μονο που με χαλαει σε αυτον ειναι οτι ειναι κομματοσκυλο.ολοι οι υπολοιποι ειναι ικανοι ακομα και για χειροτερες μερες .Δυστιχως στην Αντιπαρο οι ικανοι δεν θελουν να ασχοληθουν και οι ανικανοι εχουν πολυ μεγαλη ιδεα για τον εαυτο τους.Μακαρι να βρεθει καποιος ικανος να κανει τριτο συνδιασμο γιατι πραγματικα υπαρχει μεγαλη μαζα Αντιπαριοτων που δεν εκφραζεται απο κανενα απο τους δυο υποψηφιους δημαρχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν όντως ο κος Μαριάνος έχει φτάσει στο σημείο να εντάξει την Αρμπελιά στο συνδιασμό του, τότε "συγχαρητήρια" και "εις ανώτερα"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ο Μπελέγρης είπε ότι ο κος Μαριάνος έχει ένα Βασιλοχουντικό στον συνδυασμό του αληθεύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΩΝΙΜΟΙ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΝΙΜΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ....ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ!

    ΥΓ: Εαν ενδιαφέρεται ο ανωτέρω υπογράφων ως κος Σκιαδάς, η Κοινότητα Αντιπάρου ζητά υπεύθυνο επί των δελτίων τύπου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. apla den kaneis gia dhmarxos nikolaki.mporei na exeis kapoia alfa morfwsh alla enas igeths den prepei na exei mono afto .eisai antikinonikos antipathis autarxikos k den gnwrizeis apo topikh autodioikish den kaneis re file den ta niwtheis ta problimata ths antiparou k auto fainete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή