Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Συνέντευξη Λάβδα στη ΦΩΝΗ της ΠΑΡΟΥ


Μηνυτήρια αναφορά κατά της προέδρου της Κοινότητας Αντιπάρου κατέθεσε ο δικηγόρος Σπ. Λάβδας εκ μέρους των Κοινοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας, στους οποίους η κ. Μανέτα έχει στείλει εξώδικα και τους κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με την υπόθεση των 37 παράνομων μεταδημοτεύσεων. Παράλληλα αποστέλλει εξώδικα προς την Περιφέρεια με τα οποία ζητεί από τον Περιφερειάρχη Χ. Κόκκινο και τον κ. Πλάτσικα, υπεύθυνο του τμήματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να προχωρήσουν σε διαδικασίες επιβολής πειθαρχικών ποινών, πρώτον σε ότι αφορά στις παράνομες μεταδημοτεύσεις και δεύτερον, για το γεγονός, ότι ενώ τελούσε εν αργία προέδρευε των συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου, εισηγείτο, αλλά επιπλέον υπέγραφε και δελτία Τύπου ως πρόεδρος.

Κύριε Λάβδα, τι πιστεύετε ότι θα πετύχετε με την παρέμβασή σας αυτή;

Απ.: Ήδη ορισμένα από τα θέματα που αφορούν την κ. Μανέτα, έχουν πάρει ένα δρόμο. Το ζήτημα είναι να υπάρξει ευαισθησία και άμεση αντίδραση όλων των φορέων που είναι αρμόδιοι, γι’ αυτό και επισημαίνω, ότι υπάρχει μία σοβαρότητα στην ιστορία αυτή, που πρέπει έτσι να αντιμετωπιστεί, δηλαδή με σοβαρότητα και με αμεσότητα. Κατά συνέπεια, έχουμε σήμερα σε εκκρεμότητα κάποια θέματα. Ένα θέμα είναι οι παράνομες μεταδημοτεύσεις. Αυτό το ζήτημα είναι ήδη στην εισαγγελέα, η οποία μελέτησε το φάκελο της εκθέσεως, χαρακτήρισε τα αδικήματα και το παρέπεμψε σε αντεισαγγελέα για την άσκηση των ποινικών διώξεων.

Αυτό όμως που είναι ακόμη σοβαρότερο και δείχνει την εντιμότητα της Πολιτείας, την ευαισθησία της Πολιτείας, έχει να κάνει με την πειθαρχική δίωξη που πρέπει να ασκήσει το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης. Ήδη έχω κάνει εξώδικα με τα οποία ζητώ να μην κωφεύσουν, να μην αδιαφορήσουν και πάλι. Έχουμε χρέος, μέσα από τη βαρύτητα της πράξης και μέσα από το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί ένα τοπικό, πανελλήνιο θα έλεγα ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό, που είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά πολιτικά και δικαστικά δεδομένα.

Εξώδικα όμως στέλνει και η κ. Μανέτα και απειλεί με μηνύσεις;

Εμείς έχουμε την ευθύνη ή αν θέλετε την επιμέλεια να παρεμβαίνουμε, να διαπιστώνουμε και να διαπιστώνουμε αν προχωρεί και τι προχωράει και η κ. Μανέτα, κάνει εξώδικα. Ήδη αυτή τη στιγμή έχω εξώδικο για τους πελάτες μου (Κοινοτικοί Σύμβουλοι), αλλά έχουν σταλεί και σε μερίδα του Τύπου. Ε, αυτό είναι πρωτόγνωρο, είναι προκλητικό, δηλαδή έχω την αίσθηση ότι ζούμε σε μια παράνοια. Η κυρία Μανέτα, χρωστάει στη δικαιοσύνη, χρωστάει στην ευπρέπεια, χρωστάει στο νόμο, χρωστάει στους πολίτες και σε μια κοινωνία που την έφτιαξε ή θέλει να τη φτιάξει με αναλογισμό στην ηθική και στην ποιότητα και τελικά στέλνει εξώδικα. Είναι συγκλονιστικό.

Ένα από τα εξώδικα έχει ως αποδέκτη την κ. Μανέτα;

Ναι, ως απάντηση σε όσα μας προσάπτει. Μας ζητάει να ανακαλέσουμε και εγώ απαντώ, ότι όχι μόνο δεν ανακαλούμε, αλλά επισημαίνουμε το θέμα όπως έχει μήπως και καταλάβει κάποια στιγμή, που δεν είναι εύκολο. Πρώτα – πρώτα, έχει μια πεποίθηση, θεωρεί ότι η Πολιτεία χειραγωγεί τη δικαιοσύνη. Και σε ένα βαθμό, αυτό μπορεί να γίνεται και έχει καταγγελθεί. Η δικαιοσύνη όμως στο βάθος της και στο μεγαλύτερο μέρος της, είναι ανάχωμα σε τέτοιου είδους πράξεις. Νομίζει η κ. Μανέτα, ότι ο Παυλόπουλος, που θα τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη θα τη σώσει, αλλά και να θέλει να το πράξει, δεν μπορεί.

Άκουσα, επίσης, ότι εμφανίστηκε σε εφημερίδα των Κυκλάδων πως τελικά δικαιώθηκε παντού. Υπήρξε μια ποινική δίωξη αυτεπάγγελτη, από την οποία αθωώθηκε και έπρεπε να αθωωθεί, για παραποίηση αιγιαλού. Και αυτό το γενίκευσε, πέρασε στην εφημερίδα, πέρασε στους Αντιπαριώτες που με αγνότητα την παρακολουθούν και σήμερα οι κολλητοί της πανηγυρίζουν. Αυτό είναι ένα ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό. Δηλαδή, η όλη πορεία, η διαδρομή και η συμπεριφορά της. Όπως επίσης είναι σοβαρό το γεγονός, ότι οι αρμόδιοι, το αντιμετωπίζουν επιδερμικά και δεν μιλάω, αποκλειστικά ή στενά για τη δικαιοσύνη, αλλά και για τον υπουργό Εσωτερικών, τον Περιφερειάρχη, για το τμήμα αυτό της Περιφέρειας που έχει την ευθύνη, να επιμελείται, να εισηγείται και να αποφασίζει και δεν το κάνει, και πρέπει να στείλω εξώδικα για της επιβληθεί η ποινή. Είναι επίσης σημαντικό το ζήτημα, ότι η Περιφέρεια περίμενε να εκδοθεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής, για να επιβάλει την ποινή της αργίας, ενώ δεν είχε τέτοια υποχρέωση.

Μπορούσε δηλαδή να επιβάλει την ποινή;

Είχε υποχρέωση. Από τη στιγμή που κατατέθηκε η αίτηση στο ΣτΕ και δεν βγαίνει προσωρινή διαταγή αναστολής, αυθωρεί και παραχρήμα, η Περιφέρεια έπρεπε να επιβάλει την ποινή της.

Η ποινή, έστω και μετά την απόφαση του ΣτΕ επιβλήθηκε, όμως η κ. Μανέτα λειτουργούσε ως Πρόεδρος. Είχε αυτό το δικαίωμα;

Αυτό δείχνει παράνοια. Είναι δυνατόν να είναι σε πειθαρχική αργία και να προεδρεύει στο Κ.Σ., να εκδίδει δελτία Τύπου με την υπογραφή της ως πρόεδρος; Δηλαδή είναι συγκλονιστικά πράγματα και δεν παρεμβαίνει κανείς για να τη σταματήσει. Αντίθετα, κομματικοί παράγοντες έφυγαν για τη Σύρο προκειμένου να πείσουν τον Περιφερειάρχη να μην της επιβάλει ποινή. Δηλαδή να ευλογήσουμε την παρανομία, την πλήρη την απόλυτη παρανομία.

2 σχόλια:

  1. Nai ala afti einai mia sinentefxi enos dikigorou, einai I topothetisi diladi enos misthoforou , wraia twra apo edw kai pera tha einai opoos ta diazigia tha milane mono oi dikigoroi, wraia pragmata...
    na perimenoume kai tin apantisi tou tridagana diladi twra???fthini politiki i dikastiki diexodos pantos kai den eimai o monos pou to pistevei!!horis afto na simenei oti kai i maneta kanei kaliterous hirismous!!min xehname oti oli afti i katastasi einai ena domino pleon, kai to melon tou nisiou katantise na einai ermeo sto vomo tis arhomanias!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλο χαρτζηλίκι΄και χωρις κοπο βγαζει ο κυριος των νομικων επιστημων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή