Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Μία ανακοίνωση που αφορά και την Αντίπαρο

Μεσα στο ορυμαγδό εξωδίκων δηλώσεων και απόψεων και μια ανακοίνωση της τοπικής ένωσης δήμων και κοινοτήτων που αφορά καίρια την Αντίπαρο


Την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Κυκλάδων, εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Νήσων Αιγαίου και Κρήτης 2007-2013, δήμαρχος Ιητών κ. Γιώργος Πουσσαίος.
Στη τοποθέτησή του ο κ. Πουσσαίος, τόνισε ότι για την διατύπωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας δεν λήφθηκε υπόψη η ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου και ζήτησε την ελαστικοποίηση των κριτηρίων, ειδικότερα σε ότι αφορά τον χρόνο ανάληψης καθηκόντων προϊσταμένου τεχνικής υπηρεσίας.
Αναφέρθηκε στα έργα της «Εγνατίας», τονίζοντας ότι 22 εκατ. ευρώ περιόδου 2000-2006, χάθηκαν.
Ζήτησε να εξαιρεθεί από την διαδικασία ΕΣΠΑ, τα 115 εκατ. ευρώ για το νομό Κυκλάδων και να γίνει η διαδικασία σύμφωνα με το Πρόγραμμα «Θησέα».
Τόνισε λέγοντας ότι με τα υφιστάμενα κριτήρια, αδυνατούν να πιστοποιηθούν πλέον του 80% των νησιωτικών Δήμων και Κοινοτήτων. Αποτέλεσμα της αδυναμίας αυτής είναι, όχι η επίτευξη της σύγκλισης, την οποία επιδιώκουν τα επιχειρησιακά προγράμματα, αλλά η περαιτέρω αναπτυξιακή απόκλιση μεταξύ των μεγάλων και των μικρότερων νησιών του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου.
Εξάλλου, το 80% των πόρων που προορίζονται για την ελληνική περιφέρεια - σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες - τελικά δεν φαίνεται να πραγματοποιούνται, γιατί απλά δεν θα πιστοποιηθούν μικροί δήμοι της Περιφέρειας.
Οι προγραμματικές συμβάσεις έργων μεταξύ ΟΤΑ, είναι σχεδόν αδύνατες, ενώ υπάρχει και το πρόβλημα, το ποιος θα αναλάβει το κόστος παρακολούθησης των έργων.
Η εξεύρεση του αναγκαίου και ικανού ανθρώπινου δυναμικού και οι χρονοβόρες διαδικασίες πρόσληψης, είναι ένα από τα επιπλέον προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ, για το λόγο αυτό και πολλές φορές έχει ζητηθεί η στελέχωση των ΤΥΔΚ, έτσι ώστε να μπορούν να στηρίζουν ουσιαστικά τη λειτουργία των ΟΤΑ.
Τέλος στη συνάντηση επισημάνθηκε, για μια ακόμη φορά, η καθυστέρηση της σύστασης της οργάνωσης και λειτουργίας της «Δήμος ΑΕ», η οποία εταιρεία ως ενδιάμεσος φορέας θα υλοποιήσει έργα των ΟΤΑ, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα πιστοποίησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΕΔΚ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Η Αντίπαρος πρέπει να εκτιμήσει την πραγματικότητα και να παλέψει καθημερινά για το ΕΣΠΑ αλλιώς..........

ΕΔΩ είναι και οι απόψεις του ΤΕΕ γαι τις δυσκολίες του ΕΣΠΑ

4 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΑΝΤΙΠΑΡΙΕ....
    ΕΙΔΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.....
    ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ..
    ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΣΑΧΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ.
    ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυο χρονια το ΕΣΠΑ προχωράει με ρυθμούς σαλιγκαριού και τα προβλήματα μοιάζουν βουνά.
    Αν ήταν ΜΠΙΖΝΕΣ με REAL ESTATE εκεί να δείτε βιασύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΎΜΕ.
    ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ
    ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΙΕΣΤΕΣ
    ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗ
    Κ.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά τα λέι ο Πουσαίος
    αλλά
    ΣΤΗΣ ΚΟΥΦΗΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή