Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τίτλοι τέλους στη φάρσα του δικομματισμού

sintagma-square-500000-people-protesting-5-june-2011

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ο δικομματισμός στο τελευταίοι στάδιό του, συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, παίζει τα ρέστα του ασθμαίνοντας, με δημοσκοπικά ποσοστά που άλλοτε συγκέντρωνε μόνος του ο ένας από τους πόλους.
Τρομοκρατεί και δεν τον φοβούνται. Απειλεί και δεν τον υπολογίζουν. Προσπαθεί να αναβιώσει τη «μεγάλη μάχη» των δύο μονομάχων και γελοιοποιείται. Προσποιείται αυτοκριτικές και γεννάει μεγαλύτερη οργή. Κραδαίνει διλήμματα και βλέπει να πέφτουν στο κενό. Υπόσχεται μετάνοια ή ανάπτυξη και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της ύφεσης και της ανεργίας.
Ματαιοπονεί παραμένοντας σταθερά σε πρωτοφανή χαμηλά δημοσκοπικά. Αλλά δεν το βάζει κάτω. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετρούν τις δυνάμεις τους, μαζί με τα παραπληρώματά τους, και ελπίζουν σε μια οριακή διάσωση με τη βοήθεια και του ληστρικού εκλογικού νόμου (50 έδρες δώρο!) Αλλά κι αυτό το οχυρό της… δικομματικής «αυτοδυναμίας» κλο­νίζεται πια. Με άθροισμα ποσοστών γύρω στο 35% ακόμα και η συγκυβέρνηση αρχίζει να μην αποτελεί λύση.
Είναι η ώρα που ο ίδιος ο κόσμος μπορεί να γράψει τους «τίτλους τέλους». Αν η αριστερά δεν είναι σε θέση να αποδεχθεί την ιστορική πρόκληση –ως όλον– ο λαός θα βρει τρόπο να την υποχρεώσει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να αποδεχτούμε εμείς, ένας ένας κι όλοι μαζί, την πρόκληση που μας απευθύνεται. Με την ψήφο μας μπορούμε να κλείσουμε ένα δρόμο –του δικομματικού παιχνιδιού– και να χαράξουμε μια διέξοδο – για την κοινωνία.

πηγή Εποχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή