Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Το Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης στο Αrt Project της Google

6-4-2012 1-59-01 μμ

εδω http://www.googleartproject.com/collection/museum-of-cycladic-art/

από http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231189941

Η Google επεκτείνει τη συλλογή της με έργα τέχνης: το Google Art Project, ένα πρόγραμμα για τη διαδικτυακή προβολή σημαντικών μουσείων από όλο τον κόσμο, επεκτείνεται και περιλαμβάνει πλέον εκατοντάδες εκθέματα από το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
H αναβαθμισμένη έκδοση του Google Art Project φιλοξενεί πλέον 151 μουσεία από 40 χώρες, ωστόσο προσφέρει εικονικές ξεναγήσεις, με την τεχνολογία του Google Street View, μόνο για τα 46 από αυτά τα μουσεία.
Ένα από αυτά είναι το Μουσείο Ακρόπολης, στο οποίο οι χρήστες μπορούν πλέον να ξεναγηθούν με θέα 360 μοιρών από την άνεση του σπιτιού του. Μπορούν επιπλέον να απολαύσουν λεπτομέρειες των έργων από μικρή απόσταση χάρη στις γιγάντιες εικόνες των 2 Gigapixel.
«Στο ίδιο το μουσείο, σίγουρα δεν θα άφηναν τους επισκέπτες να πλησιάσουν σε τόσο μικρή απόσταση» σχολίασε ο Πιότρ Άνταμτσικ, μηχανικός της Google που συμμετείχε στην ανάπτυξη του δικτυακού τόπου.
Ικανοποιημένος από το έργο δηλώνει στην εφημερίδα Τα Νέα ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής. «Αναζητούμε όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Το γεγονός δε ότι τα γλυπτά παρουσιάζονται τρισδιάστατα στην οθόνη επιτρέπει στον χρήστη να έχει πλήρη αντίληψη των εκθεμάτων» λέει.
Το Google Art Project έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2011 με 1.000 έργα τέχνης από 17 μουσεία σε 9 χώρες, ανάμεσά τους η Tate Gallery του Λονδίνου, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, η Γκαλερί Uffizi της Φλωρεντίας και το Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ.
Η αναβαθμισμένη του έκδοση παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο.
Τα τρία ελληνικά μουσεία συμμετέχουν με συνολικά 693 εκθέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή