Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Σοφία Σακοράφα Εμείς

9605ffdc190be4afe69ab1386e9adcb5_XL

Σοφία Σακοράφα: Η λύση είναι αριστερά

Ενδιάμεσες λύσεις εντός του Μνημονίου δεν υπάρχουν, αφού το ίδιο το πολιτικό περιεχόμενό του έχει έναν σαφή και απαραβίαστο στρατηγικό στόχο: την κινεζοποίηση του Νότου και των λαών του


Το κυρίαρχο διακύβευμα των εκλογών είναι αν ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα νομιμοποιήσει το Μνημόνιο ή θα το αμφισβητήσει μαζί με τις συνοδευτικές του συμβάσεις. Αυτό το διακύβευμα δεν αφορά μόνο σε όλα αυτά που συνέβησαν και διέλυσαν τις ζωές μας, γκρέμισαν τα κεκτημένα μας, μας βύθισαν στην εξαθλίωση και την ανεργία, καταρράκωσαν τους θεσμούς και το σύνταγμα, μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε προτεκτοράτο και τον λαό σε λεηλατημένο ιθαγενή.

Το διακύβευμα αφορά κυρίως αυτά που έρχονται.

Η κρυφή ατζέντα για την οποία ρητά έχουν δεσμευθεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αφορά: περαιτέρω μείωση μισθών, πλήρη απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων, περαιτέρω έκρηξη της ακρίβειας κυρίως στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και στις μεταφορές, περικοπές στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα, διάλυση της υγείας και της παιδείας, συνταξιοδότηση στα 75.

Η ευθεία πολιτική και εκλογική αμφισβήτηση του Μνημονίου πρακτικά σημαίνει δύο ταυτόχρονα πράγματα: Από τη μία τα μνημονιακά κόμματα και οι παραφυάδες τους να μην έχουν την πλειοψηφία των 151 εδρών, από την άλλη σημαντική ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ώστε να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, με πυρήνα την Αριστερά.

Ενδιάμεσες λύσεις εντός του Μνημονίου δεν υπάρχουν, αφού το ίδιο το πολιτικό περιεχόμενό του έχει έναν σαφή και απαραβίαστο στρατηγικό στόχο: την κινεζοποίηση του Νότου και των λαών του. Λύσεις που μεταθέτουν τη σημερινή ζωτικής σημασίας έξοδο από το Μνημόνιο σε χρόνο ύστερο και ακαθόριστο ισοδυναμούν με άνευ όρων παράδοση του λαού μας στην κτηνωδία των χρηματοπιστωτών και των πολιτικών εκφραστών τους.

Ο σχηματισμός κυβέρνησης με πυρήνα την Αριστερά και με στόχο την άμεση απεμπλοκή μας από τις συμβάσεις είναι η πιο ρεαλιστική, εφικτή και ταυτόχρονα επαναστατικής δυναμικής πράξη. Σπάνιες ευκαιρίες στην ιστορία των κοινωνιών δίνονται, ώστε οι δυνάμεις της Αριστεράς να συνθέτουν τον ρεαλισμό και την επαναστατική δυναμική, στην προοπτική μιας διακυβέρνησης.

Τούτο δεν αποτελεί θεωριτικοποίηση της κυβερνώσας διάστασης της Αριστεράς, παρά την ώριμη πολιτική δυνατότητα και την επιβεβλημένη ιστορική αναγκαιότητα. Για τον λόγο αυτό έχει στρατηγικό στόχο και οδικό χάρτη. Στρατηγικός στόχος είναι ο ριζικός κοινωνικός και οικονομικός μετασχηματισμός.

Ο οδικός χάρτης για τον μετασχηματισμό αυτό είναι ο περιορισμός της κυριαρχίας του κεφαλαίου με την ταυτόχρονη πολιτική, κοινωνική και οικονομική ισχυροποίηση του λαού μας. Τακτικοί άξονες αυτού του χάρτη είναι η δημιουργία ασπίδας προστασίας για να βγει ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου όρθιος από την κρίση, η συγκρότηση ισχυρού κοινωνικού κράτους με σημεία αιχμής την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, η οικοδόμηση περιβάλλοντος σταθερής εργασίας με αξιοπρεπή μισθό και ασφάλεια.

Επειδή ακριβώς η παραπάνω πρόταση διακυβέρνησης διαθέτει ολοκληρωμένο πολιτικό περιεχόμενο και την ικανότητα να πάρει σάρκα και οστά από την 7η του Μάη, συναντά απέναντί της σύμπαν το μνημονιακό μέτωπο, αυτό το καταρρέον.

Με μια σειρά ποταπούς εκβιασμούς και ψέματα προσπαθούν να στρεβλώσουν το δίλημμα της 6ης Μάη, κάνοντας λόγο για Αριστερά που επενδύει στη βία, για Αριστερά του χάους, για Αριστερά της ακυβερνησίας.

Ξεκάθαρα απαντώ:

Οι τσεκουροφόροι της Νομικής και οι πρωτομάστορες της πιο βίαιης επίθεσης στον λαό μας πολύ μιλήσατε... Η Αριστερά είναι το μόνο κομμάτι του πολιτικού κόσμου που τρέφεται από και τρέφει τη συλλογική, μαζική και αγωνιστική δράση και πάλη.

Οι πολιτικοί αυτουργοί του κοινωνικού και οικονομικού χάους πολύ μιλήσατε... Να η Αργεντινή που κρατικοποίησε τα πετρέλαια. Να το Εκουαδόρ, που με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου διέγραψε το μεγαλύτερο τμήμα του χρέους του. Να η Ισλανδία που πέταξε κατάμουτρα τους εκβιασμούς στους εκβιαστές και χαράζει έναν άλλο δρόμο.

Οι πρωτομάστορες της συμφοράς του λαού μας πολύ μιλήσατε... Τη Δευτέρα οι αριστερές δυνάμεις του τόπου μας, που δεν θα πουν ένα μικρό και μικροκομματικό όχι, παρά ένα μεγάλο "ναι" στην απαίτηση του ελληνικού λαού για ενότητα και αριστερή διέξοδο από την κρίση, πιάνουμε δουλειά.

πηγή

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=684365

http://www.sakorafa.gr/pages/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή