Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Οι μέρες, όμως, που λύνατε και δένατε πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα θα μιλήσει ο λαός και θα γίνετε παρελθόν……

oxiantimnhmonio

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Για την εγχώρια διαπλοκή

Από τη Λαμία απευθύνομαι στην εγχώρια διαπλοκή και της λέω: Δε με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα κανάλια σας. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δε σας πιστεύει πλέον. Τον έχετε συκοφαντήσει, τον έχετε προσβάλλει, τον έχετε εκβιάσει.  Δε με νοιάζει τι γράφουν οι εφημερίδες σας. Με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών. Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα. Από χθες παραληρείτε. Βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση. Μου αποδίδετε τις πιο αλληλοσυγκρουόμενες προθέσεις. Τους πιο αντιφατικούς στόχους. Από φίλο των μπαχαλάκηδων και των τρομοκρατών, με την ίδια ευκολία, με εμφανίζετε ως πολιτικό φίλο και σύμμαχο του Πάνου Καμμένου. Γιατί σας χάλασα τη σούπα. Αλλιώς την ετοιμάζατε, αλλιώς σας βγαίνει. Για πρώτη φορά η Αριστερά διεκδικεί την εξουσία – όχι ως χίμαιρα, αλλά ως ρεαλιστική προοπτική. Εγώ τη διερευνητική εντολή δεν θα την επιστρέψω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνειδητοποιείστε το.

Και κάτι ακόμα. Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, σας λέω το εξής: Ο καιρός που είχατε τον πολιτικό κόσμο στο χέρι πέρασε. Οι μάσκες σας έχουν πέσει. Είστε ταυτισμένοι με το Μνημόνιο. Το υπερασπιστήκατε με λύσσα. Είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Έχετε σφιχταγκαλιάσει Βενιζέλο και Σαμαρά, γιατί είναι οι άνθρωποι των δικών σας συμφερόντων. Τον έναν τον έχετε παντρευτεί απ΄ τα παλιά και στον άλλο δίνετε παιδιά για υιοθεσία. 

Οι μέρες, όμως, που λύνατε και δένατε πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα θα μιλήσει ο λαός και θα γίνετε παρελθόν.

Η Aριστερά θα πρωταγωνιστήσει. O λαός μας θα πρωταγωνιστήσει. Η δημοκρατία θα επιστρέψει σε αυτό το τόπο. Και τότε θα καταλάβετε ότι η δημοκρατία έχει κανόνες. Και αυτούς τους κανόνες θα μάθετε να τους σέβεστε. Είτε το θέλετε είτε όχι.

Για την Αλέκα Παπαρήγα

Το ρεύμα του ποταμού δεν γυρίζει πίσω. Κι όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα έρχεται η διερευνητική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ, με τόσο μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, ζητάμε την ακόμη μεγαλύτερη στήριξή σας. Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας στις 7 Μαΐου. Εάν δεν υπάρξει η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, θα υπάρξει το Μνημόνιο. Θέλω να είμαι σαφής: μη συνεργασία ίσον Μνημόνιο.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εμείς θα σεβαστούμε την εντολή του λαού. Θα προτείνουμε κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας. Για να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσουμε το Μνημόνιο. Και θα ζητήσουμε τη δεδηλωμένη – την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα.

Για τον Αντώνη Σαμαρά

Μαίνεται εναντίον μας η διαπλοκή. Με επιθέσεις που ξεπερνούν το όριο της πολιτικής ηθικής και του πολιτικού πολιτισμού. Γιατί της χαλάμε τα σχέδια. Γιατί εμείς δεν θα παραμείνουμε απόμακροι παρατηρητές των μετεκλογικών πολιτικών διεργασιών. Μαίνεται και ο μνημονιακός κ. Σαμαράς. Ο εμπνευστής του νέου ιδεολογικού τρίπτυχου της διολισθαίνουσας προς το άκρο δεξιάς: Πατρίδα-Θρησκεία-Αγορά. Κρίνοντας από τον εαυτό του, ανακαλύπτει δήθεν κλεισμένες συμφωνίες. Μια μόνο συμφωνία έχει κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ: να δώσει τη μάχη μαζί με το λαό, για το λαό, ως το τέλος. Για την απαλλαγή του από τα δεσμά της δανειακής σύμβασης της υποτέλειας και του Μνημονίου της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή