Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση του Σύριζα Πάρου-Αντιπάρου

clip_image002

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 21/9/2009

ΘΛΙΨΗ, ΠΙΚΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με πικρία και θλίψη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΚΚΕ Πάρου, στην οποία φαίνεται ότι αντικαθιστούν για προεκλογικές ανάγκες, το σύνθημα τους "ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός" με το πιο επίκαιρο "ένας είναι ο εχθρός ο ΣΥΡΙΖΑ" Προβληματιστήκαμε πολύ για το αν θα πρέπει να τους απαντήσουμε. Το κάνουμε αναγκαστικά γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να αφήνουμε αναπάντητες κακόβουλες προσπάθειες για δημιουργία εντυπώσεων που στην ουσία βλάπτουν όλο το φάσμα της αριστεράς και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο της. Ειδικά σε μια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τον πιο κρίσιμο αγώνα του, για την συνέχεια του πολιτικού λόγου της σύγχρονης αριστεράς στη βουλή.

Εμείς δεν θα απαντήσουμε στην ουσία της ανακοίνωσης , η οποία έτσι κι’ αλλιώς , επιδιώκει άλλους σκοπούς και δεν πείθει κανένα.

Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι σήμερα η μοναδική δύναμη που παλεύει στην ουσία τον δικομματισμό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (αποδεικνύεται άλλωστε αυτό και από την ανακοίνωση του ΚΚΕ) και γι΄αυτό αγωνίζονται κάποιοι με πάθος αλλά χωρίς αποτέλεσμα να τον βάλουν στην γωνία.

Αυτό που μας θλίβει ιδιαίτερα, είναι ότι σ΄αυτές τις προσπάθειες των πιο συντηρητικών δυνάμεων του τόπου, έρχεται αρωγός, ρίχνει νερό στο μύλο τους και συμπλέει μαζί τους το ΚΚΕ, κάνει σενάρια για δήθεν σχέσεις μας με κουκουλοφόρους, βανδαλισμούς κλπ, για να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον μας. Σενάρια που όταν ανατρέξεις στο λεξικό του Μπαμπινιώτη τα βρίσκεις στην επεξήγηση της λέξης "Προβοκάτσια"

Εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου , τιμούμε όλους όσους κατά καιρούς βρεθήκαμε στους ιδίους κοινωνικούς αγώνες για την πρόοδο του τόπου μας, στο πλευρό των πιο αδύναμων, των ανέργων, της γενιάς των 700 ευρώ. Αυτούς που μαζί αγωνιστήκαμε για την δημόσια υγεία, την δωρεάν παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος, για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, για να μπορούν οι αγρότες να ζουν με αξιοπρέπεια, για να αποτρέψουμε την διάλυση του κοινωνικού κράτους από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Όλους όσους βρεθήκαμε μαζί στον Δήμο, τον Αρχίλοχο, την Παριανή Γνώμη και δεν διαφωνήσαμε ποτέ και για τίποτα.

Φαίνεται όμως, ότι οι συναγωνιστές και καθημερινοί φίλοι μας, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τους εμπνευστές τέτοιων πολιτικών κειμένων, που μάλλον κατοικούν εκτός Πάρου και να τους πείσουν ότι εδώ είναι μικρός ο τόπος, τα προβλήματα κοινά και δεν περισσεύει κανείς από τους αγώνες για ένα καλλίτερο μέλλον του τόπου και των παιδιών μας που μεγαλώνουν μαζί, φοιτούν στο ίδιο σχολείο και βιώνουν τα ίδια προβλήματα.

Τελειώνοντας,

Απευθυνόμαστε στο κόσμο της Πάρου-Αντιπάρου και ιδιαίτερα στην νεολαία και τους ζητούμε να στηρίξουν με την ψήφο τους τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες.

Γιατί οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα άλλο από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Μόνο εύκολες υποσχέσεις που διαψεύδονται όταν έρθουν στην εξουσία. Γιατί ψηφίζοντας αριστερά, δεν νοιώθεις εξαπατημένος την επομένη ημέρα και ανοίγεις ένα παράθυρο στην ελπίδα για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάγκη , σήμερα παρά ποτέ άλλοτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή