Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Αλέκος Αλαβάνος "Πάτερ φαμίλιας, ο Κ. Καραμανλής"

boylh_syzhthsh_exoterikh_politikh_omilies_1-thumb-large

Σε μία συμβολική κίνηση συνεδρίασε στη Βουλή, που έκλεισε αιφνιδίως χθες το βράδυ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλ. Αλαβάνος, σημειώνοντας ότι «αντιμετώπισε το κόμμα του ως φαμίλια, η οποία θα έπρεπε να προστατευθεί από το νόμο».

Χαρακτήρισε πλήγμα στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής και υπογράμμισε ότι ο κ. Καραμανλής πάσχει από φοβία της Δημοκρατίας και των θεσμών και αυτό είναι ανησυχητικό για τον τόπο".

" Αυτή τη στιγμή είμαστε μία χώρα χωρίς Βουλή, που να ελέγχει και να ενοχλεί την εκτελεστική εξουσία", σημείωσε, επίσης, ο κ. Αλαβάνος και καταλόγισε τις ευθύνες για το νοσηρό πολιτικό κλίμα στο δικομματισμό, αναφέροντας:" Επί μία δεκαετία η πολιτική ζωή περιστρέφεται γύρω από τη διάπραξη σκανδάλων, γύρω από τη συγκάλυψη σκανδάλων, γύρω από την εκλογική αξιοποίηση σκανδάλων, χωρίς κανένας τελικά να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη. Είναι μόνιμο χαρακτηριστικό του δικομματισμού. Απλώς οι ρόλοι εναλλάσσονται. Αυτός που είναι στην κυβέρνηση, βρίσκεται στη θέση όπου δεν υπάρχει ακόμη παραγραφή και βρίσκεται σε άμυνα κι αυτός που είναι στην αντιπολίτευση έχει εξασφαλίσει την παραγραφή και συνήθως βρίσκεται σε επίθεση.

από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή