Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

business as usual

5Tq4DtnEFmcQYxnwZG

Κλείνει η βουλή, παραγράφονται οι υποθέσεις

    Λήγει αιφνιδίως η Σύνοδος της Βουλής, όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και το Α΄ θερινό τμήμα θα αρχίσει τις εργασίες του μετά τις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι παραγράφονται τυχον αξιόποινες πράξεις υπουργων και υφυπουργών για  υποθέσεις έως το 2007. Επισήμως η κυβέρνηση επικαλείται τις ευρωεκλογές.
    Ο Πρόεδρος της Βουλής  Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου".
    Παπανδρέου: Θεσμική εκτροπη
    Σε δηλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμίζει: "Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή. Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007.
    Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό. Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστική αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης.
    Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης.Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός".
    ΚΚΕ:Σάπιο πολιτικό σύστημα
    Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει: "Ανεξάρτητα από το τι λέει το Σύνταγμα, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο. Ο λαός πρέπει να απαντήσει γυρίζοντας την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Να αναπτύξει τη δική του δράση και να υπερψηφίσει το ΚΚΕ"
    ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής  ενέργεια
    Σε δηλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης σημειώνει:
    "Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται. Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή" .

    2 σχόλια:

    1. Η ΝΔ απέδειξε για αλλη μια φορά ότι αποτελεί συνέχεια της δεξιας του 1960. Όντως, αποτελεί μια νέα "δημοκρατία": Της διαφθοράς, της ρεμουλας, της συγκάλυψης.
      Ειδικα στην Αντίπαρο, τα ανωτέρω ειδικά χαρακτηριστικα της ΝΔ τα νιώθουμε στο πετσί μας.

      Να βάλουμε φραγμό στην επέλαση της Νεας Δικτατορίας!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Δεν υπάρχει τελικά κανένα όριο στο τι μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση για να μη χάσει την καρέκλα. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν προηγούμενο. Και δεν θα έχουν επόμενο.

      - Ποτέ άλλοτε στην διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος δεν επιχειρήθηκε νοθεία. Αυτοί το έκαναν, δύο φορές μάλιστα, για να μην καταδειχθούν διαφοροποιήσεις βουλευτών τους...

      - Ποτέ άλλοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είχε αποχωρήσει από τη Βουλή. Αυτοί το έκαναν, τρεις φορές μάλιστα, για να προστατεύσουν από τη...συνείδηση των βουλευτών, τούς κ.κ. Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Παυλίδη και τους υπόλοιπους.

      - Και σήμερα προσέθεσαν το «κερασάκι στην τούρτα». Ανακοίνωσαν την απόφαση του πρωθυπουργού της συγκάλυψης να κλείσει η σύνοδος της Βουλής. Τι σημαίνει αυτό; Παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών για την περίοδο 2004-2007!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    μη πτύετε επί του δαπέδου
    μη βλασφημάτε τον θείο
    σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή