Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Το ετήσιο συνέδριο της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και η συνεχιζόμενη εκτροπή της κ.Μανέτα

16-5-2009 2-43-01 μμ

Στη Χώρα Μυκόνου πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου, το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Κυκλάδων για το 2009, ενώ την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (Σάββατο 16/5), σε ειδική εκδήλωση πρόκειται να βραβευτεί ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Μυκόνου κ. Χρήστος Βερώνης, για τη πολύχρονη και σημαντική προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, θα ακολουθήσει η εισήγηση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ από τον Πρόεδρό του κ. Γιάννη Δεκαβάλλα, ενώ η παρουσίαση των Οικονομικών Απολογισμών Ετών 2007 και 2008 θα γίνει από τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου ΤΕΔΚ, κ. Γρυπάρη Δημήτρη, Δημοτικό Σύμβουλο Ερμούπολης.
Θα υπάρξουν στη συνέχεια τοποθετήσεις και παρεμβάσεις των Συνέδρων επί των
εισηγήσεων του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ και θα
ακολουθήσουν τέσσερις εισηγήσεις που αφορούν:
Το ΕΣΠΑ 2007 – 2013. (Εισηγητής: Μαράκης Νικόλαος Δήμαρχος Νάξου).
• Θεσμικά και Οικονομικά των ΟΤΑ. (Εισηγητής: Κοντός Λουϊζος, Δημοτικός Σύμβουλος Πάρου).
• Νησιωτική Πολιτική. (Εισηγητής: Πουσσαίος Γεώργιος, Δήμαρχος Ιητών) και
• «Χωροταξικός Σχεδιασμός και Περιβάλλον». (Εισηγητής: Γλυνός Ιωάννης, Δήμαρχος Κορθίου Άνδρου).
Το βράδυ της ιδίας ημέρας το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ σε ειδική εκδήλωση, στον ίδιο χώρο («Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο»), θα βραβεύσει τον π. Δήμαρχο Μυκόνου κ. Χρήστο Βερώνη, ενώ η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Θοδωρή Ξυδιά.
Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου (Κυριακή 17/5), περιλαμβάνει τη παρουσίαση των Πορισμάτων των Επιτροπών για «ΕΣΠΑ 2007-2013 και Τ.Α.», τα «Θεσμικά και Οικονομικά των ΟΤΑ», τη «Νησιωτικότητα» και το «Χωροταξικό Σχεδιασμό και Περιβάλλον».
Μετά από συζήτηση και τοποθετήσεις των Συνέδρων, το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΤΕΔΚ Ν. Κυκλάδων, θα ολοκληρωθεί με τις αποφάσεις και τα σχετικά ψηφίσματα.

Όμως ο νόμιμος εκπρόσωπος από την πλευρά της μειοψηφίας του κοινοτικού συμβουλίου Αντίπαρου κ.Γιάννης Λεβεντάκης καταγγέλλει ότι ουδέποτε έλαβε την πρόσκληση από την κοινότητα για να παραστεί στο συνέδριο

Ερμούπολη 27 Απριλίου 2009

Α.Π : 411

Προς : Τους Δήμους & τις Κοινότητες Νομού Κυκλάδων

Για τους εκπροσώπους αυτών Στη Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ

ΘΕΜΑ : «Σύγκλιση Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου των εκπροσώπων των Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων, στην ΤΕΔΚ Κυκλάδων

Αφού λάβαμε υπόψη τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 197/78 ‘’περί κωδικοποιήσεως εις ενιαίον κείμενον νόμου των ισχυουσών διατάξεων περί Τοπικών Ενώσεων και Κεντρικής Ενώσεων των Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος’’, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα με το Π.Δ. 48/99 και το Π.Δ. 12/07, το άρθρο 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και την υπ΄ αριθμ. 50/2-4-2009 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ,

ΣΥΓΚΑΛΟΥΜΕ

Τους εκπροσώπους των Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων, (Δημάρχους, Προέδρους Κοινοτήτων, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους), στην ΤΕΔΚ Κυκλάδων, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο, έτους 2009 που θα πραγματοποιηθεί στη Μύκονο, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου 2009.

Παρακαλούμε τους Δήμους και τις Κοινότητες να ειδοποιήσουν ΑΜΕΣΑ τους εκπροσώπους τους στην ΤΕΔΚ, για να πάρουν μέρος στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο….

η πρόσκληση μάλιστα έπρεπε να δοθεί με απόδειξη παραλαβής

ο κ Λεβεντάκης συνεχίζοντας δηλώνει

…..καταγγέλλουμε τον συνεχιζόμενο αντιδημοκρατικό κατήφορο της κ.Μανέτα που αποτελεί πρόκληση για τους  δημοκρατικούς πολίτες της Αντιπάρου και των Κυκλάδων.

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ?

Ίσως ένα από τα θέματα του συνεδρίου της ΤΕΔΚ Έπρεπε να είναι

<<Κ.Μανέτα το πιο νοσηρό φαινόμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Κυκλάδων και οι μέθοδοι αντιμετώπισης του>>……

210px-Louis_XIV_of_France_thumb[1]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή