Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ποινικές διώξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου

monastery-vatopedi-750

Ποινικές διώξεις για έξι κακουργήματα και τρία πλημμελήματα άσκησε πριν λίγο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, Κυριάκος Καρούτσος για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ανάμεσα στους 29 κατηγορούμενους, είναι ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας της Διονύσης και ο αδελφός της Δημήτρης, όπως επίσης ορκωτοί εκτιμητές, μέλη της ΚΕΔ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Με διάταξη του κ. Καρούτσου 33 άτομα απαλλάσσονται, από τα συνολικά 62 που εξετάστηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου.

από εδω

peleki

εμείς θα θυμηθούμε ένα κομμάτι από το πόρισμα (ΕΔΩ)του ΣΥΡΙΖΑ

…..Οι παίκτες του παιχνιδιού είναι άλλοι:O φιλόδοξος µοναχός, οι επιχειρηµατικοί σύµβουλοι, η θρησκευόµενη συµβολαιογράφος που τυχαίνει να είναι και σύζυγος Υπουργού, ο δικηγόρος που απλά εκτελούσε εντολές και δεχόταν να µη προβεί στο νόµιµο έλεγχο, άλλοι δικηγόροι που πρόθυµα και πάλι λόγω θρησκευτικού αισθήµατος έρχονται να εξυπηρετήσουν ποικιλοτρόπως τη Μονή, πρόθυµοι υπάλληλοι να υπερφαλαγγίσουν τη γνωστή ραθυµία της ελληνικής γραφειοκρατίας και το έλλογο της έννοµης τάξης και πάλι λόγω εντολών φυσικά, και κυρίως, ο πολιτικός που ξεχνάει ότι η καταρχήν αποστολή του είναι η προάσπιση του δηµοσίου συµφέροντος, που σχεδιάζει και δίνει εντολές για χάριν µίας «ευχής» και «ευλογίας».
Η ιστορία της µονής Βατοπεδίου είναι το σοβαρότερο σκάνδαλο που έχει συµβεί ποτέ στη χώρα µας. Όχι µόνο για το ύψος και το µέγεθος της κατασπατάλησης του δηµοσίου χρήµατος και της δηµόσιας περιουσίας, αλλά και γιατί, ίσως για πρώτη φορά µε τέτοια καθαρότητα, ξεδίπλωσε όλες τις δοµές και τις διαδροµές που ακολουθούν τα οργανωµένα συµφέροντα για να λεηλατούν την ελληνική κοινωνία.
Αν αφαιρέσεις τις λεπτοµέρειες και τα ονόµατα, θα δεις σε όλα τα σκάνδαλα ένα επαναλαµβανόµενο µοτίβο: µια διαρκή συναλλαγή πολιτικών και κρατικών στελεχών µε οργανωµένα συµφέροντα, που έχει σκοπό τη λεηλασία του δηµόσιου πλούτου, τη δηµιουργία µαύρου χρήµατος και πολιτικής δύναµης
…….

karamanlis_oros7

3 σχόλια:

  1. Μια στενά δεμένη οικογένεια

    Απαντώντας με οργισμένο ύφος στην «Ε», μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου πριν από ενάμιση χρόνο, στις 4/7/07, η κυρία Αικατερίνη Πελέκη υποστήριζε τα ακόλουθα: «Ο υπουργός σύζυγός μου Γεώργιος Βουλγαράκης είναι παντελώς άσχετος με το θέμα. Είναι καθαρά μικρόψυχη η ανάμιξη του ονόματός του». Παρόμοια θέση διατύπωσε σε κάθε ευκαιρία ο αδελφός της και ο πατέρας της.

    Ομως σε όλα αυτά τα δεκάδες συμβόλαια που έχει συντάξει η κυρία Πελέκη, όχι μόνο υπογράφει με τη σφραγίδα «Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη», αλλά στο κείμενο των συμβολαίων σπεύδει να αναφέρει τον εαυτό της ως «Αικατερίνη Διονυσίου Πελέκη σύζυγο Γεωργίου Βουλγαράκη», κάτι που ασφαλώς είναι δική της επιλογή και δεν επιβάλλεται από τον ισχύοντα νόμο για το οικογενειακό δίκαιο.

    Επομένως είναι μάλλον άστοχο το παράπονο που διατύπωσε στην εξεταστική επιτροπή, απαντώντας στον Μάρκο Μπόλαρη του ΠΑΣΟΚ: «Σας παρακαλώ να μη με αναφέρετε "σύζυγο του υπουργού". Είμαι η συμβολαιογράφος που έκανε τα συμβόλαια. Αυτή η ταύτιση που κάνετε είναι άδικη για μένα και για τον σύζυγό μου». Την ταύτιση την επέλεξε η ίδια.

    Αλλά και ο αδελφός της Δημήτριος Πελέκης, στο βιογραφικό του που φιλοξενείται ακόμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας προβάλλει το εξής αναπάντεχο προσόν: «Συστέγαση και συνεργασία με την συμβολαιογράφο αδελφή μου Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη».

    Από τη δική του πλευρά, ο κ. Βουλγαράκης ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη της οικογένειας Πελέκη προς το πρόσωπό του:

    - Στις 24/8/04 ως υπουργός Δημόσιας Τάξης διορίζει τον Δημήτριο Πελέκη στη θέση μέλους της «Ομάδος Διοίκησης Εργου για τη διαμόρφωση πλαισίου δράσης αντεγκληματικής πολιτικής» του υπουργείου.

    - Στις 9/2/05 ανανεώνει το διορισμό του Δημητρίου Πελέκη.

    - Στις 20/1/06 ανανεώνει δεύτερη φορά το διορισμό του Δ. Πελέκη.

    - Στις 5/5/06 ανανεώνεται ο διορισμός του κ. Δημητρίου Πελέκη, αυτή τη φορά όμως από τον κ. Πολύδωρα, διότι ο κ. Βουλγαράκης είχε ήδη μεταφερθεί στο ΥΠΠΟ.

    - Στις 29/8/06, ως υπουργός Πολιτισμού πλέον ο κ. Βουλγαράκης διορίζει «ως τρίτο μέλος του Συμβουλίου Εκκαθάρισης του "Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Θεσσαλονίκη '97"» τον τρίτο αδελφό Πελέκη, Αλέξιο, επίσης δικηγόρο.

    Για την αμοιβή του εκκαθαριστή προβλέπεται ότι «θα καθορισθεί με μεταγενέστερη κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Πολιτισμού».

    - Στις 4/10/2006 συγκροτήθηκε από τον κ. Βουλγαράκη στο ΥΠΠΟ νομοπαρασκευαστική επιτροπή με αντικείμενο την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας. Μέλος της ορίστηκε ο Διονύσιος Πελέκης.

    - Στις 10/10/2006 συγκροτήθηκε πάλι από τον κ. Βουλγαράκη το νέο δ.σ. του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων - Κέντρου Εθνομουσικολογίας. Μέλος ορίστηκε πάλι ο Διονύσιος Πελέκης.

    Το συμπέρασμα του κοινού θνητού είναι ότι ο κ. Βουλγαράκης, σε όποιο κυβερνητικό πόστο και αν τοποθετήθηκε, εμπιστεύθηκε την επιστημονική και πολιτική κατάρτιση της οικογένειας Πελέκη. Πάνω απ' όλα, όμως, επιβεβαιώνεται η πολιτική συνεργασία της οικογένειας.
    Ιος Ελευθεροτυπίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ
    ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ......

    v.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EIΣ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΒΙΛΑΕΤΙΑ
    ΦΑΤΕ ΠΙΕΙΤΕ ΜΩΡ ΑΔΕΡΦΙΑ.
    ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή