Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Το μπουμπούκι της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Κόκκινος

12-10-2009 9-20-25 πμ

 Δεν θέτει σε αργία δήμαρχο που καταδικάστηκε!

Εντονο προβληματισμό στο εσωτερικό της τοπικής Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε αυτοδιοικητικούς προκαλεί η «αναβλητικότητα» που επιδεικνύει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ Χ. Κόκκινος σχετικά με την έκδοση απόφασης με την οποία θα τίθεται σε αργία ο Δήμαρχος Πάτμου κ Γρηγόριος Καμπόσος λόγω αμετάκλητης καταδίκης του.
Ο κ Κόκκινος παρότι είναι δέσμιος αρμοδιότητας προς τούτο αλλά και αποδέκτης σχετικών αναφορών αποφεύγει "τεχνηέντως" να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής απόφασης με αποτέλεσμα να του καταλογίζεται ότι ακολουθεί πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» καθώς σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν λειτούργησε σχεδόν ακαριαία, όπως, άλλωστε, ο νόμος επιτάσσει.
Στην προκείμενη περίπτωση όμως ο κ Κόκκινος παρότι ενημερώθηκε εγγράφως με αναφορά του δημοσιογράφου κ Νίκου Μελιανού την 24η Μαρτίου 2009 αλλά και με δεύτερη την 4η Αυγούστου 2009 δεν προχώρησε στην προβλεπόμενη διαδικασία εξετάζοντας μέσω των υπηρεσιών του μάλιστα αν μπορεί αντί της έκπτωσης να επιβάλει στον δήμαρχο την ποινή της προσωρινής αργίας!!
Για το όλο ζήτημα σημειώθηκε μάλιστα την Παρασκευή και παρέμβαση σημαίνοντος στελέχους της Νέας Δημοκρατίας που ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα την εφαρμογή του νόμου τονίζοντας ότι ελλοχεύει για τον ίδιο ο κίνδυνος να βρεθεί υπόλογος για... παράβαση καθήκοντος. Ο κώδικας δήμων και κοινοτήτων προβλέπει συγκεκριμένα αυτοδίκαιη εφαρμογή της σχετικής διάταξης για την έκπτωση των αιρετών σε περιπτώσεις του είδους.
Σημειώνεται ότι για το ίδιο ζήτημα το Υπουργείο Εσωτερικών με το υπ' αρίθμ. 15532/3-4-06 έγγραφό του ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας την εξέταση της υπόθεσης και την εφαρμογή των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία.
Πέραν τούτου όπως τονίστηκε στον ίδιο δήμαρχο δεν είχε επιβληθεί και η ποινή της προσωρινής αργίας λόγω αμετακλήτου παραπομπής!
Εν πάση περιπτώσει ο δήμαρχος Πάτμου κ Γρ. Καμπόσος καταδικάστηκε την 11η Φεβρουαρίου 2009 σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για παράβαση καθήκοντος με παράληψη κατ' εξακολούθηση από το Τριμελές Μεταβατικό Εφετείο Δωδεκανήσου που συνεδρίασε στην Κω κατόπιν εφέσεως κατά της υπ' αρίθμ. 257/2006 αποφάσεως του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 μηνών.
Κρίθηκε συγκεκριμένα αμετακλήτως ένοχος για το ότι από την 1η Ιανουαρίου 2003 έως την 23η Απριλίου 2005 με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του προκειμένου να προσπορίσει σ΄ άλλον παράνομο όφελος.
Με την ιδιότητα συγκεκριμένα του δημάρχου και αρμοδίου για τη διενέργεια των αναγκαίων ενεργειών προς ανάκληση αδειών παρανόμως λειτουργούντων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος παρότι είχε λάβει γνώση του γεγονότος ότι ψαροταβέρνα στην περιοχή Άσπρη Πάτμου ευρίσκεται εντός του αιγιαλού και ότι επιπλέον έχουν ενεργηθεί αυθαίρετες κατασκευές επί του αιγιαλού, δεν έφερε στο δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα της ανάκλησης αδείας της συγκεκριμένης επιχείρησης ενώ είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση από τα υπηρεσιακά καθήκοντα της ιδιότητάς του αλλά αδράνησε και ανέχτηκε την παράνομη λειτουργία του με σκοπό να ωφελήσει περιουσιακά τον καταστηματάρχη.
Στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει γνωστοποιηθεί, γεγονός που δημιουργεί πλείστα όσα ερωτηματικά, ότι σύμφωνα με την υπ' αρίθμ. 30/2007 απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κρίθηκε ορθή και αιτιολογημένη παραπομπή συναδέλφου του που δεν εφάρμοσε το νόμο σε ανάλογη περίπτωση.
Τι προβλέπει όμως η κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση καταδίκης αιρετού για παράβαση καθήκοντος;
«...Η παράβαση του καθήκοντος (αρθρ. 259 του Π.Κ.), είναι εξίσου ένα από τα σοβαρότερα πειθαρχικά και Ποινικά αδικήματα, για το οποίο ο Νομοθέτης προέβλεψε την ποινή της έκπτωσης από το αξίωμα του Δημάρχου ή του Προέδρου της Κοινότητας και μάλιστα ανεξάρτητα από την κύρια ποινική ποινή του καταδικασθέντος.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας οφείλει στην προκειμένη περίπτωση να εκδώσει αμέσως την διαπιστωτική του πράξη για την έκπτωση του αμετάκλητα καταδικασμένου Δημάρχου ή Προέδρου της Κοινότητας σύμφωνα με την παρούσα διάταξη και να κινήσει αμέσως τη διαδικασία για την εκλογή νέου Δημάρχου ή Προέδρου της Κοινότητας κατά τις διατάξεις των άρθρων 67 και 107 του Δημ. Και Κοιν. Κώδικα, εφόσον δεν πρόκειται για δημοτ. ή κοιν. συμβούλους να καλέσει αμέσως σε ορκωμοσία τους αναπληρωματικούς αυτών και κατά τη διαδικασίας των διατάξεων των άρθρων 70 και 71 του Δημ. και Κοιν. Κώδικα...».

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

από εδω

πολύ βιάζεστε παιδιά εδω έχει εισήγηση για παραβίαση αργίας από την ομογάλακτο κΜανέτα οκτώ μήνες στο συρτάρι του και σφυρίζει κλέφτικα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή