Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

clip_image002

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Πάρος 14 Οκτωβρίου 2009

Σήμερα, δέκα ημέρες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, κρίνοντας τα αποτελέσματα με τη νηφαλιότητα που επιτρέπει η χρονική απόσταση από τη διεξαγωγή τους, βλέπουμε ότι ο δικομματισμός, παρά τη μικρή εξασθένισή του, εξακολουθεί, με την εναλλαγή στην κυβέρνηση των κομμάτων που το συγκροτούν, να ελέγχει την πολιτική κατάσταση. Από την άλλη η Ριζοσπαστική Αριστερά καταφέρνει μεν να διατηρήσει τις δυνάμεις της, με μια μικρή κάμψη, αλλά δεν καρπώνεται σε επίπεδο εκλογικού αποτελέσματος τις μικρές αυτές απώλειες του δικομματισμού και την φθορά της Ν.Δ. που δημιούργησε η πολιτική που εφάρμοσε.

Το γενικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται ικανοποιητικό, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήγαγε τον προεκλογικό αγώνα κα τις ανελέητες επιθέσεις διαβολής και συκοφάντησης που δέχθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από το μπλοκ των εκδοτικών συγκροτημάτων και των ΜΜΕ.

Το τελευταίο διάστημα, η καλή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο debate, οι συνετεύξεις και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από τομείς (Οικονομία, Περιβάλλον, Κοινωνική Πολιτική, κλπ.), αλλά κυρίως η για άλλη μια φορά συγκινητική επανακινητοποίηση και επαναδραστηριοποίηση του Λαού της Αριστεράς, ανέτρεψε τις προβλέψεις και έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ ένα αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα.

Τώρα, ξεκινώντας από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα μπαίνουν σε όλους μας νέα καθήκοντα για την παραπέρα προώθηση του ΣΥΡΙΖΑ στους τόπους όπου εργάζονται και δημιουργούν οι πολίτες , γιατί ο Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποδείξει στην πράξη ότι αποτελεί το πιο αξιόπιστο εγχείρημα για την Ενότητα των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και τον πιο σταθερό και αποτελεσματικό υπεραστιστή των συμφερόντων των λαϊκών τάξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφετηρία το εκλογικό αποτέλεσμα αξιοποιώντας δημιουργικά τη μέχρι τώρα εμπειρία του, πρέπει να προχωρήσει μπροστά ξεκαθαρίζοντας τα οργανωτικά, λειτουργικά και πολιτικά ζητήματα, να ανοιχτεί στην κοινωνία.

Σε τοπικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον αριθμό των ψήφων του κατά 10%. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται κυρίως στη δουλειά και το τρέξιμο των Συριζιωτών και Συριζιωτισσών, στην ξεκάθαρη στάση απέναντι σε φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις και συμπεριφορές, στην ξεκάθαρη τοποθέτησή μας σε ό, τι αφορά την εξέγερση των νέων το Δεκέμβρη, τη δραστηριοποίησή μας στους εργασιακούς χώρους και στα σωματεία σε τοπικό επίπεδο και γενικά τη συμμετοχή μας σε κάθε κίνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους Συλλόγους. Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε και με τη δράση μας, τη συμμετοχή και την παρουσία μας σε όλα τα τοπικά μέτωπα, να βάλουμε τις βάσεις για την περαιτέρω ενίσχυσή του.

Σας προσκαλούμε να δώσουμε από κοινού τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για την προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων των λαϊκών τάξεων , των ανθρώπων που δοκιμάζονται από την οικονομική και περιβαλλοντική κρίση και όλες τις αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνουν οι εκφραστές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή