Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ένα κείμενο στα ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ και ο σχολιασμός του

24-10-2009 2-00-22 μμ

234354-skitso1

Συμπέρασμα Νο 1

"ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ"

24/10/09

Η νέα διένεξη στην Αντίπαρο, αλλά κυρίως ο τρόπος που την αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι, φανερώνει ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια και κανείς τους δεν κατάλαβε τίποτε.

Σ΄ αυτήν την στήλη καταθέτουμε την άποψη μας και όποιος θέλει την υιοθετεί και όποιος δεν θέλει κάνει το αντίθετο. Όποιος πάλι θέλει να διαβάσει για το συγκεκριμένο θέμα, μόνο τα γεγονότα, ας διαβάσει τη σελίδα 1 και 7.

1) Η κ. Μανέτα δεν έχει καταλάβει ότι στην Δημοκρατία η παρακολούθηση των νόμων στην παραμικρή τους λεπτομέρεια κατά την άσκηση της εξουσίας, δεν είναι «κουραστική» τυπικότητα, αλλά η ουσία της Δημοκρατίας. Ακόμα και αν αποδειχτεί - όπως φανταζόμαστε θα εύχεται - κατά τους ελέγχους από την Περιφέρεια και την Δικαιοσύνη ότι όλες οι μεταδημοτεύσεις είναι νόμιμες, είναι βέβαιο ότι την εποχή που υποδεχόταν τις σχετικές αιτήσεις, δεν έκανε όσα έπρεπε για να εξασφαλίσει ότι δεν θα αμφισβητηθούν.

Δεν αμφισβητείται, νόμιμα

Όποιος συνδέει την έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2006, είτε δεν γνωρίζει τι γράφει και τι λέει, είτε, ενώ γνωρίζει την αλήθεια, λαϊκίζει εσκεμμένα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών κρίθηκε από τα σχετικά δικαστήρια πριν τρία χρόνια. Ο κ. Λεβεντάκης τότε, ουδέποτε προσέβαλε το κύρος των εκλογών με αιτία τις μεταδημοτεύσεις, παρά του ότι το θέμα το επικαλείτο από τότε. Αν το είχε κάνει, η υπόθεση δεν θα εκκρεμούσε έως σήμερα, ούτε θα κρινόταν από μία ανεξάρτητη αρχή, όπως είναι το ΣΕΕΔΔ, το οποίο δεν παράγει τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά εισηγητικές εκθέσεις.

Αν το είχε κάνει, την υπόθεση θα είχε διερευνήσει κατευθείαν το δικαστήριο. Αν πιστοποιούσε δύο - τρεις μη νόμιμες μεταδημοτεύσεις, θα ακύρωνε τις εκλογές και εντός ενός μήνα θα ξαναγίνονταν.

Ο κ. Λεβεντάκης θα πρέπει να εξηγήσει πειστικά στους ψηφοφόρους του, γιατί δεν επικαλέστηκε ΠΟΤΕ τις μεταδημοτεύσεις στα εκλογο - δικαστήρια.

Χαρά για να κλαις

2) Γι΄ αυτό και ισχυριζόμαστε ότι ο μόνος ο οποίος δεν δικαιούται να χαίρεται, να φωνάζει και να πανηγυρίζει για την έκθεση των Ελεγκτών, είναι ο κ. Λεβεντάκης. Αφενός διότι κάνει λάθος ερμηνεία μίας έκθεσης την οποία προσπαθεί να αναβιβάσει σε τελεσίδικη απόφαση και αφετέρου γιατί μπορεί να βρεθεί προ αδιεξόδων θλιβερών.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο - όπως λέει η εμπειρία δικηγόρων - τα αρμόδια δικαστήρια να μην δεχτούν τα όσα υποστηρίζει η έκθεση των ελεγκτών, ιδίως αν η επιχειρηματολογία στηρίζεται μόνο στα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων των μεταδημοτευσάντων, όπως φαίνεται στο κείμενο της έκθεσης.

Τότε, ο κ. Λεβεντάκης θα αναγκαστεί για άλλη μία φορά να αναδιπλωθεί.

Υπάρχει όμως και χειρότερο ενδεχόμενο: Τα δικαστήρια που θα εκδώσουν τελικές αποφάσεις να κρίνουν ότι όντως υπήρξαν παράνομες μεταδημοτεύσεις στη θητεία της κ. Μανέτα.

Αυτό θα σημαίνει ότι ο κ. Λεβεντάκης δεν είχε την επάρκεια ως πολιτικός να υπερασπισθεί τις ψήφους και τη βούληση της πλειοψηφίας του Αντιπαριώτικου λαού, έναντι μίας Προέδρου που και ένα μικρό παιδί θα μπορούσε να αμφισβητήσει το κύρος της εκλογής της.

Ένα παιδί το οποίο δεν είχε παρά να καταθέσει στο εκλογο - δικαστήριο την απλή αμφιβολία του για τις μεταδημοτεύσεις την εποχή που κρινόταν το αποτέλεσμα των εκλογών και όχι αφότου είχε κριθεί.

Δύναται να αμφισβητηθεί ηθικά

3) Ωστόσο, το αποτέλεσμα των εκλογών του 2006 δύναται να αμφισβητηθεί στο ηθικό πεδίο, στην περίπτωση που το δικαστήριο διαπιστώσει δύο παράνομες μεταδημοτεύσεις. Παρά του ότι αυτό δεν μπορεί να επιφέρει την έκπτωση από το αξίωμα της Προέδρου της κ. Μανέτα, στην ψυχή του κάθε Αντιπαριώτη θα μείνει για πάντα η αμφιβολία για το αν κέρδισε επάξια την θέση την οποία υπηρέτησε για τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, έχει σημασία η αλήθεια. Την αλήθεια, ανεξαρτήτως αποφάσεων, οι Αντιπαριώτες σε λίγο καιρό θα την ξέρουν.

Τα 18 ονόματα είναι θέμα χρόνου να γνωστοποιηθούν στο μικρό νησάκι μας. Αν πρόκειται για ανθρώπους των οποίων το δικαίωμα να γίνουν δημότες Αντιπάρου δεν αμφισβητείται, δηλαδή είναι γνωστοί στο χωριό, τότε τα χαρτιά δεν θα έχουν καμία σημασία.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

24-10-2009 5-09-27 μμ

και ο σχολιασμός του

ΑΠΟΨΕΙΣ Νο 23

.. Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου….

Μανώλης Αναγνωστάκης

Φοβάμαι ότι ενώ πέρασαν τρία χρόνια οι πρώτοι που δεν κατάλαβαν η κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα για το πολιτικό ζητημα της Αντιπάρου είστε εσείς.

Οι σκέψεις μου

  1. Το ότι η κ.Μανέτα δεν ασκεί χρηστή διοίκηση στην Αντίπαρο και ότι αποτελεί ένα νοσηρό φαινόμενο και μια αντιδημοκρατική εκτροπή στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ

Απλώς σας υπενθυμίζω τα γεγονότα

α. Τοποθέτηση κάμερας παρακολούθησης στο κοινοτικό κατάστημα. Αφαιρέθηκε μετά από απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

β. Μη σύννομη σύσταση κοινοπραξίας στην υπόθεση του Σπηλαίου με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα στην χρηματοδότηση του έργου αξιοποίησης του. Οι σχετικές αποφάσεις ακυρώθηκαν μετά από σύσταση της περιφέρειας.

γ. Παράνομη εξόρυξη αδρανών υλικών σε κοινοτικό χώρο. και χάρισμα αυτών σε εργολάβο. .Επιβλήθηκε πρόστιμο στην Κοινότητα από την Νομαρχία.

δ. Μη χορήγηση στοιχείων μεταδημοτεύσεων σε υποψηφίους πριν τις εκλογές και σε κοινοτικούς συμβούλους μετά με προσχηματικές δικαιολογίες και παρά τις εγκύκλιους του Υπουργού Εσωτερικών τις παροτρύνσεις της Περιφέρειας και της παραγγελίας του Εισαγγελέα Σύρου. Της επεβλήθη η πειθαρχική ποινή της αργίας την οποία δεν σεβάστηκε και εκκρεμεί νέος πειθαρχικός έλεγχος(επί 8 μηνες!!!) όπως επίσης εκκρεμεί και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης..

ε. Δεν χορηγεί διοικητικά έγγραφα σε κοινοτικούς συμβούλους της <<μειοψηφίας

κάνοντας αδύνατο τον αντιπολιτευτικό έλεγχο. .Αποκορύφωμα ήταν όταν προέβαλε σαν δικαιολογία ότι έγγραφο προς την περιφέρεια με αριθμό πρωτοκόλλου της κοινότητας αποτελεί προσωπική της αλληλογραφία.

ζ Επέτρεψε σε μη σύννομο υπάλληλο της κοινότητας να προπηλακίζει λεκτικά κοινοτικούς συμβούλους με την φράση <<αρκετά σας ανεχτήκαμε εδω μέσα>> χωρίς να την επαναφέρει στην τάξη..

Στ Δεν παρέδωσε την πρόσκληση της ΤΕΔΚ Κυκλάδων προς τον κ.Λεβεντάκη

Για να παραστεί στο συνέδριο όπως από τον νόμο δικαιούται.

Και το πρόσφατο αλλά μάλλον όχι τελευταίο

Η οριστική έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που διαπιστώνουν 23 παράνομες εγγραφές στο δημοτολόγιο της κοινότητας πριν τις εκλογές του 2006 και αυτό είναι τελεσίδικο διότι και αίτηση θεραπείας έγινε από την κ.Μανέτα για την πρώτη έκθεση και έγινε άρση του φορολογικού απορρήτου και ελήφθησαν στοιχεία από ΓΓΠΣ και Τυχόν διαπίστωση του αντιθέτου θα αποτελούσε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους για την ιστορία του ΣΕΕΔΔ που δεν είναι ανεξάρτητη αρχή αλλά όργανο εσωτερικού ελέγχου της δημοσίας διοίκησης και υπάγεται στο υπουργείο εσωτερικών Ν3074-2002.

Περαιτέρω παραπέμπει το ΣΕΕΔΔ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ στην περιφέρεια και στον εισαγγελέα όχι για να κριθεί οριστικά αλλά για διερευνηθούν οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

Η μεταδημότευση είναι διοικητική πράξη που για να είναι νόμιμη πρέπει να έχει τις προϋποθέσεις του νόμου (βλακώδης, άδικος, σκληρός, αλλά νόμος) την συγκεκριμένη στιγμή που υπογράφεται.

ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΝΟΘΕΥΤΗΚΕ ΜΕ 23 ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ και αν λάβουμε υπόψη ότι το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε με διαφορά μιας ψήφου και μάλιστα με ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ του αποτελέσματος της κάλπης η κ.Μανέτα δεν έχει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ παρά την τελεσιδικία του εκλογικού αποτελέσματος ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αγαπητοί μου.

Αναζητώντας ευθύνες στον Γιάννη Λεβεντάκη και σχηματίζοντας άποψη για την πολιτική του επάρκεια στο συγκεκριμένο θέμα μάλλον σας διαφεύγει ηθελημένα η μη ότι υπήρξε νικητής της κάλπης και ότι δεν προσέβαλε αυτός το εκλογικό αποτέλεσμα και το μόνο ίσως που θα μπορούσε να κάνει ήταν να θέσει το θέμα των μεταδημοτεύσεων στην αντένσταση του αλλά χωρίς στοιχεία γιατί αυτά ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΡΑ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ.

Σίγουρα μέσα στις 23 (και όχι 18) παράνομες εγγραφές υπάρχουν και πολίτες που δικαιούνται τώρα να είναι δημότες Αντίπαρου και κάποιοι άλλοι όχι αλλά αυτό δεν ανατρέπει την προηγούμενη ανάλυση.

Πιστεύω ότι η περιφέρεια που έχει και την ευθύνη ελέγχου της νομιμότητας αλλά και η δικαιοσύνη θα αποδώσουν τις ανάλογες ευθύνες για να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαιοσύνης και δημοκρατίας αίσθημα των Κυκλαδιτών

Μέχρι την δικαίωση…

acorn_stealing_elections_since_1970_bumper_sticker-p128706600676923645trl0_400

24-10-2009 3-14-53 μμ

 Brainwash-goog

26 σχόλια:

  1. Gia ali mia fwra O Draga me ena tou keimeno sas ekane bourdelo...Xtipise ekei pou tsouzei thn parataxh sas kirie diaxirista kai malista me apla kai athoa epixirimata...(kai as gnorizei kai o idios oti kanei ton dikigoro tou diavolou)
    Oti lipon kai na kanete o draga kerdise sta simia ekmetalevomenos ta epipolea lathoi leventaki...
    kai epi tis ousias kolonete na sigroustite anixta me to sigrotima tou giati gnorizete esto kai iposinidita oti h Thia einai teliomenh...
    Xanazestenete lipon thn soupa twn metadimotefsewn thn stigmh pou to nisi kindinevei me sinenosh me thn paro, thn stigmh pou den ginete antipolitefsh(exeriste eseis kai to one man show pou dinete) ala to exw xana pei ena xelidoni den fernei thn anixh....

    POLITIKH = XARAKOMATA KAI OXI XANAZESTAMENES SOUPES...

    Perimenoume perisotera...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καθίστε στο PC σας και περιμένετε
    γιατί εδώ μας κάνανε μπουρδέλο και ψάχνουμε τσατσά να συγκρουστεί με το συγκρότημα
    μέχρι τότε τρώμε την ξαναζεσταμένη σουπίτσα μας
    ονειρευόμενοι την ένωση μας με την Πάρο
    over

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το παρακράτος της δεξιάς ριζωμένο και στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης και η εφημερίδα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Den iparxei alo paidio ekfrashs sthn antiparo arxige kai to gnwrizeis...ektos kai an enoeis tis xavres twn koinotikwn simvouliou...
    Exw xanapei oti ta bourdela ta kanoun oi poutanes, kai apo oti fenete oi epidoxes tsatsades poles...ala apo oti fenete to magazi tha apoxtisei davatzi (pariani sindiikish)...

    Mi fas exei glarosoupa...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πολιτικοί είναι σαν τις πάνες. Και τα δύο χρειάζονται συχνες αλλαγές..για τον ίδιο λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσοι είναι αρκετά έξυπνοι να ασχοληθούν με την πολιτική τιμωρούνται με το να κυβερνούνται απο ηλίθιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν είμουν μικρός μου είπαν ότι ο καθένας μπορεί να γίνει πρόεδρος... τώρα το πιστεύω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αλλήθεια δεν αποφασίζεται από την ψήφο της πληοψηφίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μανέτα είναι ο άνθρωπός που όταν δεί φώς στο τελος του τούνελ βγάινει και αγοράζει κι άλλο τουνελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μη ψηφίζεται απλά τους ενθαρύνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η πολιτική είναι πολύ σοβαρό θέμα για να το αφίνουε στους πολιτικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολέμαρχος Γκάντι25 Οκτωβρίου 2009 στις 1:20 π.μ.

    Διαβάζοντας το παρών άρθρο κάποιος θα βγάλει το εξής συμπέρασμα. Η κυρία Μανέτα ίσως κέρδισε τις εκλογές παράνομα ίσως και όχι. Ο κ. Λεβεντάκης σε καμία περίπτωση δεν κάνει για πολιτκός καθώς όπως χαρακτηριστικά γράφεται "δεν είχε την επάρκεια ως πολιτικός". Αυτά με την πρώτη ματία... Διαβάζοντας όμως κάποιος μία δεύτερη φορά θα έπρεπε να αναρωτηθεί κατά πόσο ο συντάκτης δεν μερολιπτεί εμφανέστατα υπέρ της κ. Μανέτα. Ακόμα χειρότερα κατά πόσο δεν προετοίμαζει το έδαφος για τον/την διάδοχο της. Προσωπικά και χωρίς να υποστηρίζω κανέναν από τους δύο πολιτικούς, θεωρώ το άρθρο αυτό προσβλητικό και απεχθές. Περνάει αυτό που θέλει γράφωντας ανακριβή πράματα. Και πετυχαίνει το σκοπό του αρκεί ο αναγνώστης να ρίξει μόνο μία ματιά. Μία πρώτη ματιά... Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να το θεωρούσε μία πανέμορφη προπαγάνδα. Η πληροφόρηση οφείλει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο προπαγάνδας. Παραθέτω ένα κομμάτι από τον κώδικα δημοσιογραφικής ηθικής :
    Ο δημοσιογράφος πρέπει να αποθαρύνει και να αντισέκεται σε κάθε απόπειρα κρατικού ή άλλου επηρεάσμού.
    Πώς το παρών άρθρο το οποίο όχι μόνο δεν είναι αντικειμενικό αλλά αντίθετα καταφέρνει να μειώσει το γεγονός της αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, που είναι το μείζων ζήτημα, και να το κάνει να φανεί σαν αποτυχία του κ. Λεβεντάκη αντιστέκεται στον επηρεασμό? Δυσκολεύομαινα το καταλάβω.
    Ποίος μπορεί να πεί ότι ο συντάκτης, που με τρόπο που θα ζήλευε και ο Γκεμπελς, δεν κατάφερε να προετοιμάσει το έδαφος για τις επερχόμενες εκλογές, μίας και εξέφτελισε σε όλα τα επίπεδα τον κ. Λεβεντάκη? Αν ο κ.Λεβεντάκης περπάταγε ένα πρωινό πάνω στη θάλασσα δεν θα μου έκανε πλέον καμία εντύπωση να διαβάσω την επόμενη μέρα στην εφημερίδα ότι δεν ξέρει κολύμπι (!)
    Μήπως πρέπει να διαβάζουμε σε βάθος και όχι με μία απλή ματιά...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Antiparia fwni o thliveros sou topikismos pikra xamogela mas xarizei. Katse sta xarakomata gia ton DIKO SOU proedro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ενδιαφέρουσα η ανάλυση από τον Πολέμαρχο Γκάντι
    ας δούμε τι είναι η Προπαγάνδα
    προπαγάνδα εννοείται ένα σύνολο πληροφοριών οι οποίες είναι επίτηδες παροδηγητικές ή ψευδείς, προκειμένου να υποστηρίξουν πολιτικές σκοπιμότητες ή να προστατεύσουν τα συμφέροντα αυτών που κατέχουν την εξουσία. Ο προπαγανδιστής επιδιώκει να μεταλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το ευρύ κοινό αντιλαμβάνεται ένα ζήτημα ή μία ορισμένη κατάσταση, ώστε οι αντιδράσεις και οι προσδοκίες του να εξυπηρετούν πλέον τα συμφέροντα της οντότητας που αντιπροσωπεύει ο προπαγανδιστής
    πράγματι ο συντάκτης του κειμένου
    ξεχνάει επίτηδες το ότι η Μανέτα δεν έδωσε ποτέ τα στοιχεία των μεταδημοτεύσεων στον συνδυασμό του Λεβεντάκη
    δεν αναφέρει πουθενά για τη νόθευση εκλογικού σώματος
    προσπαθεί να θολώσει τα νερά λέγοντας ότι η κρίση των ελεγκτών δεν είναι οριστική
    λέει ότι αν αποδειχθεί ότι έγιναν παράνομες μεταδημοτεύσεις τότε προσέξτε αυτό αποδεικνύει την ανεπάρκεια του Λεβεντάκη οχι την πολιτικη ατιμία της Μανέτας
    χρησιμοποιεί την φράση..όπως λέει η εμπειρία δικηγόρων...για να δώσει βαρύτητα σε ψευδείς ισχυρισμούς...τα αρμόδια δικαστήρια να μην δεχτούν τα όσα υποστηρίζει η έκθεση των ελεγκτών, ιδίως αν η επιχειρηματολογία στηρίζεται μόνο στα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων των μεταδημοτευσάντων,...
    και καταλήγει με την γνωστή θέση της Μανετας
    ...Αν πρόκειται για ανθρώπους των οποίων το δικαίωμα να γίνουν δημότες Αντιπάρου δεν αμφισβητείται, δηλαδή είναι γνωστοί στο χωριό, τότε τα χαρτιά δεν θα έχουν καμία σημασία....
    καλομελετά και έρχεται

    μερικά ερωτήματα
    τι οικονομική σχέση εχει ο συντάκτης του κειμένου με την Μανέτα?
    ποιον προετοιμάζει να πλασάρει σαν αντικαταστάτη της?
    τι σχέση έχει με τους δημοκρατικούς θεσμούς και λοιπά κουραφέξαλα?
    είναι το άσπρο μαύρο επειδή ο Λεβεντάκης είναι ανεπαρκής πολιτικά?????///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η διαπλοκή στο μεγαλείο της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. προσέξτε τι έγραφε η εφημερίδα 13/12/2008
    όταν βγήκε η πρώτη έκθεση των ελεγκτών
    ..Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με νομικούς της Πάρου και της Σύρου, για να μας πουν την άποψή τους, για την υπόθεση.
    Σύμφωνα, με τους νομικούς «το κείμενο των ελεγκτών είναι «έντεχνα» διατυπωμένο, αφού για την παράβαση καθήκοντος δεν υπάρχει «σύνθεση» οικονομικής βλάβης. Το άρθρο 259 του ποινικού κώδικα λέει: «Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του, με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλο παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος η κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη». Εδώ, δεν υπάρχει όφελος από τις μεταδημοτεύσεις. Άλλωστε, η έκθεση, έτσι και αλλιώς, μιλάει για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών», μας είπαν.
    Ακόμα, σύμφωνα με τους νομικούς κύκλους των Κυκλάδων, «μία τέτοια υπόθεση για να φτάσει στο τέλος, ακόμα και αρνητικά για την Πρόεδρο της Αντιπάρου, θα πάρει χρονικά, περισσότερο από δύο χρόνια», συμπλήρωσαν....
    καιεδω
    πως είδε αντίστοιχη περίπτωση ο εισαγγελέας εφετών στην Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κάποιοι διυλίζουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και καταπίνουν την πρόεδρο.
    καποιοι "αδειαζουν" κ τους δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. άντε να διυλίσεις τον Λεβεντάκη και να καταπιείς την Μανέτα
    ζόρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στο άρθρο 146 του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που κυρώθηκε με το ν. 3463/2006 (Φ.Ε.Κ. 114 Α') ορίζονται τα εξής «1. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, ο» πρόεδροι Κοινοτήτων, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων και οι πάρεδροι
    εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμα τους: α) , β) , γ) Αν
    καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, εφόσον από τη διάπραξη του αδικήματος, αυτού προξενείται οικονομική βλάβη στον Δήμο, στην Κοινότητα ή στα νομικά τους πρόσωπα. Πα την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας. 2. α. ... β. α. Εάν εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του ποινικού δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας, ώσπου να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική, απόφαση, οπότε αίρεται αυτοδικαίως η αργία, το δε διοικητικό μέτρο θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθέν, β. β. Ως καταδικαστική απόφαση, σε πρώτο βαθμό, για τους δημάρχους και τους προέδρους των Κοινοτήτων, θεωρείται αυτή που εκδίδεται από το Τριμελές Ποινικό Εφετείο, σύμφωνα με το άρθρο 111 παρ 7 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».
    και εδώ υπάρχει ψευδή βεβαίωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ
    ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.
    ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙΣ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.
    ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ.
    CHE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. O συντάκτης ας μας πει τι δουλίτσες έχει πάρει
    από την Κοινότητα.
    Αυτό θα βοηθήσει να εξηγήσουμε και το άρθρο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κι εγω είμαι ερωτευμένος με τη Μανέτα
    αλλά δεν της κάνω ερωτική εξομολόγηση
    στις εφημερίδες.
    καψούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νομμίζω ότι πρέπει να αλλάξει τίτλο σε "Η Αυριανή της Πάρου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. στηρίζουμε την Μανέτα βοηθάμε την τσέπη μας για αύριο βλέπουμε άλλος στο κόλπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ που έγραψε και το antiparos-blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάτι τέτοιες συζήτησης γίνονται (δουλίτσες κατευθείαν αναθέσεις )και για αυτό θα μας στείλουν αβλεπτεί στην Πάρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή