Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Μιχ. Χρυσοχοΐδης…Έχω δει κι εγώ ως πολίτης περιπτώσεις συνεργασίας αστυνομικών με φασιστικές συμμορίες.

«Εχω δει κι εγώ ως πολίτης περιπτώσεις συνεργασίας αστυνομικών με φασιστικές συμμορίες. Με φόβισε η κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης, που συναντήθηκε χθες στις 12 το μεσημέρι με αντιπροσωπεία της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Οι εκπρόσωποι της επιτροπής ζήτησαν την τιμωρία των ενόχων για τον θάνατο του Πακιστανού μετανάστη στη Νίκαια, να εξεταστούν οι φάκελοι με καταγγελίες αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, όπως οι τρεις δολοφονίες μεταναστών που σημειώθηκαν πολύ κοντά στο Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη.

Θύμισαν στον υπουργό ότι δεν ολοκληρώθηκε η έρευνα που αφορά τις απαγωγές των Πακιστανών το 2005 και ζήτησαν αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά τους μετανάστες και ψηφίστηκε πρόσφατα από την προηγούμενη κυβέρνηση καθώς και αναθεώρηση της συνθήκης (2) του Δουβλίνου.

«Υπάρχει κίνδυνος από την απουσία του επίσημου κράτους να αναπτυχθούν ο ρατσισμός και η αυτοδικία», απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα» το ζήτημα της μετανάστευσης.

Σχετικά με την υπηκοότητα της δεύτερης γενιάς μεταναστών δήλωσε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες πολύ σύντομα. Μιλώντας για το πολιτικό άσυλο, διευκρίνισε ότι το επόμενο τρίμηνο θα διαχωριστεί από τις αρμοδιότητες της Αστυνομίας, ώστε να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και οι πραγματικοί πρόσφυγες να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα ζητήσει την αναθεώρηση της συνθήκης (2) του Δουβλίνου, ώστε να υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικά με τις καταγγελίες αστυνομικής αυθαιρεσίας, ο υπουργός εξήγγειλε ότι «μέχρι τα Χριστούγεννα θα δημιουργηθεί στο υπουργείο αρμόδιο γραφείο, σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη και μη κυβερνητικές οργανώσεις, το οποίο θα δέχεται καταγγελίες περιπτώσεων αστυνομικής αυθαιρεσίας», υποστηρίζοντας ότι εξετάζεται η νομοθεσία ώστε με ταχείες διαδικασίες να τιμωρούνται οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για περιστατικά βίας, αυθαιρεσιών και βασανιστηρίων. «Δεν θα επιτρέπεται σε κανένα όργανο του κράτους να αυθαιρετεί κατά της αξιοπρέπειας του πολίτη», δήλωσε.

Σχετικά με τη συνεργασία αστυνομικών και φασιστικών συμμοριών, όταν τα μέλη της Κίνησης του ζήτησαν εγγυήσεις για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου, στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονος, ο υπουργός δήλωσε: «Εχω δει κι εγώ ως πολίτης περιπτώσεις συνεργασίας αστυνομικών με φασιστικές συμμορίες. Με φόβισε η κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα. Το κράτος άφησε να εξελιχθεί αυτή η κατάσταση και στο τέλος ορισμένοι να αυτοδικούν. Από την αρχή της επόμενης χρονιάς θ' αλλάξει η κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα», δήλωσε υποσχόμενος ότι θ' ακολουθήσει διαγωνισμός για πρόσληψη κοινωνιολόγων και μεταναστών με ρόλο υποστηρικτικής ομάδας στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα.

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=94104

επίσης http://www.tvxs.gr/v23858


EΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

1 σχόλιο:

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή