Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος

4-1-2010 8-54-07 πμ 

4-1-2010 8-54-55 πμ

Για την  ιστοσελίδα της Περιφέρειας σήμερα τρεις μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ και ένα μήνα μετά τον διορισμό του Νέου Περιφερειάρχη ο χρόνος σταμάτησε στις 3/11/2009.

Ας δούμε μέρος της ομιλίας του Δ.Παπαδημούλη στη Βουλή στις 14/12/2009

«Δεν είναι δυνατόν δυόμιση μήνες μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, να την «βγάζετε καθαρή», μιλώντας απλώς για τις τεράστιες, τις εγκληματικές, ευθύνες της προηγούμενης Κυβέρνησης, η οποία «μαυρίστηκε» γι’ αυτό στις προηγούμενες εκλογές. Για την απορρόφηση του 3% είναι 100% υπεύθυνη η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η ερώτηση όμως που σας  έθεσα, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις είναι τί σκοπεύετε να κάνετε εσείς για να τρέξετε με διπλάσια, με τριπλάσια ταχύτητα, προκειμένου να μην χαθούν αυτοί οι πόροι, που είναι 26 δις ευρώ μέχρι το 2013. Να τρέξει χρήμα στην αγορά έτσι ώστε να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να μην μείνουμε με εκρηκτική ανεργία και μισοτελειωμένα έργα, όπως σας προειδοποίησε ο κ. Πονσέ, κορυφαίο στέλεχος της Commission, που ήρθε πριν λίγες μέρες εδώ.

Υπάρχει η λαϊκή παροιμία που λέει «Ο χρόνος είναι χρήμα». Ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησής σας λέει «η χώρα είναι στην εντατική» και η κυβέρνηση ασχολείται με το να κάνει «ιατρικά συμβούλια» για πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Με τον ασθενή δεν ασχολείται όμως.

Μετά από δυόμιση μήνες δεν έχει ορίσει καν το αρμόδιο Γενικό Γραμματέα για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, τον γραμματέα που ασχολείται με την ανάπτυξη και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

Μόλις πριν λίγες μέρες διορίσατε τους Περιφερειάρχες, που ως το κλειδί για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, καθώς τα 2/3 του ΕΣΠΑ είναι στα Περιφερειακά Προγράμματα. Και το επιχείρημα ότι κάνετε διαβούλευση και αξιολογούσατε τα βιογραφικά των περιφερειαρχών από το Internet δεν στέκει, γιατί όλοι συνομολόγησαν ότι και οι 13 Περιφερειάρχες είναι γνωστά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτές κ.λπ.

Σας ερωτώ λοιπόν, πότε θα κάνετε την αναμόρφωση των κατευθύνσεων του ΕΣΠΑ; Πότε; Σε πόσο καιρό; Σε πόσο καιρό θα διορίσετε Γενικό Γραμματέα; Πότε θα ενημερώσετε και θα επιμορφώσετε τους Περιφερειάρχες για να τρέξουν τα έργα; Πότε θα επιταχύνετε τις μελέτες για να ωριμάσουν τα έργα; Πότε θα κάνετε τη διοικητική απλούστευση για να μην πνίγονται αυτά τα έργα από τη γραφειοκρατία; Γιατί αν δεν τα κάνετε αυτά και απλώς λέτε φταίνε οι προηγούμενοι, τότε ο στόχος που έχετε θέσει για 10 δις ευρώ στο τέλος του 2010 θα μείνει και αυτός στα χαρτιά.

updated 5/1/2010

5-1-2010 11-07-56 μμ

ανακάλυψαν στην ιστοσελίδα ότι υπάρχει νέος Περιφερειάρχης

1 σχόλιο:

  1. Τελευταία έχω χάσει τον Κ(ου)Φ(ου), που είσαι φίλε ΚΦ; η δεξιά έφυγε, ήρθαν οι δημοκράτες και εσύ που είχες πρόβλημα και δεν μπορούσες να ακουστείς μουγκάθηκες γιατί;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή