Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Χοντραίνει το παιγνίδι στην κόντρα Λεβεντάκη Παπαμανώλη

299583-leventakis

η δήλωση Λεβεντάκη

«Κατά τη διάρκεια άτυπης συνάντησης εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και βουλευτών των Νομών, μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και η εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» στο νησιωτικό χώρο.

Και ενώ η θέση της ΤΕΔΚ Κυκλάδων που είχε ληφθεί σε Συνέδριο και επιβεβαιώθηκε από πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη υπέρ της διοικητικής αυτονομίας και τη διατήρηση των Κοινοτήτων-Νησιών, ο παριστάμενος βουλευτής κ. Παπαμανώλης πήρε το λόγο και ζήτησε να εξαιρεθεί η περίπτωση της Αντιπάρου και να συνενωθεί το νησί με την Πάρο στο πλαίσιο του Ενιαίου Δήμου.

Σε αυτήν του την ενέργεια που προκάλεσε την έντονη δική μου διαμαρτυρία, ο κ. Παπαμανώλης προχώρησε, χωρίς να έρθει σε επαφή με την Αυτοδιοίκηση της Αντιπάρου και την τοπική κοινωνία και κυρίως αγνοώντας ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Αντιπάρου που διαφωνεί με την συνένωση.

Μετά το τέλος της συνάντησης εκφράσαμε μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κιμώλου κ. Μαγκανιώτη, στον κ. Παπαμανώλη την διαφωνία μας με τις απόψεις του και τον ενημερώσαμε για τις αποφάσεις των Κοινοτικών μας Συμβουλίων.

Η απάντηση του ήταν προσβλητική για τον λαό της Αντιπάρου και για τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης του νησιού, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι και με τις ψήφους των Αντιπαριανών βρίσκεται σήμερα στη Βουλή.

Μίλησε για προσωπικά μικροσυμφέροντα που καθοδηγούν τις αποφάσεις μας και ισχυρίστηκε ότι οι Αντιπαριώτες μόνοι τους θα «........» μεταξύ τους και δεν πρόκειται να δει προκοπή το νησί.

Θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω τους συμπατριώτες μου για το συγκεκριμένο συμβάν και ελπίζω ότι ο κ. Παπαμανώλης θα ξανασκεφθεί το θέμα και θα αναθεωρήσει τις απόψεις του».

και η απάντηση Παπαμανώλη

 

26-1-2010 5-39-52 μμ

26-1-2010 5-39-18 μμ

26/1/10

Θα ήθελα να καταθέσω δημόσια την άποψή μου, διότι πολλά λέγονται και γράφονται με αφορμή την διαφωνία μου με τον κ. Λεβεντάκη στη σύσκεψη της Τ.Ε.Δ.Κ. με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα σημερινά όρια του Επαρχείου της Πάρου.

Πριν όμως αναλύσω τις θέσεις μου, θα επιθυμούσα να ξεκαθαρίσω το εξής: Ο Γ. Παπαμανώλης επί πολλά έτη είχε, έχει και θα έχει προσωπικούς, οικογενειακούς και εδώ και λίγα χρόνια ακόμη και πολιτικούς δεσμούς με την Αντίπαρο και τους Αντιπαριώτες.

Ένα λαό που με τίμησε και με ανέδειξε με την εμπιστοσύνη του, τόσο στο παρελθόν όσο και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και ελπίζω να συνεχίσει και στο μέλλον.

Θέλω να πιστεύω ότι έχω ανταποδώσει την εμπιστσύνη που εισέπραξα στο πρόσωπό μου όσο καιρό κατείχα την θέση του Αντινομάρχη  και θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο - και ακόμη μεγαλύτερο - καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, προκειμένου να διαφυλάξω και να προστατεύσω αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα τώρα ως Βουλευτής Κυκλάδων.

Ειλικρινά δεν έχω κανένα προσωπικό συμφέρον σχετικά με το ποιοί και πως θα κρατήσουν ορισμένοι τις «καρέκλες» τους και με τι αντάλλαγμα ως προς τους φερόμενους ως υποστηρικτές τους.

Με κύριο γνώμονα το συμφέρον των Αντιπαριωτών καθώς και την ανάπτυξη, εξέλιξη και πρόοδο του νησιού, εξέφρασα ξεκάθαρα την άποψή μου, η οποία πιστεύω ότι αποτελεί την σίγουρη και μοναδική εγγύηση ώστε η Αντίπαρος να κερδίσει το χαμένο έδαφος της περασμένης επταετίας. Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την συνένωση του Δήμου της Πάρου με την Κοινότητα της Αντιπάρου.

Τι πιο λαμπρό παράδειγμα χρειάζονται οι Αντιπαριώτες από την αλματώδη και θεαματική πρόοδο που γνώρισε η Πάρος ύστερα από την συνένωση όλων των Κοινοτήτων του Νησιού με τον Καποδίστρια.

Άλλωστε η Αντίπαρος δεν βρίσκεται στην ίδια μοίρα με τις άλλες Κοινότητες - νησιά των Κυκλάδων, διότι η γεωγραφική της θέση και η πολύ μικρή απόσταση που την χωρίζει από την Πάρο, την καθιστούν αναπόσπαστο σχεδόν κομμάτι  της.

Οι υπηρεσίες του Δήμου της Πάρου, σε συνδυασμό με την γνώση και την εμπειρία, μπορούν να εξασφαλίσουν την υποδομή που απαιτείται προκειμένου η ανάπτυξη της Αντιπάρου να ακολουθήσει την ανοδική πορεία.

Όσο για το αν οι σημερινές υπηρεσίες του Επαρχείου της Πάρου θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως υπηρεσίες που θα υπάγονται στην αυριανή Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Νοτίου Αιγαίου, κανείς δεν το ξέρει και δεν το γνωρίζει ακόμη.

Αν σκεφτόμουν το προσωπικό μου όφελος και ενδεχομένως το πολιτικό μου κόστος, τότε θα έπρεπε να ακολουθήσω την κοινή γραμμή πλεύσης με τους κ. Λεβεντάκη -  Μανέτα - Ρήγα.

Όμως σκεπτόμενος αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον των πολιτών της Αντιπάρου, τολμώ να διαφωνήσω και να προτείνω την συνένωσή της με τον Δήμο της Πάρου.

Επίσης να αναφέρω τόσο σ' εσάς όσο και στον κ. Λεβεντάκη, ότι με πολλούς πολίτες της Αντιπάρου που συνομιλώ, οι οποίοι δεν έχουν συμφέροντα με τα τοπικά πολιτικά  παιχνίδια, συμφωνούν και ταυτίζονται με την άποψή μου.

Τέλος, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους φίλους Αντιπαριώτες ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι κοντά τους στο μέλλον και θα τους συμπαραστέκομαι σε ότι και αν χρειαστούν και εύχομαι να λάβουν την πιο συμφέρουσα απόφαση για το νησί τους, την οποία από την μεριά μου θα σεβαστώ απόλυτα.

2 σχόλια:

  1. 150 -149 = ante gia k. PAPAMANOLIDEKSIOPASOKOVALKSΛιγος σεβασμος στον Αντιπαριοτη που σε τιμησε με τοσους ψηφους δεν θα σε εβλαπτε. Στο χωριο μου λενε το ΣΚΙΑΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.Το κειμενο ειναι καταπτυστο...p.s. α) Το ιδιο λαθος δυο φορες φερνει κυρα μου συμφορες.β) Πρωταρης ( και τελευταιος) πρεπει να ειναι πιο προσεκτικος. Μοιρατικα το κουλουρι...αμ δε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Διαβουλευτής στη στέγη27 Ιανουαρίου 2010 στις 1:29 μ.μ.

    Να κάνουμε μία ανοικτή διαβούλευση να τη βρούμε τη λύση. Διαβουλευτείτε γιατί χανόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή