Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Συν-Κυκλαδική Όχι στα άδικα, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα!

 

ΣΥΝ-ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στα άδικα, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα!

Η διατήρηση της έκπτωσης στους συντελεστές του ΦΠΑ στο νησιωτικό χώρο, αποτελεί

μια περίτεχνη απάτη

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου ξεπερνώντας κάθε ίχνος ντροπής σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες και στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας, ξεχνώντας το ποιοί κυβερνούσαν από τη μεταπολίτευση και δώθε και ποιοί ευθύνονται για αυτή την κατάντια, ανακοίνωσε δέσμη μέτρων, με μόνο στόχο τον κατευνασμό των κερδοσκόπων, για να εξασφαλιστούν φθηνότερα δάνεια.

Τα μέτρα αυτά που πλήττουν κυρίως μικρά και μικρομεσαία εισοδήματα (ένας μισθωτός του δημοσίου με μηνιαίο μισθό 1000 € μόνο από τις περικοπές του 30% των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας χάνει 600 €, ενώ όποιος δηλώνει ετήσιο εισόδημα 100.000 € θα πληρώσει εφάπαξ εισφορά 1000 €), προφανώς θα διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, αφού και οι οι συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι περίπου παρακολουθηματικές και με δεδομένη την αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες (από 19 σε 21%), καθώς και όλων των βασικών έμμεσων φόρων (καύσιμα, ποτά, τσιγάρα κλπ.), θα δημιουργήσουν τεράστια καθίζηση στην αγορά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μεγάλη μάζα των μικρομάγαζων. Επιπλέον, και εδώ παίχτηκε μια περίτεχνη απάτη, η έκπτωση στους συντελεστές του ΦΠΑ στο νησιωτικό χώρο ποσοστιαία μεν διατηρείται, ουδόλως όμως διασφαλίζεται ότι παραμένουν οι μέχρι τώρα ισχύοντες συντελεστές, δηλαδή 13 και 6% και διαμορφώνονται πλέον κοντά στο 15 και στο 8% αντίστοιχα.

Η αύξηση αυτή θα σημάνει μεγάλη αύξηση στις τιμές κατανάλωσης, στο κόστος ζωής, με δραματικές συνέπειες στον τουρισμό, στην απασχόληση και γενικά στην οικονομία των νησιών μας.

Η Συν-Κυκλαδική Πρωτοβουλία καταγγέλλει αυτή την πολιτική και καλεί τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους νέους, όλο το λαό των Κυκλάδων να αντιδράσουν μαχητικά στα κυβερνητικά μέτρα

3/3/2010 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

1 σχόλιο:

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή