Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Κόντρα Ραγκούση - ΚΕΔΚΕ με επιστολές

 

ragousisΔιαμαρτυρίες και απαντητικές επιστολές αντάλλαξαν  ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης και η ΚΕΔΚΕ για το θέμα του σχεδίου "Καλλικράτης". Επίσης και η ΕΝΑΕ διαμαρτυρήθηκε με επιστολή για το θέμα του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και τα πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.

Η ΚΕΔΚΕ

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ ανέφερε τα εξής: "Πρόσκληση για συνάντηση, για τρίτη συνεχή φορά, επανέλαβε προς τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα η ΚΕΔΚΕ ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να οριστεί συνάντησή τους κατά την προσεχή Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010, προκειμένου να ενημερωθεί η Αυτοδιοίκηση για την πορεία του προγράμματος "Καλλικράτης".

Σε κάθε περίπτωση αποφασίστηκε τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010, να συγκληθεί στην Αθήνα κοινή συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, των Δ.Σ. των Τοπικών Ενώσεων και των δημάρχων των πρωτευουσών, με στόχο να εξειδικευτούν και να ενισχυθούν οι  θέσεις της Αυτοδιοίκησης για τα μεγάλα και ανοικτά ζητήματα του «Καλλικράτη», όπως αυτά οριοθετήθηκαν στα τακτικά συνέδρια.

Η ΚΕΔΚΕ θεωρεί προσχηματική τη δικαιολογία του κ. υπουργού «ότι υπήρχε υπουργικό συμβούλιο», για τη μη παρουσία του στο σημερινό Δ.Σ.

Πράγματι υπήρχε υπουργικό συμβούλιο, αλλά αυτό τελείωσε τέτοια ώρα που δεν ήταν απαγορευτική η παρουσία του στο Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ, το οποίο ως γνωστό ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και τελείωσε στις 3 το απόγευμα".

Απάντηση Γ. Ραγκούση

Απαντώντας με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, επισημαίνει πως "κατάπληξη προκαλεί ανακοίνωση, που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου της ΚΕΔΚΕ, τόσο για το ύφος που δεν συνάδει στο κύρος και τις ευθύνες του θεσμού, όσο και για τις προφανείς ανακρίβειες που εμπεριέχει.
Οι συντάκτες της υποπίπτουν στο πρωτοφανές ολίσθημα να χαρακτηρίζουν "προσχηματικές" τις υποχρεώσεις του υπουργού. Την ώρα που ήταν γνωστό σε όλους ότι η συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ συνέπιπτε χρονικά με τη συζήτηση του Νομοσχεδίου "Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών & άλλες ρυθμίσεις" του υπουργείου Εσωτερικών, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, από την οποία ασφαλώς ήταν αδιανόητο να απουσιάσει ο εισηγούμενος υπουργός.
Είναι, μάλιστα, απορίας άξιον πώς η ΚΕΔΚΕ εμφανίζεται να αγνοεί το γεγονός αυτό, την ώρα που η ίδια εκπροσωπείτο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, προκειμένου να παρουσιάσει τις απόψεις της.
Εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την ΚΕΔΚΕ οι συντάκτες της επιπόλαιας ανακοίνωσης, επικρίνοντας για απουσία τον υπουργό την ώρα που άκουγε, ως θεσμικά όφειλε, τις απόψεις της ΚΕΔΚΕ στη Βουλή των Ελλήνων για ένα τόσο κρίσιμο θέμα.
Άλλωστε, τα παραπάνω είχαν συζητηθεί εγκαίρως, προ της συνεδρίασης με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, με τον οποίο συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ έως τις 15 Μαρτίου.
Ενόψει αυτών, είναι προφανές ότι οι συντάκτες αυτής της ακατανόητης και ατυχέστατης ανακοίνωσης οφείλουν να σπεύσουν να την ανασκευάσουν".

70_9_500kaklamanis

Ανταπάντηση Ν. Κακλαμάνη

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: "Μαθήματα πολιτικού και αυτοδιοικητικού ήθους ούτε ο πρόεδρος, ούτε τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ δέχονται από τον υπουργό κ. Ραγκούση.
Η επίκληση της παρουσίας του στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, κατά τη διάρκεια ακρόασης φορέων για το Μεταναστευτικό Νομοσχέδιο, δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για την μη παρουσία του στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Πρώτον γιατί θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τους υφυπουργούς του στη Διαρκή Επιτροπή, δεύτερον γιατί μπορούσε να έχει ζητήσει εγκαίρως από τον πρόεδρο της Επιτροπής, η συνεδρίασή της να γίνει σε διαφορετική ώρα, και βεβαίως στην επιστολή της ΚΕΔΚΕ που έχει στα χέρια του από τις 22/2/2010 του προτεινόταν ως εναλλακτική ημερομηνία της συνάντησης η 2/3/2010. 
Αν ο κ. υπουργός δεν επιθυμεί για τους δικούς του λόγους τη συνέχιση του διαλόγου με το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, δεν έχει παρά να το πει ευθέως αναλαμβάνοντας όμως ο ίδιος τις ευθύνες της διακοπής αυτού του διαλόγου".

πηγή ΕΡΤ εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή