Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

O Σωρός του Σωρού

marmara 050 marmara 045

marmara 051 marmara 047

marmara 052

Λάβαμε ένα  email σχετικά με το λοφάκι στον Σωρό και το αναρτούμε αυτούσιο

xoirxwr

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ.

   θα τριζουν τα κοκκαλα του γερου-ΧΟΧΛΑ(προπαππους του Κωστα....) αν του στειλουμε αυτες τις φωτογραφιες.

καποιοι ετοιμαζουν να καταστρεψουν αυτο το κομματι γης στην περιοχη ΣΩΡΟΣ.εχουν μπει ενδειχτικα πασσαλακια για την μελλοντικη εκσκαφη.

πληροφοριες μας λενε οτι οι τοπικοι ανθρωποι που ασχολουνται με εκσκαφες αρνηθηκαν να καταστρεψουν αυτο τον σωρο χωματος.

γνωριζουν και αυτοι σαν ολους τους αντιπαριωτες οτι αυτος ο σωρος εχει δωσει το τοπονυμιο σε ολη αυτη την περιοχη.

το υλικο του σωρου ειναι πυλωδες και το χρησιμοποιουσαν ολοι οι αντιπαριωτες μεχρι προτινος(πριν την εισβολη των οστρογοτθων....) σαν υλικο για τις πλακες της κατοικιας των.αυτο γινοταν σε ετησια βαση.

ο- οι αγοραστες εχουν αγορασει την περιοχη γυρω πριν πολλα χρονια και ολοι πιστευαν οτι τουλαχιστον αυτο το κομματι θα μεινει στο μελλον(αν υπαρει.....)σαν παρακαταθηκη στις επομενες γενιες της αντιπαρου.

Αραγε υπαρχει καποια υπηρεσια στην χωρα μας που θα μπορεσει να τους σταματησει??????????????????

xoirxwr

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ?

10 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΓΚΑΙΡΑ, ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΤΑΛΗ ΤΟ ΜΕΗΛ, ΙΣΩς ΚΑΙ Ο ΣΩΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ ΣΩΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «ανώνυμο
    1Οντως υπήρξε αναβολή ανάρτησης για να εκτιμηθεί η πραγματικότητα
    2Απο όσο γνωρίζουμε η ευθύνη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού ανήκει στην κοινότητα και όχι στα blogs
    Γιατί λοιπόν δεν έγινε θέμα στο κοινοτικό συμβούλιο η ακόμα και στην πολεοδομία από τους κοινοτικούς συμβούλους και την πρόεδρο?
    Αν απαντηθεί αυτό το ερώτημα η Αντίπαρος θα λύσει πολλά προβλήματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν έχω βρει στον Κάμπο ένα σωρό από κοπριά (πιθανόν από γελάδια). Καλούνται όλοι οι "ευαισθητοποιημένοι" οικολόγοι να περιφρουρήσουν τον κοπροσωρό ώστε τουλαχιστον αυτο το κομματι να μεινει στο μελλον παρακαταθηκη στις επομενες γενιες της αντιπαρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αναίσθητος οικολόγος15 Μαρτίου 2010 στις 9:10 π.μ.

    σωστός ο "ευαίσθητος εποικιστής της Αντιπάρου"
    Πράγματι ο κοπροσωρός πρέπει να περιφρουρηθεί και ειδικά αν προέρχεται από γελάδια ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές θυμίζοντας οτι υπήρxαν και άλλες καλλιέργειες στο νησί εκτός του real-estate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα αναισθητος οικολογος! μην σε τρωει η ζηλια που ο σωρος ηταν και θα ειναι ενα απο τα ωραιοτερα σημεια της Αντιπαρου. και συ απο καποιο γελαδινο οικο προερχεσαι. Μην ανχωνεσαι! και συ θα βρεις μια παραγκα να χτισεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ομογενείς της αμερικής ψηφισαν ναι στις αξιες και οι ομογενείς της αγγλίας ψηφισαν ναι στο real estate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αναίσθητος οικολόγος15 Μαρτίου 2010 στις 2:31 μ.μ.

    Δεν αν-χώνομαι απλώς την χώνομαι και λόγω καταγωγής από τον αγελαδινό οίκο ξέρω την άξια της κοπριάς από γελάδα(πολύ καλύτερη των γαϊδουριών)
    you know όσο για την παράγκα την έχω σε ομορφότερο σημείο από τον Σωρό των εποικιστών- αποικιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. an nomizete oti mono o swros einai ena apo ta atopimata twn epoikistwn-apoikistwn autou to nisiou pou legete antiparos kanete la8os prosfata kapoioi mages ebalan fwtia se dasikh plagia me fides-skinous sthn perioxh tzigoura opios 8elei as paei ekei na dei ta xalia mas asidosia se olo to megalio tis aaa xexasa na pow k thn dinixei dromwn sto idio akrivws meros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι γαιδουριου..τι αγελαδας.. την ιδια κοπρια κανουν you know .Ολα αυτα δεν εχουν κανενα νοημα πλεον μιας και το ξεπουλημα του νησιου ξεκινησε χρονια πριν και πλεον που ολα ειναι εκτος ελενχου, εχουν ολοι αποψη φυσικα δια του προφορικου γιατι δια της πραξεως θελει τολμη και θαρρος! Ολοι κατηγορουν την εκαστοτε Κοινοτητα αυτοι που εκλεξαν οι ιδιοι φυσικα αλλα κανεις σε ενα τοσο μικρο μερος δεν εχει τα κοτσια να προβει σε πραξεις αφου ειναι ολοι ενα μεγαλο σοι και κανεις δεν θα βλαψει τον "συγγενη" του! οσο για τουσ εποικιστες και αποικιστες... εχεις βαλει κ συ το χερακι σου να εχουν ενα κομματι γη , στην Αντιπαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "an nomizete oti mono o swros einai ena apo ta atopimata twn epoikistwn-apoikistwn autou to nisiou pou legete antiparos kanete la8os prosfata kapoioi mages ebalan fwtia se dasikh plagia me fides-skinous sthn perioxh tzigoura opios 8elei as paei ekei na dei ta xalia mas asidosia se olo to megalio tis aaa xexasa na pow k thn dinixei dromwn sto idio akrivws mero" Υποτίθεται ότι υπάρχει ένας σύλλογος οικολογικός στο νησί. Με τι ασχολείται αυτός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή