Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΑΙΔΩΣ …. «ΑΧΡΕΙΟΙ»

 

clip_image002

Τ.Ε ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΑΙΔΩΣ …. «ΑΧΡΕΙΟΙ»

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ του «προστάτη του πολίτη» Χρυσοχοΐδη χτύπησαν τον Μανώλη Γλέζο .Το γεγονός δεν ήταν τυχαίο. Αποτελεί συστατικό στοιχείο της φιλοσοφίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και του τρόπου λειτουργίας των κατασταλτικών μηχανισμών.

Χτυπήθηκε ο Μανώλης Γλέζος, ο «πρώτος παρτιζάνος» του αγώνα ενάντια στους Ναζιφασίστες κατακτητές, την στιγμή που ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του ξεπουλάει ό,τι έχει απομείνει από την Ελλάδα στους «νέους κατακτητές», την οικονομικο- πολιτική ελίτ Γερμανίας, Γαλλίας και Αμερικής και τις ανέλεγκτες «ελεύθερες αγορές». Για τον λόγο αυτό, το χτύπημα στον Μανώλη Γλέζο παίρνει συμβολική σημασία, γιατί στο πρόσωπό του χτυπήθηκε ο δημοκρατικός Πολίτης, η ίδια η Δημοκρατία. Και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν γνώριζαν ή όχι ποιος είναι ο Μανώλης Γλέζος και η Ιστορία του, γιατί δεν είναι σίγουρο πιο από τα δύο είναι πιο σοβαρό.

Χτυπήθηκε αυτός που κατέβασε την Ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

Χτυπήθηκε αυτός που συνεχίζει να πρωτοστατεί στο κίνημα για την επιστροφή των κλεμμένων από τους Γερμανούς στη Κατοχή και για τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.

Χτυπήθηκε αυτός που 70 χρόνια μετά, συνεχίζει να αγωνίζεται για τα ανεκπλήρωτα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Αριστεράς.

Τα «παλληκάρια» του Χρυσοχοΐδη, δεν σεβάστηκαν ούτε την ιστορία του, ούτε την ηλικία του, προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις εντολές της «σοσιαλιστικής», κατά τα άλλα, πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» (οι βαρύγδουπες ονομασίες μας μάραναν).

Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στον συμπατριώτη και Σύντροφό μας Μανώλη Γλέζο και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί του, για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς και των δυνάμεων της εργασίας, για να ξημερώσουν στον τόπο μας καλύτερες μέρες.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ- ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ Πάρος, 9 Μάρτη 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή