Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

To ατυχές γεγονός του θλιβερού Χρυσοχοίδη

parepare

obamadowntown_thumb[2]

6-3-2010 9-49-36 πμ

glezos-2

glezos-3

1485000

Και όμως αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων επισκέφτηκε τον Μανώλη Γλέζο και του ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό

Η αντιπροσωπεία τού επέδωσε και την κάτωθι επιστολή:

«Αγαπητέ Κύριε Γλέζο, με αισθήματα έντονης ανησυχίας και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια της ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, χρησιμοποιήθηκαν και πάλι συνάδελφοι μας στον άχαρο ρόλο της καταστολής, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο άνθρωπος σύμβολο των αγώνων του λαού μας, εσείς που έχετε άλλωστε συμπαρασταθεί και στηρίξει τους αγώνες μας.

»Δεχθείτε τις ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία ανάρρωση. Χίλια συγγνώμη».

από εδω

και μια ανακοίνωση τους για τα οικονομικά μέτρα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Τ Η Ρ Ι Ο       Α Γ Ω Ν Α

Μετά την αναλυτική μελέτη του σχεδίου νόμου «Προστασία της Ελληνικής Οικονομίας, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης», που συζητείται σήμερα στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, προκύπτει ότι οι πλέον αδικημένοι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα είναι οι ένστολοι, καθώς εκτός από τα επιδόματα οικογενειακής παροχής, χρόνου υπηρεσίας και του επιδόματος ειδικών συνθηκών των ειδικών δυνάμεων (ΕΚΑΜ, ΥΑΤ, ΕΜΑΚ), όλα τα υπόλοιπα επιδόματα μειώνονται κατά 12%, χωρίς να υπάρξει καμία εξαίρεση λόγω της επικινδυνότητας και των ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας μας.
Οι μειώσεις αυτές σε συνδυασμό με τη μείωση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας κατά 30% συνεπάγονται πραγματική μείωση μισθών από 200 έως και 400 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τη μισθολογική κλίμακα του καθενός.
Τα πρωτοφανή οικονομικά μέτρα με τα οποία επιχειρείται η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων, προκαλούν σε όλους μας εύλογη ανησυχία και αγανάκτηση, αφού για μια ακόμα φορά στρέφονται κατά των μόνιμων θυμάτων, δηλαδή των εργαζόμενων.
Αυτά τα μέτρα που δολοφονούν το λαϊκό εισόδημα, είχαν περιγραφεί προεκλογικά ως καταστροφικά και ότι οδηγούν επίσης σε κατάρρευση την οικονομία και σε φαύλο κύκλο ύφεσης. Σήμερα τι άλλαξε;
Οι Ομοσπονδίες μας δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένες να αφήσουν αναπάντητη την πρωτοφανή αυτή επίθεση στο βιοτικό μας επίπεδο, που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Ήδη ζητήσαμε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ προκειμένου να ενημερωθούμε επισήμως και να ζητήσουμε την εξαίρεση των ενστόλων, λόγω της ιδιαιτερότητας του μισθολογίου μας, αλλά και του διαφορετικού τρόπου υπολογισμού των αποδοχών μας, καθόσον είμαστε ο μόνος κλάδος που εξαιρέθηκε το 2003 από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου με αποτέλεσμα το 50% περίπου των αποδοχών μας να προέρχεται από επιδόματα.
Αγωνιζόμαστε για:
- Ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, των περικοπών και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων, που διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, ανατρέπει κεκτημένα δεκαετιών και φέρνει προ αδιεξόδου τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
- Καμία ονομαστική μείωση των τακτικών επιδομάτων για τους ένστολους, καθ’ όσον εξαιρέθηκαν από το πρόσφατο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων όπου υπήρξε ενσωμάτωση των επιδομάτων τους στο βασικό τους μισθό.
-  Νέο μισθολόγιο με ενσωμάτωση των επιδομάτων.
-  Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
-  Κατοχύρωση του Δημόσιου Κοινωνικού Χαρακτήρα της Ασφάλισης στο Δημόσιο.

Συνάδελφοι θα δεχτούμε μοιρολατρικά την πρόκληση να πληρώσουμε μόνο εμείς την κρίση;

Η αμετροέπεια δεν έχει προηγούμενο. Η ευκολία του να μας θεωρούν  κάθε φορά ΄΄αποδιοπομπαίους τράγους΄΄ είναι άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη. Το έργο αυτό έχει παιχτεί πολλές φορές και ΄΄ο εξώστης έχει αρχίσει ήδη τις αποδοκιμασίες΄΄.
         Ο αγώνας θα είναι διαρκής και δύσκολος. Μόνο με τη δική σας συμμετοχή και προσπάθεια, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Ενώνουμε τις φωνές και τους αγώνες μας με τον αγώνα όλων των εργαζομένων. Για να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση. Οι καιροί δεν συγχωρούν καμία ολιγωρία. Απαιτούν τόλμη και αποφασιστικότητα.
Γι’ αυτό σας καλούμε να δώσετε δυναμικό παρών – ένστολοι – μαζί με τις Ομοσπονδίες μας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010. Για τις λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ ή πολλούς για λίγο… αλλά όχι όλους για πάντα…

Όλοι μαζί στον αγώνα !

5 σχόλια:

  1. Θα σου περάσει, μην ανησυχείς, το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην κυβέρνηση να βάλει τάξη στην αναρχία του μπούλη. Εσείς οι αριστεροί νομίζετε ότι μπορεί να κάνετε ότι θέλετε αυτό να το ξεχάσετε ο Παπανδρέου είναι μεγάλος πολιτικός και θα σας διαλύσει σαν κόμμα και σαν ιδεολογία. Τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτό θα φανεί στο τέλος της τετραετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι δουλεια είχε ο Γλέζος να προπυλακίζει τους αστυνομικούς; Επί ΝΔ δεν είχε μιλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τους προηγουμενους ΑΙΣΧΟΣ !!!!
    ΡΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ !!!!
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ!!!
    ΑΗ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ !!!
    ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.....ΨΕΥΤΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστάκο, τσογλάνι είσαι και φαίνεσαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Γιαννακο",σου απαντησα...το καταλαβες?
    η να προχωρησω με αναλυση PING ,trails & cookies ?
    λυπαμαι το 'χασες το θεμα γραψε και κατι
    δικο σου !
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΜΑΙ "ΤΣΟΓΛΑΝΙ" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή