Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

κάτω τα χέρια απο τον μηχανικό της Κοινότητας

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Ερμούπολη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Α.Π. 276

ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο Κοινοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου

ΚΟΙΝ:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ



κ.Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε ότι την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου το Κοινοτικό σας Συμβούλιο θα εξετάσει την περίπτωση πειθαρχικής δίωξης του συναδέλφου μας κ.Θ.Τσολάκη για μια σειρά επικαλούμενων παραπτωμάτων. Η συντονισμένη και συνεχιζόμενη προσπάθεια δίωξης του κ.Τσολάκη από την πρόεδρο της Κοινότητας Αντιπάρου, μας είναι γνωστή εδώ και μήνες. Έχουμε άλλωστε τοποθετηθεί ανάλογα με την 275/21-10-08 επιστολή μας, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για τα οποία η κα Φαρούπου απέφυγε να απαντήσει με την από 31/10/2009 επιστολή της. Δεν το περιμέναμε όμως ότι θα φτάναμε σήμερα στο σημείο να απολογείται ένας μηχανικός σε ένα Κοινοτικό Συμβούλιο επειδή επέλεξε με θάρρος και αποφασιστικότητα να έχει συνδικαλιστική δράση, να μην συμβιβάζεται με τα κακώς κείμενα και να έχει προσωπική κρίση και άποψη. Σήμερα μάθαμε ότι η σκέψη και απαίτηση για τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, διαφάνεια και σοβαρότητα στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης μπορεί και να τιμωρείται με απολογία.

Αρχικά σας επισημαίνουμε ότι αποφασίσατε να καλέσετε σε απολογία τον συνάδελφο, χωρίς να δώσετε τον εύλογο χρόνο που απαιτείται για τη σοβαρότητα και το πλήθος των πράξεων που τον εγκαλείτε. Δεν χρησιμοποιείτε τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης ή ακόμη και της Ε.Δ.Ε., θεωρώντας εκ των προτέρων ότι υπάρχει πειθαρχικό παράπτωμα. Δεν καλείτε μάρτυρες που έχουν σχέση με τις υποθέσεις που κατηγορείτε τον κ.Τσολάκη και δεν χρησιμοποιείτε ειδικά τον Προϊστάμενο της ΤΥΔΚ που είναι ο μόνος αρμόδιος να καταθέσει για τα τεχνικά θέματα που επικαλείστε. Ως συνδικαλιστικό σωματείο θα κάνουμε αναφορά μόνο στα θέματα που μας αφορούν στις δράσεις του μέλους μας, αν και επιφυλασσόμαστε αν χρειαστεί να καταθέσουμε και σε τεχνικά σημεία των παραπτωμάτων που επικαλείστε καθώς είμαστε κλαδικό σωματείο μηχανικών του Τ.Ε.Ε. στο δημόσιο τομέα.

Ειδικά λοιπόν για τις κατηγορίες περί ανάρτησης κειμένων συνδικαλιστικού περιεχομένου στο χώρο του γραφείου πρέπει να τονίσουμε ότι δεν νοείται να διώκεται μηχανικός επειδή… τόλμησε να αναρτήσει αφίσες και κείμενα που επεξηγούν στους πολίτες και στους συναδέλφους του, τους λόγους που απουσιάζει από το γραφείο του όταν απεργεί. Ο «πίνακας ανακοινώσεων» της Κοινότητας αποτελεί χώρο ανάρτησης ανακοινώσεων των υπηρεσιών σας και όχι των σωματείων. Η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης είναι συνδικαλιστικό δικαίωμα και προστατεύεται σε επίπεδο υπαλλήλου από τον νόμο και σε επίπεδο πολίτη από το Σύνταγμα. Οποιαδήποτε παρακώλυση της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων ενός ολόκληρου συνδικαλιστικού φορέα αποτελεί άμεση προσβολή όλων των μελών μας και θα μας βρει απέναντί σας. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε όλα τα μέλη μας και τις προσωπικές τους συνδικαλιστικές απόψεις και να αποσύρετε την κατηγορία αυτή από τους λόγους που καλείτε σε απολογία τον κ.Τσολάκη.

Με το θέμα του «κλειδώματος του γραφείου του μηχανικού», όπως έχουμε ενημερωθεί από τον κ.Τσολάκη, θα πρέπει να τονίσουμε ότι στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών κατά καιρούς υπάρχουν εγγυητικές επιστολές υψηλών ποσών καθώς και σφραγισμένων φακέλων προσφορών (τεχνικών, οικονομικών κτλ). Η έλλειψη χρηματοκιβωτίων σχεδόν σε όλες τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Νομού μας, οδηγεί πολύ συχνά στο κλείδωμα των γραφείων για λόγους ασφάλειας. Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λόγος για να καλείτε σε απολογία από το Κοινοτικό Συμβούλιο ο κ.Τσολάκης και για αυτό θα πρέπει να αποσυρθεί από τις κατηγορίες που του προσάπτετε.

κ.Πρόεδρε του Κοινοτικού Συμβουλίου,

Παρακαλούμε να μην προχωρήσετε στη διαδικασία απολογίας του συναδέλφου κ.Θ.Τσολάκη και να ζητήσετε αρχικά την προκαταρκτική εξέταση για τα θέματα που αναφέρει η κ.Φαρούπου, σύμφωνα με το Άρθρο 129 του Ν.3584/2007, ώστε να εξεταστεί αν τα υποτιθέμενα παραπτώματα αποτελούν λόγους πειθαρχική δίωξης, σε πνεύμα διαφάνειας και δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση, να αποσύρετε τις κατηγορίες περί ανάρτησης συνδικαλιστικών κειμένων και κλειδώματος γραφείου, για τους λόγους που σας αναφέρουμε. Επίσης, να ζητήσετε στα τεχνικά θέματα που αναφέρει η κατηγορία της κα.Φαρούπου, την κατάθεση των απόψεων τόσο της αρμόδιας ΤΥΔΚ, όσο και της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Τέλος, σας καλούμε να τηρήσετε άμεσα τη διαδικασία του άρθρου 54 του Ν.3584 προκειμένου να λάβει επιτέλους ο υπάλληλός σας την υπηρεσιακή του εκπαίδευση που είστε υποχρεωμένοι από τον νόμο να του παρέχετε όταν διορίζεται και που η κα.Φαρούπου δεν έχει φροντίσει από την πλευρά της.

Παρακαλούμε το κείμενό μας να διαβαστεί στο Κοινοτικό Συμβούλιο όταν θα εξεταστεί το θέμα του κ.Τσολάκη και να καταγραφεί στα πρακτικά.

Παρακαλούμε για άλλη μια φορά τους βουλευτές, τον γ.γ.γραμματέα της Περιφέρειας, τον νομάρχη, την ΤΕΔΚ την ΕΜΔΥΔΑΣ και το ΤΕΕ να πάρουν θέση για τα παραπάνω γεγονότα και για τον τρόπο διοίκησης της Κοινότητας της Αντιπάρου.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Κυκλάδων

Ο Πρόεδρος

Π. Χατζηγρηγορίου

Πολ. Μηχανικος MSc

O Γραμματέας

Κ. Γιολδάσης


5 σχόλια:

  1. Η κατ ευφημισμό πλέον ανύπαρκτη Κοινοτάρχης και οι μαριονέτες σύμβουλοι της που νομίζουν ότι οι ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ είναι το αμπέλι του παπού τους είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ήθελα νάξερα δεν βλέπουν ότι έχουν καταντήσει περίγελο της μισής Ελλάδας με τα χάλια τους. Δεν βλέπουν και δεν ακούν τα σχόλια και τους χαρακτηρισμούς που κρυφογελώντας τους αποδίδουν σε κάθε εμφάνιση τους? Πως αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να σταθούν στις διάφορες υπηρεσίες και να διεκδικήσουν έστω και την τελευταία στιγμή κάποιο έργο όταν έχουν καταντήσει ζωντανό ανέκδοτο.
    Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις?

    Κούκου έρχεται έρχεται ο εισαγγελέας εφετών…….

    Τσολάκη γερά πάρτους τα βρακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. του κακού του μάστορα του φταίνε τα εργαλεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά Τσολάκη με ποιόν δεν τα έχει βάλει η τρομερή
    αντιδήμαρχος Πειραιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γυναικα αυτη ειναι Φοβερη . Για να καλυψει τις ψευτιες που λεει στους συμβουλους της πλειοψηφιας , σκαρφιζεται ενα αλλο ψεμα και λεει εγω ειπα στον μηχανικο να κανει μελετη αλλα αυτος Αγρον Αγοραζει , και ετσι τους πειθει .Και εζησαν οι κλεφτες καλα και εμεις Χειροτερα . Για οτι την κατηγορουν δεν λεει οτι αλλος - αλλοι φταινε ? Τα συμπερασματα δικα σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή