Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Χρονικό περιθώριο για υλοποίηση έργων σε μικρά νησιά


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

· Εσωτερικών

· Οικονομίας και Οικονομικών

· Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων

· Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: Χρονικό περιθώριο για υλοποίηση έργων σε μικρά νησιά

Το πρόγραμμα του Γ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, ενταγμένο στα ΠΕΠ των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, στο μέτρο 5.11, με τίτλο «Ειδικές ενέργειες για τη στήριξη μικρών νησιών και απομονωμένων νησιωτικών περιοχών», περιελάμβανε 112 προτάσεις για 44 νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους και θα ξεκινούσε με πιστώσεις 30.000.000€.

Σε σχετική ερώτησή μας (1.10.2008), επισημαίναμε την επικείμενη λήξη (31.12.2008) της δυνατότητας εκταμίευσης δαπανών από το Γ΄ΚΠΣ, ενώ υπογραμμίζαμε τον κίνδυνο απώλειας πολύτιμων πόρων για τη στήριξη των μικρών νησιών που υποφέρουν από την έλλειψη υποδομών.

Ύστερα από τη δήλωση της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Danuta Hubner για τη δυνατότητα εξάμηνης παράτασης προγραμμάτων που δεν έχουν υλοποιηθεί και λήγουν στις 31.12.2008, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερίφου απευθύνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους για την εξασφάλιση αυτής της παράτασης, ανεξαρτήτως του φορέα υλοποίησης.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  • Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να εξασφαλισθεί η εξάμηνη παράταση για προγράμματα που δεν έχουν υλοποιηθεί και λήγουν στις 31.12.2008, ώστε να αξιοποιηθούν οι προβλεπόμενες πολύτιμες πιστώσεις για τα μικρά νησιά και τις απομονωμένες νησιωτικές περιοχές;

23.12..08

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης

Αγαπητε μαγε του Antiparos-blog βλεπεις μεσα στο παραμιλητο σου τιποτα απο εδω να εχει σχεση με την Αντιπαρο?

2 σχόλια:

  1. Σε 6 μήνες θα κυοφορείται μία αδιαφορία 6 μηνών που θα τη βαφτίσουμε κρατική μυωπία. Ούτε οι επόμενες προβλέψεις του μάγου, που σημειωτέον προβλέπουν δραστική λύση στο θέμα της αποχέτευσης και της αφαλάτωσης, λύνουν το πρόβλημα.
    Ας βάλουμε ένα ξυπνητήρι έξω από την Κοινότητα να χτυπήσει στους 6 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ
    6 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
    ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ;

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    ΤΣΟΥΧΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή