Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Νέα σφαγή στη Γάζα


Περισσότεροι από 200 νεκροί και 300 ακόμα τραυματίες αναφέρονται μέχρι στιγμής, από το βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από F-16 και ελικόπτερα Απάτσι.

Το Ισραήλ χτύπησε στόχους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, και έπληξε πληθυσμιακά κέντρα, ανάμεσά τους την πόλη της Γάζας (όπου σημειώθηκαν και οι μεγαλύτερες απώλειες) και τις πόλεις Khan Younis (το Reuters αναφέρει 20 τουλάχιστον νεκρούς) και Ράφα.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο πολύνεκρη στρατιωτική επίθεση που έχει σημειωθεί στη Γάζα από το 1967.
Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν πως στόχος είναι «τρομοκρατικές εγκαταστάσεις της Χαμάς», στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες όπλων, όμως οι κάτοικοι της Γάζας μιλούν για χτυπήματα σε πυκνοκατοικημένες οικιστικές περιοχές και πολυσύχναστους δρόμους και μάλιστα την ώρα που μαθητές πήγαιναν ή επέστρεφαν από τα σχολεία τους.
Το Ισραήλ δήλωσε πως απαντά σε μια «κλιμάκωση των επιθέσεων με ρουκέτες που δέχεται από τη Γάζα» και πως οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν «για όσο χρειαστεί». Ο υπουργός άμυνας Ehud Barak ανέφερε πως «δεν θα είναι εύκολο, ούτε σύντομο» (το χτύπημα) και πρόσθεσε «Υπάρχει καιρός ηρεμίας και καιρός για μάχη, και τώρα έχει φτάσει η στιγμή να πολεμήσουμε».

Τη Δευτέρα 29/12 στις 6:00 μμ μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία (Κατεχάκη και Κηφισίας) η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα.
Δείτε δύο βίντεο στη σελίδα του BBC ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ
ΑΛΛΟ VIDEO


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ
· ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
· ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΛΑΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Αυτή τη στιγμή στη Λωρίδας της Γάζας συντελείται μια ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.
Καταδικάζουμε έντονα τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, καθαρά πολιτικών στόχων και τη δολοφονία αμάχων.
Αποδοκιμάζουμε με απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας και ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Ο περήφανος και αγωνιστής Παλαιστινιακός λαός, που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, είναι αποκλεισμένος από στεριά και θάλασσα, καταδικασμένος από Ισραηλινούς και Αιγυπτίους, εγκαταλειμμένος από τη Διεθνή Κοινότητα, που μένει απαθής μπροστά στο νέο ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.
Η νέα κλιμάκωση αποτελεί επίθεση κατά της ειρήνης στην περιοχή και δίνει διαστάσεις τραγωδίας στις είδη απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Γάζα.
Καλούμε όλους τους ευσυνείδητους ανθρώπους, που πιστεύουν στην Ανθρώπινη Κοινότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματά, να μην παραμείνουν πλέον σιωπηλοί και να αγωνιστούν μαζί μας για να τερματίσουμε αυτήν την καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας.
Καλούμε τους Διεθνείς οργανισμούς και τις Κυβερνήσεις να επισπεύσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τερματιστεί η εξόντωση και η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.
Καλούμε τις Κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου να σταματήσουν αμέσως τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές αποστολές να εισέλθουν στην περιοχή και να σώσουν τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ασθενείς και όλους τους παλαιστίνους που υποφέρουν, επειδή θέλουν να έχουν τη δική τους πατρίδα, όπως όλοι οι άνθρωποι.
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
(Εκπρόσωπος Γιώργος Αναστόπουλος, τηλέφωνο 6944595100)
Διαβάστε στο sibilla-gr-sibilla.blogspot.com σημερινή επιστολή του Ιταλού Vittorio Arrigoni από τη Γάζα προς τα ιταλικά ΜΜΕ
Παλαιστινιακά site ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ
Ανταπόκριση απο ΠΑΝΟ ΧΑΡΙΤΟ
electronicintifada ΕΔΩ
Δημοσιογραφικη καλυψη ΕΔΩ και κυριως ΕΔΩ
Eπισης ΤVXS
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

Σας φωνάζω
σας σφίγγω τα χέρια
δεν κιότεψα εδώ μες στην πατρίδα μου
μήτε και μάζεψα τους ώμους.
ορθώθηκα μπροστά τους άδικους
ορφανός, γυμνός, ξυπόλητος.
όρμησα μες στο θάνατο,
τα λάβαρά μου δε χαμήλωσα και τα χορτάρια
πάνω στους τάφους των προγόνων μου τα φύλαξα.
Ταουφίκ Ζαγιάντ

3 σχόλια:

  1. KAΛΗΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΥΓΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟ .
    ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ( ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ
    )ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ .
    Δήλωση για τα γεγονότα στη Γάζα
    28 Δεκεμβρίου 2008


    Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας και καταδικάζουμε την ακραία κλιμάκωση της βίας στη Γάζα που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους Παλαιστινίους.

    Συντασσόμαστε με την δήλωση της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα τραγικά αυτά γεγονότα.
    Οι ρουκέτες της Χαμάς που πυροδότησαν έναν νέο κύκλο βίας και η δυσανάλογη απάντηση του Ισραήλ με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, σκοτώνουν και τραυματίζουν ανθρώπους αλλά και την ελπίδα και την προοπτική ειρήνευσης αυτής της τραγικής περιοχής του κόσμου. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την ούτως ή άλλως εξαιρετικά εύθραυστη περιφερειακή ασφάλεια.
    Η εν μέσω διεθνούς οικονομικής ύφεσης ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής, είναι μια εφιαλτική προοπτική που πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία.

    Η Διεθνής Κοινότητα έχει τεράστιες ευθύνες. Δεν μπορεί να μείνει αδρανής. Οφείλει ν’ αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης.

    ·Πρέπει να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο της βίας.

    ·Πρέπει ταχύτατα να παρασχεθεί διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες στη Γάζα.

    ·Πρέπει να γίνει εντονότερη η διπλωματική προσπάθεια ώστε να προστατευθεί και να προχωρήσει ειρηνευτική διαδικασία για το Παλαιστινιακό.

    Χαιρετίζουμε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Από τη δική της πλευρά, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει το δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο.

    Η Ελλάδα, που πάντα καταδικάζει κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας, είναι έτοιμη να συμβάλλει σ΄αυτήν την προσπάθεια. Είναι επίσης έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια, αμέσως μόλις αυτό καταστεί εφικτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγαπητέ ΝΑΞΙΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΝΑΞΟ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ
    1. Σαν Καραμανλής μέχρι τώρα από ότι γνωρίζω ουδεμία δήλωση ενώ ο διπλανός
    Ερντογαν ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ μίλησε για έγκλημα
    Κατά της ανθρωπότητας αλλά να μου πεις εδώ κάνει την πάπια ο ΟΜΠΑΜΑ
    2.Για την δήλωση της κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Factorx από
    Το antinews
    Για μια ακόμα φορά η κ. Μπακογιάννη έσπευσε να επιδείξει την υποτέλεια της εξωτερικής πολιτικής που ασκεί, σε καταφανή αντίθεση με τα αισθήματα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. «… Οι ρουκέτες της Χαμάς που πυροδότησαν έναν νέο κύκλο βίας και η δυσανάλογη απάντηση του Ισραήλ με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, σκοτώνουν και τραυματίζουν ανθρώπους αλλά και την ελπίδα και την προοπτική ειρήνευσης αυτής της τραγικής περιοχής του κόσμου. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την ούτως ή άλλως εξαιρετικά εύθραυστη περιφερειακή ασφάλεια» δήλωσε.
    Χρησιμοποιώντας την λέξη «δυσανάλογη» η κα Μπακογιάννη έχει φυσικά την εντύπωση ότι κρατά ισορροπίες. Στην πραγματικότητα όμως βάζει στο ίδιο σακούλι τη φοβερή πολεμική μηχανή των Ισραηλινών με τα …γκαζοζέν της Χαμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ,ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ . ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΤΕ
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
    Ανακοίνωση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

    «Το διαρκές έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, στο οποίο συμπράττουν οι ΗΠΑ αλλά και κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κορυφώθηκε σήμερα με μια βάρβαρη πολεμική, αεροπορική επιχείρηση με θύματα εκατοντάδες αμάχους, νεκρούς και τραυματίες.
    Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει με στόχο να σταματήσει η νέα αιματοχυσία. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία καλούνται να επιβεβαιώσουν έμπρακτα, για άλλη μια φορά, την αγωνιστική αλληλεγγύη τους στον μαχόμενο Παλαιστινιακό λαό».

    Σχόλιο Παραπολιτικής : Σωστή ανακοίνωση...
    Αναρτήθηκε από Παραπολιτική στις 11:54 πμ 0 σχόλια
    Ανακοίνωση Κ.Κ.Ε

    "Το νέο μαζικό έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ. Οι βομβαρδισμοί που εξαπέλυσαν κατά δημοσίων κτιρίων στην Γάζα σήμερα, οδήγησαν σε μια νέα μαζική σφαγή. Η επίθεση παραβιάζει και ακυρώνει την εκεχειρία που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση του Ισραήλ με την Χαμάς. Σημαίνει κλιμάκωση της Ισραηλινής επιθετικότητας. Καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, να καταδικάσει την κυβέρνηση του Ισραήλ, που δολοφονεί και καταπατά τα δικαιώματα των Παλαιστινίων καθώς και τις ΗΠΑ και ΕΕ, που ανέχονται και στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα..."

    Σχόλιο Παραπολιτικής : Πολύ σωστή ανακοίνωση...
    Αναρτήθηκε από Παραπολιτική στις 11:50 πμ 0 σχόλια
    Δήλωση Παπανδρέου

    Ζητούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα.
    Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας.
    Οι πράξεις αυτές, όπως και οι πολεμικές επιχειρήσεις, τροφοδοτούν έναν φαύλο κύκλο τυφλής βίας και αίματος στην Μέση Ανατολή και εξανεμίζουν και τις ελάχιστες ελπίδες για εξεύρεση ειρηνικής και βιώσιμης λύσης στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη δύο κρατών.
    Καταδικάζουμε τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα και ζητούμε την άμεση παύση τους, όπως και των επιθέσεων με πυραύλους κατά του Ισραήλ.
    Καλώ όλους, όλες τις πλευρές, να δείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες και να δοθεί τέλος στις ενέργειες απαράδεκτης βίας.
    Τονίζουμε, ταυτόχρονα, την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο Παλαιστινιακό πληθυσμό.
    Ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αραβικός Σύνδεσμος και όλη η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εκτόνωση της κρίσης και επιστροφή στον δρόμο του ειρηνικού διαλόγου.
    Η Σοσιαλιστική Διεθνής θα αναλάβει κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση.
    Σχόλιο Παραπολιτικής : Ίσες αποστάσεις κράτησε ο Παπανδρέου από Ισραήλ και Παλαιστίνη καθώς έβαλε στην ίδια μοίρα τους βομδαρδισμούς με τις επιθέσεις της Χαμάς...
    Περιμέναμε μια πιο καταδικαστική δήλωση για ο Ισραήλ...
    Αλλά άλλο Γιώργος και άλλο Ανδρέας...
    Αναρτήθηκε από Παραπολιτική στις 11:42 πμ 1 σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή