Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Παυλίδης άγονες γραμμές και Ψυχικό

karamanlis_pavlidis2

Θυμάστε τον τέως Υπουργό Αιγαίου κ.Παυλίδη με τα ταξίματα για δυο αφαλατώσεις στην Αντίπαρο;

περνάει  δύσκολες ώρες

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, Πρόταση Σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (Προανακριτική Επιτροπή) για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», για την υπόθεση των άγονων γραμμών. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρότασης:

Ο Ανακριτής του 20ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβίβασε στη Βουλή των Ελλήνων, με το 310/31-3-2009 έγγραφό του, στοιχεία εκκρεμούς σ' αυτόν δικογραφίας κύριας ανάκρισης κατά του κατηγορούμενου Παναγιώτη Ζαχαρίου του Ζαχαρία, για το κακούργημα της εκβίασης από δράστη που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης επιχείρησης, κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.

Ο ως άνω Ανακριτής διαβίβασε τα στοιχεία αυτά ως «ικανά να στοιχειοθετήσουν, όσον αφορά τον τότε, ήδη δε πρώην, υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη του Αντωνίου, ενδεχόμενη σε βάρος του κατηγορία ηθικής αυτουργίας στην αποδιδόμενη στον ως άνω κατηγορούμενο πράξη εκβίασης, τελεσθείσα από δράστη, που μεταχειρίσθηκε απειλή βλάβης της επιχειρήσεως που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση (άρθρα 1, 13 περ. στ, 14, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 εδ. α, 27 παρ. 1, 46 παρ. 1 εδ. α, 94 παρ. 1, 98 και 385 παρ. 1 περ. β του Π.Κ., σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 1 του «περί ποινικής ευθύνης των Υπουργών» Ν. 3126/2003) αξιόποινη πράξη, που ενδεχομένως φέρεται ότι τελέσθηκε απ' αυτόν, ως μέλος της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα ως υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στην Αθήνα, στο χρονικό διάστημα από 3-11-2006 μέχρι 8-1-2007, σε βάρος της περιουσίας του πολιτικώς εναγόντως Φωτίου Μανούση του Ανδρέα, κατοίκου Νέας Κηφισιάς Αττικής».

Περαιτέρω, στο ως άνω έγγραφό του ο κ. Ανακριτής αναφέρει ότι διαβιβάζει στη Βουλή τα στοιχεία της εκκρεμούς υπόθεσης ελλείψει δικαιοδοσίας «διερευνήσεως της εν λόγω φερομένης ενδεχομένως αξιοποίνου πράξεως κακουργήματος, για την οποία κρίνουμε ότι προέκυψαν στοιχεία, που σχετίζονται με την διάπραξή της εκ μέρους μέλους Κυβερνήσεως, κατά την άσκηση των καθηκόντων του».

Στο ως άνω έγγραφο του κ. Ανακριτή, το οποίο επισυνάπτεται και ενσωματώνεται στην παρούσα πρότασή μας, εκτίθενται αναλυτικά τα πραγματικά περιστατικά, βάσει των οποίων απαιτείται διερεύνηση της τυχόν τέλεσης της ως άνω αξιόποινης πράξης από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ήτοι γίνεται η, κατά το άρθρο 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003, συγκεκριμένη αναφορά σε στοιχεία αξιόποινης πράξης.

Προσδιορίζονται κατά συνέπεια στην παρούσα πρότασή μας με σαφήνεια τα στοιχεία και οι πράξεις που είναι αξιόποινες και μνημονεύονται οι διατάξεις που παραβιάστηκαν, όπως προβλέπει η παρ. 3 του άρθρου 154 του Κανονισμού της Βουλής.

Προκύπτει συνεπώς η ανάγκη να διερευνηθεί από την, κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή η ενδεχόμενη ευθύνη του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη ως ηθικού αυτουργού του εγκλήματος της εκβίασης από δράστη που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης επιχείρησης, κατ' επάγγελμα κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση, ήτοι από τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Ζαχαρίου του Ζαχαρία.

Για τους λόγους αυτούς

Προτείνουμε να συσταθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος και τα άρθρα 153 και επ. του Κανονισμού της Βουλής για την ενδεχόμενη τέλεση, από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση τελεσθείσα από δράστη (κατηγορούμενος Παναγιώτης Ζαχαρίου του Ζαχαρία) που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης της επιχείρησης από ασκεί ο εξαναγκαζόμενος (Φ. Μανούσης), κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση, κατά παράβαση των άρθρων 1, 13 περ. στ, 14, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 εδ. α, 27 παρ. 1, 46 παρ. 1 εδ. α, 94 παρ. 1, 98 και 385 παρ. 1 περ. β του Π.Κ.

Επειδή η παρούσα Βουλή βρίσκεται ήδη στη δεύτερη τακτική σύνοδό της και είναι σφόδρα πιθανή η διάλυσή της, επείγει η κίνηση της κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος διαδικασίας, ώστε να μη λήξει η κατά χρόνο αρμοδιότητα της Βουλής και να μη διαφύγουν του δικαστικού ελέγχου πράξεις που τελέστηκαν κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο.

Επισυνάπτεται και ενσωματώνεται στην παρούσα πρόταση το με αρ. πρωτ. 310/31-3-2009 έγγραφο του Ανακριτή του 20ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών που απευθύνεται προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Αθήνα, 2 Απριλίου 2009

Οι προτείνοντες Βουλευτές

και από την Καθημερινη

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, σύμφωνα με το διαβιβαστικό του 20ού τακτικού ανακριτή Απ. Ζαβιτσάνου, από το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας προέκυψαν στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν όσον αφορά τον κ. Παυλίδη ενδεχόμενη εις βάρος του κατηγορία ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της εκβίασης για το οποίο κατηγορείται ο Π. Ζαχαρίου. Βασικό σημείο για το οποίο αποστέλλεται η δικογραφία στη Βουλή αποτελεί η αγορά του σπιτιού της κόρης του Παυλίδη, Αγγελικής. Στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι η Αγγελική Παυλίδη στις 8.1.2007 κατέθεσε σε λογαριασμό της στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 100.000 για εξόφληση δανείου και 130.000 ευρώ που είχε πάρει για την αγορά διαμερίσματος στο Ψυχικό. Για τον ίδιο σκοπό είχε λάβει και από τον θείο της δάνειο 225.000 ευρώ. Με αυτό εξόφλησε, υποτίθεται, το σπίτι αντικειμενικής αξίας 155.426,04 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ο θείος δεν δέχθηκε την επιστροφή του δανείου από την ανιψιά του και έτσι η Αγγελική Παυλίδη κατέθεσε τις 100.000 στο Τ. Τ. προς αποπληρωμή του δανείου. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, ο ανακριτής κρίνει ότι το τίμημα της αγοραπωλησίας του ακινήτου ξεπερνά το για φορολογικούς λόγους μέγεθος της αντικειμενικής του αξίας και ανήλθε τουλάχιστον σε 333.750 ευρώ, «προς κάλυψη του οποίου χρειάστηκε η Αγγελική Παυλίδη τόσο το δάνειο από τον θείο της όσο και το δάνειο από το Τ. Τ., αν υπολογισθεί δε ότι μετά την αγορά του εν λόγω οροφοδιαμερίσματος, η Αγγελική Παυλίδη προέβη και σε εσωτερική του ανακαίνιση

Για περισσότερα εδω

Αντιμέτωποι με τα 7 ψέματά τους

3 Απριλίου

Υπέρ της προανακριτικής το ΚΚΕ  και ο ΣΥΡΙΖΑ

Η υπόθεση Παυλίδη "γεννήθηκε στα βρώμικα νερά της εφοπλιστικής κυριαρχίας και της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής"και για τον λόγο αυτό το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της παραπομπής της υπόθεσης "στην ειδική προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής" αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος,επισημαίνοντας ότι η υπόθεση αυτή "είναι η κορυφή του παγόβουνου".
Το ΚΚΕ, προστίθεται στην ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πάντα ότι η κατάληξη της έρευνας σκανδάλων είναι το κουκούλωμα, προσπάθησε να αξιοποιήσει και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες,ώστε να συμβάλει στην αποκάλυψη,σε όποιον βαθμό ήταν αυτή δυνατή. Γι’ αυτό τάσσεται και τώρα υπέρ της παραπομπής της υπόθεσης Παυλίδη στην ειδική προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής.

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή της ΝΔ Αριστοτέλη Παυλίδη, τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε δηλώσεις του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.
«Η πάγια άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει όλες οι υποθέσεις να διερευνώνται ώστε να προκύπτει πλήρης διαφάνεια για την ύπαρξη ή μη ,τυχόν ποινικών ευθυνών. Με αυτή την υπεύθυνη στάση θα προσέλθουμε και στη κοινοβουλευτική διαδικασία της Δευτέρας», επεσήμανε ο κ Κουβέλης. Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική, για την απαράδεκτη, όπως είπε, καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά την διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς.

και η από την πλευρά της ΝΔ

Ο Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε: «Είναι σταθερή θέση μας η ανάγκη διαφάνειας σε όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου. Υποθέσεις που αφορούν στην τιμή και την υπόληψη δημόσιων προσώπων πρέπει να διερευνώνται πλήρως, ώστε να μη μένουν στους πολίτες αμφιβολίες ή αναπάντητα ερωτήματα. Αυτό ισχύει και για τη υπόθεση που εστάλη από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και αφορά τον πρώην Υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη. Κατά συνέπεια, είμαστε ανοιχτοί στη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.  Όπως είναι γνωστό, σ` αυτή τη διαδικασία οι βουλευτές αξιολογούν και αποφασίζουν κατά συνείδηση».

 

και το χιούμορ

pavlidis

1 σχόλιο:

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή