Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Γιάννης Μπανιάς έλλειμμα δημοκρατίας στον Καλλικράτη

7465_normal

Μιλώντας στο συνέδριο της ΕΝΑΕ τόνισε

….

Δεύτερον, στην παραπέρα αποδυνάμωσης της δημοκρατίας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα οδηγήσει με βεβαιότητα το εκλογικό σύστημα που σε συνδυασμό με τον περιορισμό των Δήμων και Κοινοτήτων και τη δημιουργία μεγάλων Περιφερειών επιδιώκει τον ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο του θεσμού από τις δυνάμεις του δικομματικού συστήματος και κυρίως από τις δυνάμεις που κάθε φορά θα βρίσκονται στην Κυβέρνηση.

Πρόκειται για ένα εκλογικό σύστημα κατά συνέπεια απολύτως πλειοψηφικό, ένα σύστημα που αποκλείει την όποια αυτόνομη έκφραση κοινωνικής δυναμικής στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς, ενώ θα έπρεπε να ισχύει, οι μεταρρυθμίσεις δηλαδή που γίνονται να πηγαίνουν προς αντίθετη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχεδόν για καμιά ομάδα ή κίνημα πολιτών και ας μην υπάρχουν αυταπάτες επ’ αυτού να διεκδικήσει εκπροσώπηση στα νέα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα υπάρξουν μετά απ’ αυτή την μεταρρύθμιση.

Με το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα επιδιώκεται η υφαρπαγή των εδρών και των μικρότερων εκλογικών συνδυασμών και η νομή της εξουσίας από τις δυνάμεις του δικομματισμού, κάτι δηλαδή παρόμοιο και ακόμα χειρότερο μ’ αυτό που συμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή…..

όλη η ομιλία του εδω

η ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ.Ραγκούση εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή