Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Δημοψηφίσματα σε έξη Δήμους για τις συνενώσεις

bigstockphoto_Check_Yes_431128

vote_no

Οι δήμαρχοι Τριανδρίας Πολυξένη Δρίτσα, Αγίου Παύλου Νίκος Βαρσάμης, Πεύκων Στέλιος Συμεωνίδης, Ευκαρπίας Χαράλαμπος Πανταζόγλου, Κορδελιού Στάθης Λαφαζανίδης και Μενεμένης Γιώργος Ακτσελής έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσαν ότι θα στήσουν κάλπες στους εν λόγω Δήμους για να αποφανθούν οι δημότες αν θέλουν ή όχι τις συνενώσεις. Θα συναντηθούν με όλους τους υπουργούς και βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης και θα στείλουν υπόμνημα στην κυβέρνηση και στα κόμματα.

Επισήμαναν ότι κινητοποιήθηκαν από τη στιγμή που είδαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν σχέδια για συνενώσεις των Δήμων τους και ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν σκοπεύει να προχωρήσει σε συνενώσεις στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Επικαλούνται αποφάσεις συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ να μην γίνουν συνενώσεις Δήμων στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και να δημιουργηθούν μητροπολιτικές διοικήσεις.

Τόνισαν ακόμα πως το κίνητρο τους δεν είναι να διατηρήσουν οι ίδιοι το δημαρχιακό αξίωμα αλλά η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, καθώς οι παραπάνω Δήμοι έχουν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να σταθούν αυτόνομα, υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ, αν γίνουν συνενώσεις, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα. Από τους έξι δημάρχους άλλοι έχουν εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και άλλοι της Ν.Δ.

πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή