Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Παναγιώτης Ρήγας Ήξεις αφήξεις και ίσως εν τω Καλλικράτη θνήξεις

12-2-2010 9-18-14 πμ

12-2-2010 9-14-59 πμ

στην Κοινή Γνώμη σήμερα αλλά και στο ιστολόγιο του(εδω) που εξακολουθεί να έχει  τα σχόλια κλειστά επιβεβαιώνει αυτό που εκτίμησαν οι Αντιπαριώτες από την Κυριακή ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΣ και τα ήξεις αφήξεις …..

Καλά όταν έκανε την τοποθέτηση του στο νομαρχιακό συμβούλιο ….

Επειδή στο νομό μας υπάρχουν μικρά νησιά- κοινότητες αλλά και μικροί πληθυσμιακοί δήμοι, οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν αυτόνομες αυτοδιοικητικές οντότητες χωρίς να έχουν για το άμεσο μέλλον προοπτική να αποκτήσουν την διοικητική δομή που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» για τους υπόλοιπους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη θεσμική πρόβλεψη.

Η μια πρόταση είναι να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση των μεγάλων νησιωτικών δήμων να αναλαμβάνουν στα πλαίσια διαδημοτικών υπηρεσιών να ασκούν για λογαριασμό των γειτονικών τους μικρών νησιωτικών ΟΤΑ τις αρμοδιότητες που έχουν μεταφερθεί στην πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

Η δεύτερη πρόταση -που κατά την άποψη μου είναι η πιο αποτελεσματική– υποστηρίζει την υπαγωγή των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης(στα Επαρχεία Μήλου, Νάξου, Σαντορίνης, Κέας) απευθείας στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση προκειμένου να ασκούν για λογαριασμό των συγκεκριμένων ΟΤΑ και μόνον, τις αρμοδιότητες που θα μεταβιβαστούν από την καταργούμενη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. …..δεν είχε πειστεί και ο ίδιος η δεν είχε επιχειρήματα

έρχονται τα επιχειρήματα κΡΗΓΑ  τα ξέρετε  και είναι αυτοδιοικητικά

και πηγάζουν από το αναφαίρετο δικαίωμα των Αντιπαριωτών να έχουν το σχολειό της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ γιατί  εμείς και οι επόμενες γενιές θα ζήσουμε με την Μεταρρύθμιση και όχι οι υπουργοί και οι βουλευτές

Συνεχίζεται…..

Η Αντίπαρος από την  γεωγραφία είναι ένας κόσμος και από αυτό τον κόσμο δεν μπορούμε να του στερήσουμε την δυνατότητα να αυτοδιοικηθεί και να αναδεικνύει τα δικά του στελέχη διοίκησης….

Αυτά δήλωσε ο Παναγιώτης Ρήγας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Ηχώ FM σήμερα το μεσημέρι επαναφέροντας στην σωστή του βάση το ζήτημα

Επανέλαβε βέβαια τις θέσεις του για το πως οι μικρές κοινότητες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μέσα στον Καλλικράτη ζήτησε από τους Αντιπαριώτες να τεκμηριώσουν την άποψη τους για το αυτεξούσιο τους

την θέση τους δίπλα στο Δήμο της Πάρου και γενικότερα μέσα στον καινούργιο αυτοδιοικητικό χάρτη των Κυκλάδων δηλώνοντας αρωγός σε κάθε κίνηση τους

Σε ερώτηση του κΚαραγιαννιώτη πως βλέπει την προοπτική ενός ενιαίου ψηφοδελτίου δήλωσε ότι μπορεί να είναι μια δυνατότητα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσει ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τις πράξεις της διοίκησης που ευτέλισαν τον θεσμό και αποτελούν και επιχείρημα για τους οπαδούς της συνένωσης(Αλήθεια κΡήγα πέντε μήνες μετά την έκδοση της τελικής έκθεσης των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που βρίσκεται η υπόθεση του πειθαρχικού έλεγχου από την περιφέρεια?)

υποσχέθηκε τέλος να ανοίξει τα σχόλια στο blog όπως επιβάλλει η ιδιότητα του

όλη η συνέντευξη του εδω

4 σχόλια:

  1. Αναμενόμενο, εκτιμώ αν δεν χειριστεί σωστά το κεφαλαιο Αντίπαρος ο Ρήγας, θα υπογράψει την πολιτική του καταδίκη. Ήρθε η ώρα η Αντίπαρος να γίνει δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δύναμη των σοβαρών μπλογκς...
    Ένα ποστ σήμερα και μερικά ακόμη συνολικά για το θέμα έχουν χαράξει πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η συντονιστική επιτροπή. Ακομη κι ο βουλευτής υποχρεώθηκε σήμερα να πάρει ξεκάθαρη θεση επιδοκιμασίας και ν' αφήσει τις Πυθίες, τους χρησμούς και τα "πρέπει" και τα "ίσως".

    Επόμενο βήμα από τα Blogs προς την πραγματική ζωή μοιάζει το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο. Ποιος ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TEΛΙΚΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΜΕ, ΣΤΟ ΟΤΙ, ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΟΤΙ, ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΛΙΓΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚΣ(ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ)
    ΛΙΓΟ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ,
    ΛΙΓΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΗΧΩ F.M.(ENA MEΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ)ΛΙΓΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ,
    ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ.ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ
    ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΛΕΨΑΜΕ...
    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΗΓΑΣ ΑΦΗΣΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΥΦΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΕΣ.
    ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ.ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΕΣ.
    ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..............
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΗΓΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ
    ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΤΕ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ..
    ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή