Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του ΕλληνοΓερμανικού πολέμου

Το video από το Ράδιο Αρβύλα που πρόλαβε την Αntipariafwni

 

  συνέχεια από το γερμανικό focus Η Κωνσταντινούπολη ακόμη και σήμερα ονομάζεται Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπουλ

focusneo_448_355

“Μπορεί κανείς να καταλάβει τους  Έλληνες;”

Στην ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού περιοδικού “Focus” αναρτήθηκε ρεπορτάζ με τον τίτλο “Μπορεί κανείς να καταλάβει τους  Έλληνες;” Ο υπέρτιτλος “Πολιτιστικό σοκ: Ελλάδα” δίνει και την απάντηση του συντάκτη, ειδικά αν συνδυαστεί με τον υπότιτλο “Η Ε.Ε. δεν επέβαλε στην Ελλάδα μόνο ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, αλλά ζήτησε και την αλλαγή νοοτροπίας. Οι ρίζες, όμως, της διαφορετικότητας των Ελλήνων είναι βαθιές και δεν θα πρέπει να αναμένεται κάτι περισσότερο από μια επιδερμική αλλαγή”. Το δημοσίευμα είναι επιθετικό σε ακραίο βαθμό, ψέγοντας τους  Έλληνες για όλα: Από τον τρόπο που πληρώνουν (ρεφενέ) στις ταβέρνες μέχρι ότι εξακολουθούν να λένε την Κωνσταντινούπολη Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ. Από το ότι δεν έχουν καταργηθεί τα αρχαία ελληνικά μέχρι τα μοναχικά ζεϊμπέκικα στις πίστες. Γράφει μεταξύ άλλων ο συντάκτης: “Οι  Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν ποτέ και πουθενά προβλήματα ενσωμάτωσης. Παντού νοιώθουν σαν στο σπίτι τους. Το συμπαθητικό αυτό μικρό έθνος μοιάζει να μην έχει έγνοιες και να χορεύει πάντα σαν τον Αλέξη Ζορμπά. Οι  Έλληνες αισθάνονται σαν πατέρες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών και δεν θα είχαν καμία δυσκολία να ζήσουν και χωρίς κυβέρνηση. Γιατί να αλλάξει κάποιος που είναι ήδη τέλειος;” Και συνεχίζει: “Οι  Έλληνες αποτελούν μοναδικό είδος. Μόνο αυτοί χρησιμοποιούν την ελληνική γραφή. Η διαγραφή των αρχαίων ελληνικών δεν τίθεται καν ως θέμα. Η προφορά και η σημασία των λέξεων έχουν, ωστόσο, αλλάξει. Τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικό μάθημα από την Α΄ Γυμνασίου. Σαν να λέμε ότι οι γερμανοί μαθητές θα πρέπει να μάθουν γοτθικά. Τα τοπωνύμια στις πινακίδες των δρόμων γράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες (στα αγγλικά, λένε οι  Έλληνες). Ενιαίοι κανόνες, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν και το ίδιο τοπωνύμιο μπορεί κανείς να το απαντήσει γραμμένο και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Οι κανόνες υπάρχουν, άλλωστε, για να παραβιάζονται”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού, “στους δρόμους ισχύει το ‘όλοι εναντίον όλων’ και προπάντων κατά των πεζών. Η διχόνοια είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος πόλεμος (1944-1949) κόστισε τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. ‘Είσαι δικός μας’, είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μπορούν να κάνουν οι  Έλληνες σε κάποιον ξένο”.
Ο ελληνικός λαός εγκαλείται από τον γερμανό δημοσιογράφο για εθνικισμό και προγονοπληξία: “Η Κωνσταντινούπολη ακόμη και σήμερα ονομάζεται Κωνσταντινούπολη. Σε εκκλησίες και μονές κυματίζει η σημαία του Βυζαντίου δίπλα στην ελληνική, ενώ τα σχολικά βιβλία καλλιεργούν απροκάλυπτα τον σοβινισμό”. Εγκαλείται επίσης για τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζει και κοινωνικοποιείται: “Οι περισσότεροι  Έλληνες είναι κοινωνικοί άνθρωποι. Σπάνια τρώνε μόνοι τους έξω. Η έννοια της παρέας εμπεριέχει και μία αποκλειστικότητα. Κάθε παρέα διεκδικεί την πίστα για τον εαυτό της και πληρώνει τους μουσικούς για τις παραγγελιές της.  Όλοι παραγγέλνουν, τα πιάτα τοποθετούνται στο μέσο του τραπεζιού, ο καθένας τρώει και πίνει όσο θέλει.  Όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού, αρχίζουν τα ψευτομαλώματα.  Όλοι αγωνίζονται να πληρώσουν τον λογαριασμό. Και όσον αφορά το φιλοδώρημα, το ποσό του δεν δηλώνεται προφορικά, αλλά αφήνεται στο τραπέζι, καθώς φεύγει η παρέα”. Ο συντάκτης ενοχλείται βαθύτατα και από συμπεριφορές που συνδέονται με θρησκευτικές πεποιθήσεις. Γράφει συγκεκριμένα: “Το 97% των Ελλήνων έχουν βαπτιστεί χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι άγιοι εμφανίζονται ως υπουργοί και υφυπουργοί του Θεού στα εικονίσματα, τα οποία δεν απαντώνται μόνο στις αναρίθμητες εκκλησίες και μονές, αλλά και σε διαμερίσματα, ταβέρνες, σουπερμάρκετ και νυχτερινά μαγαζιά. Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται στους αγίους. Κάθε άγιος έχει και δικό του χαρτοφυλάκιο”. Ύστερα από όλα αυτά, δεν προκαλούν εντύπωση οι μομφές για αναβλητικότητα: “Η λέξη αύριο έχει ευρύτατη σημασία. Κυρίως χρησιμοποιείται για να μετατίθενται θέματα προς διεκπεραίωση στο μέλλον. Υπάρχουν μεν ταχυδρομικοί κώδικες και ονομασίες οδών (που τις ξέρει μόνο ο ταχυδρόμος), αλλά μόνο σποραδικά βλέπει κανείς αριθμούς σε σπίτια και καταστήματα. Οι  Έλληνες δεν συμπαθούν τους χάρτες. Λίγοι αγοράζουν ταξιδιωτικούς οδηγούς και συστήματα πλοήγησης. Προτιμούν να ρωτούν. Απέναντι σε στοιχεία και πληροφορίες που παρέχονται γραπτώς θα πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός. Οι ώρες κοινού των μουσείων, όπως αναγράφονται στις ιστοσελίδες τους, σπάνια ισχύουν. Καλύτερα κάποιος να τηλεφωνεί”. Ο λίβελος καταλήγει με τα εξής: “Πολλοί  Έλληνες είναι δημιουργικοί όχι μόνο στο μαγείρεμα στατιστικών στοιχείων. Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ιδιωτικά μουσεία με περίεργες συλλογές”. Και βεβαίως δεν λείπει η αποδόμηση του ελληνικού καλοκαιρινού ονείρου: “Οι  Έλληνες κάνουν πολύ ευχαρίστως διακοπές. Κατά προτίμηση με την παρέα κάπου στην Ελλάδα. Πολλοί ξενώνες έχουν χτιστεί με χρηματοδότηση της Ε.Ε. Αντί, όμως, οι ιδιοκτήτες να διαμορφώσουν απλά δωμάτια, φτιάχνουν διαμερίσματα για τα παιδιά τους (για όταν μεγαλώσουν). Αυτό το θέμα δεν έχει απασχολήσει κανέναν προς το παρόν στις Βρυξέλλες”.

από εδω και το αυθεντικό εδω

Focus αυτοί, μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων εμείς

25-2-2010 7-18-54 μμ από εδω

Φωτεινή Πιπιλή

Cool baby, cool!!!

IMG_0001

Έλληνες αντισταθείτε! Γυρίστε όλες τις Mercedes και τις BMW πίσω!(Σblog πας καλά Κυρία μου)

Βλέπω μια αντι-γερμανική υστερία τις 2 τελευταίες μέρες; Το ότι είμαστε λαός της υπερβολής είναι γνωστό. Το ότι οι Ευρωπαίοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τα έχει βάλει με την Ελλάδα είναι πρόδηλο. Δηλώνω δημοσίως τη διαφωνία μου, ως βουλευτής και ως Ελληνίδα πολίτης αλλά και ως ευρωπαΐστρια στη σκέψη, σε κάθε είδους θεσμική, πολιτική και δημοσιογραφική υπερβολή.
Η υστερία ήταν ο μεγάλος εχθρός των Διαφωτιστών και επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διακρίνει κάθε είδους φονταμενταλισμό. Πρόσφατο τραγικό παράδειγμα θρησκευτικής και πολιτικής υστερίας η περίπτωση του Δανού σκιτσογράφου που απεικόνιζε το Μωάμεθ με προσβλητικό για το θρησκευτικό συναίσθημα τρόπο δίνοντας την προσωπική του – ο σκιτσογράφος – αντίληψη για το θρησκευτικό εξτρεμισμό. Αυτού του είδους οι «συλλογικές κραυγές», και με τη σφραγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, είναι αντίθετη προς τα ιδεώδη του πολιτικού πολιτισμού μου. Άλλωστε μην ξεχνάμε στο πρόσφατο δικό μας παρελθόν πόσο αρνητικά επέδρασε η «Μακεδονομαχία» των συλλαλητηρίων και οι κάποιες υπερβολές αναφορικά με τη στάση της FYROM για την ονομασία του νεότευκτου κράτους, ενώ υπήρχαν και υπάρχουν ισχυρά και τεκμηριωμένα ελληνικά επιχειρήματα και σταθερή και ενιαία πολιτική στάση.
Θεωρώ λάθος να μην έχει λάβει επίσημη θέση, ώστε να μειώνονται οι υπεραντιδράσεις σχετικών και ασχέτων, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών - κατά σύμπτωση και Πρωθυπουργός της χώρας - κ. Γιώργος Παπανδρέου. Εδώ και χρόνια έχει εφευρεθεί η ιεραρχία της Διπλωματίας και μέσα σε αυτή διακριτή θέση έχει – και με μεγάλο οικονομικό κόστος ετησίως – η λειτουργία των συμβούλων τύπου στις πρεσβείες της χώρας καθώς και των γραφείων τύπου, που αποκλειστικά η δουλεία τους είναι να προασπίζουν, με υψηλού πολιτικού αλλά και προσωπικού επιπέδου σχέσεις με το σύνολο των ΜΜΕ, τις χώρες που υπηρετούν. Άρα το βάρος πέφτει στον αρμόδιο υπουργό κ. Πεταλωτή να το πράξει άμεσα, ώστε να μη δημιουργηθεί η δυσμενής εικόνα ότι η χώρα του Αριστοφάνη διολισθαίνει σε πρακτικές που μπορεί να εκληφθούν ως απόπειρες λογοκρισίας.
Θα σας πω τα δικά μου επιχειρήματα αν είχα απέναντι μου ένα Γερμανό δημοσιογράφο, που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ευθύνεται για όλα αναφορικά με την οικονομική κρίση. Βεβαίως και ευθυνόμαστε σε μεγάλο βαθμό για τον άκρατο νεοπλουτισμό που επιδείξαμε ως πολιτικοί αλλά και ως πολίτες τα τελευταία 15 χρόνια,(Σblog ναι όλες μαζί) όμως : ανεξαρτήτως της συνεισφοράς της Ελλάδας σε οικονομικά μεγέθη για τη χρηματοδότηση, ως χώρα της ΕΕ, της συνένωσης των 2 Γερμανιών τονώσαμε, και εδώ είναι το κυριότερο εθνικό επιχείρημά μας αλλά δεν το άκουσα από κανέναν, τη γερμανική οικονομία. Νεοπλουτίσαμε ναι, αλλά έτσι δεν έμεινε άνεργος ο Γερμανός εργάτης, τεχνικός, σχεδιαστής της BMW, Mercedes, Audi, VW, Opel. Ανοίξαμε και τους περιμένουμε τους Γερμανούς και για το μελλον, τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος άσε τη SIEMENS. Ενισχύσαμε με τις κουζίνες μας, τα κλιματιστικά μας, τις καφετιέρες μας, τα βίντεο μας, τα στερεοφωνικά μας, τις τηλεοράσεις μας, τα κινητά τηλέφωνά μας, αναλώσιμα υλικά κτλ. τη γερμανική οικονομία. Και το κυριότερο τους δώσαμε 5 δις ευρώ, στα πλαίσια των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων μόνο για τα Leopard, τα άρματα μάχης (που τους βγήκαν και κομματάκι ελαττωματικά) και τα υποβρύχια τύπου Παπανικολής, που το πρώτο που μας στείλανε αποδείχτηκε ότι γέρνει. Μήπως είναι ευκαιρία να παρέμβει σε αυτή την ανθελληνική μανία και το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο και όχι οι λαϊκιστές δημοσιογράφοι και λαϊκίζοντες πολιτικοί του στυλ «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»;
Τα γράφω αυτά σήμερα για να δώσω μερικά επιπλέον επιχειρήματα στο γερμανοσπουδαγμένο Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο, γιατί πριν καλέσει το Γερμανό Πρέσβη, για θέμα που έχει να κάνει όχι με το επίσημο Γερμανικό Κράτος, αλλά με το γερμανικό τύπο καλό θα ήταν να ενημερώσει και τους βουλευτές, να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις και δη τους βουλευτές δημοσιογράφους, που είμαστε πλέον αρκετοί. Να υπενθυμίσω ότι προσφιλές σπορ κάποιων Ελλήνων είναι να καίμε τις αμερικάνικες σημαίες και ενίοτε και τις ελληνικές. Ελπίζω να μην καταντήσουμε να καίμε και τις γερμανικές.
Cool baby, cool!!!

και οι γουρουνοτσούτσουνοι

25-2-2010 7-35-05 μμ

και το ωραιότερο ένα email που ήρθε στην Αντίπαρο από την Γερμανία

Έλληνες δεν πρέπει να απεργείτε πλέον

Kalispera my Greek friends…….,
….Here in Germany we discuss the Greek economy day by  day. The result is that
every German says: "Greek should not strike anymore!"
This because Germany is a net payer to the EU with an amount of 200 Billions
of EUROS where 50 pct, or 100 Billions went straigt to Greece since 1981.
So, German tax payers paid 9,000 EUROs to each Greek person from a baby to
an elderly person! 25 pct of your workers are working for the community or
government, were we are linked to the authorities by only 16%. Our pensions
are very low. Every German pay lifelong to the pensionfound to get 40 pct of
the last salary when being on retirement, only. In Greece the pension is 95
pct of the last salary. What a difference!
Therefore Germans paid a lot to Greeks and a strike will result into more
and more payments to Greece.
Do you understand our position?

Και όμως και ο Γερμανός θέλει τον Γερμανό του

«Η Γερμανία φταίει για την κρίση στην Ελλάδα» εδω

2 σχόλια:

  1. Να έρθει η κ. Mercel στην ΕΛΛΑΔΑ διακοπές για να (δεί πόσα απίδια βέζει ο σάκος) αναθεωρίσει τις απόψεις της.
    Ich liebe dich .....
    Τ.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκπληκτικό τελείωμα στο βίντεο.....μπράβο στους δημιουργούς.

    Όσο για τους Γερμανούς η ιστορία γράφεται μέσα από τα γεγονότα και τις συνέπειες τους. Τίποτα δεν μπορεί να ξεχαστεί και να θαφτεί στο χρονοντούλαπο. Και αναφέρομαι στην προκλητικό δημοσίευμα με την Αφροδίτη της Μήλου.

    Μερικές φορές, παρόλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και την λύπηση μου, νιώθω ότι είμαστε μια πολιτισμένη χώρα.

    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή