Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Aπεργία

1900 απεργια

clip_image002

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Κυκλαδίτες / Κυκλαδίτισσες,

Μόλις 120 μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έφθασαν για να διαλύσουν ελπίδες, αυταπάτες και προσδοκίες για καλλίτερες μέρες, για καλλίτερες συνθήκες ζωής για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, διέψευσε τις προεκλογικές υποσχέσεις και μας έδειξε την πιο σκληρή εκδοχή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Η κυβέρνηση δεν έδειξε καμία μαχητικότητα σε σχέση με την διεκδίκηση ευρωπαϊκών ομολόγων ούτε πήρε πρωτοβουλίες για δημιουργία μετώπου με άλλες χώρες για κοινή απάντηση στην κρίση. Αντί για μαχητικότητα δείξαμε υποταγή....

Αντί για αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού - μειώσεις μισθών, αντί για διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος – αύξηση των ορίων ηλικίας και κεφαλαιοποιητικό σύστημα, αντί για δικαιότερο φορολογικό σύστημα – περαιτέρω αύξηση του φόρου των καυσίμων και των έμμεσων φόρων, αντί για προχώρημα των αναγκαίων προσλήψεων για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες – πάγωμα όλων των προσλήψεων, αντί για χτύπημα των υπερκερδών των τραπεζών και δημιουργία δημόσιου τραπεζικού πυλώνα – συνέχιση της ασυδοσίας τους, αντί για κοινό μετωπο με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για απευθείας δανεισμό απο την Ευρωπαϊκή Τράπεζα με χαμηλό επιτόκιο–άκριτη αποδοχή των κανόνων των κερδοσκόπων και των αγορών για τοκογλυφικό δανεισμό, αντί για πρόγραμμα εξόδου από την κρίση με κοινωνική συνοχή και βιώσιμη προοπτική – πρόγραμμα σταθερότητας σύμφωνα με τις υποδείξεις των πιο νεοφιλελεύθερων κύκλων του διεθνούς κεφαλαίου.

Δεν υποτιμούμε το χρέος και το έλλειμμα, στο οποίο μας οδήγησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μέτρα συνέχισης των υπερκερδών των λίγων και διόγκωσης της ανεργίας, χωρίς διασφάλιση καμιάς προοπτικής διεξόδου. Όταν μάλιστα πολλές προτάσεις μας, απορρίφθηκαν χωρίς καν να συζητηθούν (έκδοση λαϊκού Ομόλογου με φθηνό επιτόκιο, πίεση για έκδοση ευρωομόλογου, διεκδίκηση για απευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, μείωση των δαπανών των εξοπλισμών, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, δημόσιος τραπεζικός πυλώνας κ.α.)

Κυκλαδίτες, Κυκλαδίτισσες, Εργαζόμενοι

Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά ο δρόμος του αγώνα! Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Αφορούν όλους μας, είτε είμαστε εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είτε αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, είτε αγρότες, είτε νέοι, είτε συνταξιούχοι.

Σας καλούμε όλοι μαζί να αντισταθούμε στην υποβάθμιση και συρρίκνωση των κατακτήσεων των περασμένων δεκαετιών. Να πούμε ΟΧΙ στην παραπέρα μείωση των οικονομικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Να πούμε ΟΧΙ στη διεύρυνση των ανισοτήτων ΟΧΙ στην ανάπτυξη για τους έχοντες και κατέχοντες, ΟΧΙ στην “ανάπτυξη” που δημιουργεί στρατιές ανέργων.

Ολοι στο δρόμο του αγώνα!

7/2/2010 Ν.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή