Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Κοινή Ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων της Πάρου

2163883868_c313b0b81f_o

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η επίθεση αυτή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ και έχει την πλήρη στήριξη των ΜΜΕ επιχειρεί να σαρώσει τα τελευταία των εργατικών δικαιωμάτων που έχουν παραμείνει ανέπαφα και στοχοποιεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι πληρώσαμε με λιτότητα την ανάπτυξη της οικονομίας, την είσοδο στην ΕΕ και τους άλλους “εθνικούς στόχους”. Τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την κρίση τους, να πληρώσουμε τα σπασμένα της υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου.

Τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση αλλά και αυτά που προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας αποτελούν μια απίστευτη πρόκληση για τους εργαζόμενους. Μειώσεις μισθών, παράταση του εργάσιμου βίου, μειώσεις στις συντάξεις μέσα από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους, πάγωμα των προσλήψεων, διευκόλυνση των απολύσεων. Ήδη μας προετοιμάζουν για τα χειρότερα όπως η κατάργηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Οι ανακοινώσεις αυτές βέβαια συνοδεύονται από τις απαραίτητες εξαγγελίες για μείωση στη φορολογία των επιχειρήσεων, επιδοτήσεις των βιομηχάνων στο όνομα της ανεργίας και άλλα μέτρα στήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μόνο το 2009, χρονιά κρίσης, οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρίες κατέγραψαν κέρδη 11,8 δις ευρώ, Οι Τράπεζες την τελευταία δεκαετία 2000-2009 έχουν τεράστια κέρδη και παράλληλη μείωση των φόρων. Το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο που ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου αναπτύσσεται συνεχώς. Οι κατασκευαστικές και οι φαρμακοβιομηχανίες κατέγραψαν επίσης μεγάλα κέρδη. Το ΑΕΠ της χώρας μας αυξήθηκε τα τελευταία 12 χρόνια κατά 60%. Πόσα από αυτά τα χρήματα κατέληξαν στους εργαζόμενους; Πόσο βελτιώθηκε το βιοτικό τους επίπεδο; Πλούτος παραγόταν και παράγεται στην Ελλάδα αλλά δεν τον καρπώνονται οι εργαζόμενοι.

Συνάδελφοι τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος και απαθής γιατί η επίθεση μας επηρεάζει όλους. Συμμετέχουμε, αποφασίζουμε, παλεύουμε με τα Σωματεία μας, καταργούμε στην πράξη την συναίνεση και την υποταγή. Τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν, και η κρίση είναι η αφορμή να τα περάσουν. Αν σκύψουμε το κεφάλι τώρα θα είμαστε υπεύθυνοι για τις συνέπειες που θα επηρεάσουν τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.

Αγωνιζόμαστε για:

· Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

· Καμμία αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες.

Άμεση Στήριξη των Ταμείων.

Αποκλειστικά Δημόσια Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια – Ασφάλιση για όλους.

Πάρος, 23 Φεβρουαρίου 2010

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πάρου – Αντιπάρου

Νομαρχιακό Παράρτημα Ν. Κυκλάδων – Πάρου ΟΤΟΕ

Σύλλογος Υπαλλήλων Ν/κής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων – Επαρχείο Πάρου

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της ΕΤΕ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή