Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η ψήφος της 6 Μάη ήταν τίτλοι τέλους, τέλος εποχής, φινίτο λα μούζικα πασσάτο λα φιέστα για το μεγάλο δικομματικό σας πάρτι.

getImage

ΦΙΝΙΤΟ ΛΑ ΜΟΥΖΙΚΑ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Θα χρειαστεί καιρός για να χωνέψουν αυτό που έγινε στις εκλογές. Αν θα το χωνέψουν ποτέ, κακομαθημένοι καθώς είναι δεκαετίες τώρα να κυβερνούν και να αντιπολιτεύονται εαυτούς και αλλήλους. Να πέφτουν στα μαλακά κάθε φορά που τα κάνουν μούσκεμα και να τους διαδέχεται στην εξουσία ο... ορκισμένος αντίπαλος, έτοιμος να διαπράξει την ίδια πολιτική με τα ίδια μέσα, εναντίον των ίδιων υποζυγίων, αλλά όλα κι όλα: Με νωπή λαϊκή εντολή.

Ε, ας τη λουστούν τώρα τη νωπή λαϊκή εντολή, σαφή και κατηγορηματική: Δεν τη θέλουμε πια την πολιτική σας, δεν τα αντέχουμε άλλο τα μνημόνιά σας, δεν μασάμε άλλο στα παραμύθια σας, δεν περνάνε τα διλήμματα και η τρομοκρατία σας. Αλλά μπα, πού να το παραδεχτούν –ο ένας χαρακτηρίζει «μήνυμα» τη σφαλιάρα που ακούστηκε μέχρι το Βερολίνο, ο άλλος μιλάει για λάθη τακτικής, ο τρίτος για το τίμημα της εθνικής γενναιότητας, ο τέταρτος για συναισθηματική ψήφο του λαού.

Και ούτε ένας δεν το 'βρε και δεν το 'πε ακόμα ότι η πολιτική τους είναι που καταδικάστηκε, η απατεωνιά και το ψέμα, η υποτίμηση της νοημοσύνης του πολίτη, ο κυνισμός μιας εξουσίας και μιας ομάδας εξουσιαστών που χρόνια παίρνει όλα τα πρωταθλήματα και τις ανάλογες ανταμοιβές. Μεταχειρίζεται το κράτος σα φέουδο, τους πολίτες σαν ηλίθιους και την πολιτική σαν μέσο για να λες ναι και πάλι ναι στις αγορές και στους άρχοντες των δαχτυλιδιών τους.

Τέρμα λοιπόν αυτά τα κόλπα και ή πρέπει να βρουν κάτι καλύτερο από τη δόση του δανείου και το φάντασμα της δραχμής για να έχουν κάποιες ελπίδες, ή πρέπει να μας αδειάσουν τη γωνιά εθελοντικώς και άνευ αποζημιώσεως. Αλλά να θυμούνται τώρα κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή της αριστεράς και οικουμενικές με πράσινα άλογα και αντιμνημονιακές αποχρώσεις δεν δείχνει παρά ένα πράγμα: Ότι παραμένουν κολλημένοι με απέραντη κουτοπονηριά σε μεθόδους και πρακτικές άλλων εποχών.

Κυρίες μου και κύριοι, πρέπει να το καταλάβετε: Η ψήφος της 6 Μάη ήταν τίτλοι τέλους, τέλος εποχής, φινίτο λα μούζικα πασσάτο λα φιέστα για το μεγάλο δικομματικό σας πάρτι. Και η αριστερά δεν έρχεται απλώς ως τιμωρία, όπως σας αρέσει να παρηγορείτε ο ένας τον άλλο. Έρχεται για να μείνει...

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή