Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μήνυμα του Νίκου Συρμαλένιου στους Κυκλαδίτες

clip_image002

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΣΣΕΣ

Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες,

θα ήθελα, πέραν του μηνύματος του συνδυασμού μας, να ευχαριστήσω και προσωπικά από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες – ψηφοφόρους μας, που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τους εργαζόμενους και τη χώρα, μας εμπιστεύθηκαν τη βαριά ευθύνη της εκπροσώπησης τους.

Σίγουρα η κατάκτηση της έδρας στην εκλογική περιφέρεια των Κυκλάδων, αποτελεί την επιβράβευση του πολιτικού μας χώρου, που για πολλά χρόνια με συνέπεια και συνέχεια βρέθηκε κοντά στις νησιωτικές μας κοινωνίες, αναδεικνύοντας τα μεγάλα και μικρά προβλήματα τους, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στην Αυτοδιοίκηση, στα κινήματα των πολιτών.

Η έδρα αυτή, που εκπροσωπεί τους 12.584 πολίτες και το 17,14 % των ψηφοφόρων των Κυκλάδων, θα αποτελέσει βήμα για να έχουν δυνατή φωνή στο νέο Κοινοβούλιο και τα 24 νησιά μας και κυρίως τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες και όλοι όσοι πολτοποιούνται από τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων.

Καμμιά όμως προσπάθεια δεν θα μπορέσει να έχει αποτελέσματα, χωρίς τη διαρκή στήριξη του κυκλαδικού λαού, χωρίς τη διαρκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση των πολιτών.

Σε ό,τι με αφορά, συναισθανόμενος το βάρος της μεγάλης ευθύνης, θα λειτουργήσω με βάση τις συλλογικές μας αποφάσεις και βεβαίως με γνώμονα τη θέληση των τοπικών κοινωνιών.

Στις νέες συνθήκες, πρώτιστο καθήκον μας παραμένει η ενότητα της αριστεράς και όλων των προοδευτικών δυνάμεων για να οδηγηθούμε σε μια νέα διακυβέρνηση που θα αλλάξει ριζικά την πορεία του τόπου. Σε αυτή την προοπτική, κυρίαρχος στόχος μας είναι η εφαρμογή πολιτικών νησιωτικότητας, που πολλές φορές εξαγγέλθηκαν αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Με εμπιστοσύνη προς τους πολίτες, θα προχωρήσουμε μαζί και συλλογικά στις νέες μεγάλες μάχες που μας περιμένουν.

8/5/2012 Νίκος Συρμαλένιος

Βουλευτής Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή