Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΔΡΑΚΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

15-5-2012 12-30-46 μμ

15-5-2012 12-31-25 μμ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ ΑΥΓΗ

Ζητούνται επειγόντως θύματα. Αυτή θα μπορούσε να είναι η διαπίστωση, βλέποντας κανείς τα χτεσινά πρωτοσέλιδα στα ΝΕΑ (του ΔΟΛ), και στο Έθνος (του Μπόμπολα). Σύρριζα στο χείλος του γκρεμού, ο ένας, Σύρριζα σε εκλογές υψηλού ρίσκου, ο άλλος. Και στις δυο περιπτώσεις όπως βλέπετε το ίδιο παιγνιδάκι με τη λέξη σύρριζα, και τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Σύρριζα στη βλακεία που περνάει τον εαυτό της για εξυπνάδα και στις δυο περιπτώσεις, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.

Αυτό που θέλουν να πουν οι ποιητές δεκάδων παρόμοιας δημοσιογραφικής ευφυΐας και πολιτικής εμπάθειας τίτλων και «ρεπορτάζ» όμως είναι θέμα. Και πρέπει να το κάνουμε θέμα. Διότι τα ΝΕΑ, για παράδειγμα, συνοδεύουν τον τίτλο τους με ένα ανατριχιαστικό σκίτσο, υψηλού πολιτικού συμβολισμού: Μια μαύρη ανδρική φιγούρα που αυτοπυροβολείται στο κεφάλι και το αίμα σχηματίζει το χάρτη της Ελλάδας. Αυτό μάλιστα! Οι βαρόνοι σε ρόλο δράκουλα των μνημονίων.

Αυτό το σκίτσο συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δημοσιογραφική ανηθικότητα, την ταξική αγριότητα, το πολιτικό μίσος, τη χυδαία παχυδερμία των αφεντικών και των πριγκίπων της ενημέρωσης. Που δεν έχουν ούτε μυαλό, ούτε τσίπα για να τους κόψει ότι δεν θα έπρεπε, αυτοί ειδικά, να παίζουν με το συμβολισμό μιας αυτοκτονίας. Γιατί εξαιτίας της πολιτικής που υπερασπίστηκαν τόσο καιρό και υπερασπίζονται ακόμα οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες άνθρωποι.

Αλλά μπα. Κι όχι μόνο μπα, αλλά μας κολλάνε και στα μούτρα την απόγνωση που οι ίδιοι καλλιεργούν. Πυροβολούν κάθε μέρα με οχτάστηλα και από τηλεοπτικά παράθυρα την ελπίδα. Κρύβουν πίσω από το μνημονιακό τους μεταρρυθμισμό τη συνενοχή τους -μεγάλα τα έργα τους!- για όσα έφεραν τη χώρα ως εδώ. Διότι «μαζί τα έφαγαν». Ομοφώνως λάτρεψαν τον Γιώργο. Ταπεινά υποκλίθηκαν στο ΔΝΤ. Με αβρότητες δέχτηκαν την τρόικα. Πρόθυμοι πάντα –για το καλό της Ελλάδας.

Και τώρα έγιναν επαναστάτες –κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Και αναρωτιούνται αν αύριο θα υπάρχει Ελλάδα, αυτοί που την ξέσκισαν. Και αδιαφορούν για την επίδραση της σποράς τρόμου στις αγορές, στα χρηματιστήρια, στην εικόνα της χώρας –όλα όσα μας καλούν να προστατέψουμε από το ΣΥΡΙΖΑ. Και αν με ένα αριστερό 17% έφτασαν στο αίμα, σκεφτείτε που είναι έτοιμοι να φτάσουν με αριστερή κυβέρνηση.

Βαμπίρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή