Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

"στρώσιμο των τεφτεριών"

16-5-2012 9-46-38 μμ

o τίτλος είναι από φόρο επί Τουρκοκρατίας

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=457676

Αυξημένο φόρο κυρίως λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου μόλις στα 5.000 ευρώ και της ενσωμάτωσης των έκτακτων εισφορών στα εισοδήματα προκύπτουν για χιλιάδες φορολογούμενους που υπέβαλαν ήδη ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2011.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, σε δείγμα 12.000 ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν τις πρώτες 3 ημέρες που άνοιξε το σύστημα TaxisNet (www.taxisnet.gr) προέκυψε κατά την εκκαθάριση πρόσθετος φόρος περίπου 7.000.000 ευρώ ή κατά μέσο όρο περίπου 600 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Η πρόσθετη επιβάρυνση προκύπτει από τη μεγάλη μείωση του αφορολογήτου ορίου, από το γεγονός ότι πλέον συνυπολογίζεται με το φόρο εισοδήματος η έκτακτη εισφορά εισοδημάτων, ενώ σημαντικό ρόλο στην αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης σχεδόν για το σύνολο των φορολογουμένων διαδραματίζει η γενναία αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Πάντως, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 15 Ιουνίου που θα κορυφωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση που θα προκύψει κατά την εκκαθάριση των εντύπων της εφορίας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα έως τώρα στοιχεία της ΓΓΠΣ και αυτό διότι μόνο από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου η επιπλέον φορολογία θα κυμανθεί από 700 ευρώ για τον άγαμο ή έγγαμο χωρίς παιδιά έως περίπου 2.400 ευρώ για έγγαμο με 3 παιδιά. ….

tourkokratia-1 Ο εθνοδιδάσκαλος Ευγένιος Γιαννούλης ο Αιτωλός έγραφε τότε σε μια επιστολή του: "Πανταχού οιμωγαί, ολολυγμοί, στεναγμοί και θρήνοι, δυσπραγίαι ουκ ευαρίθμητοι... καταδρομή των φορολόγων αδυσώπητος το υπήκοον επικαλείται τον θάνατον μάλλον ή το ζην" (...)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή