Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Αθλιότητες Λαγκάρντ:Μην περιμένετε καμία συμπάθεια

26-5-2012 11-52-38 πμ

http://www.guardian.co.uk/world/2012/may/25/payback-time-lagarde-greeks

ΠΙΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚH ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!

«Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» λέει -μέσω του βρετανικού Guardian- η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στέλνοντας ξεκάθαρα ένα απειλητικό μήνυμα στην Αθήνα ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να άρει ή έστω να χαλαρώσει τους νεοαποικιακούς όρους του Μνημονίου.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη, η Γαλλίδα αξιωματούχος με περίσσιο θράσος απαντά πως, τάχα, σκέφτεται περισσότερο την ...μαύρη Αφρική, που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα την οδήγησε στην εξαθλίωση, από την Ελλάδα.

«Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, αναγκάζονται ακόμα και την καρέκλα του θρανίου να μοιραστούν και διψάνε για μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα», τόνισε η Κ. Λαγκάρντ.

Παράλληλα, προειδοποιεί – απειλεί ότι αυτή η κρίση δεν έχει ακόμα κάνει τον κύκλο της λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «και ξέρετε κάτι; Όσον αφορά στην Αθήνα, σκέφτομαι και όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν. Πρέπει συλλογικά να λυθεί το πρόβλημα να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους».

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι η Αθήνα, την οποία θεωρεί ήδη τριτοκοσμική χώρα, δεν θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση (!) από αυτή σε μια φτωχή αναπτυσσόμενη χώρα του πλανήτη.

Δηλώνοντας μάλιστα υπερασπιστής της ...«αλήθειας», δηλώνει: ''Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή του ΔΝΤ και δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια, όποιος και να κάθεται απέναντί μου''.

Και συνεχίζει τον προκλητικό της λόγο για την «αναγκαιότητα» των περικοπών ακόμα και στις χώρες με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα:

«Και θα σας πω και κάτι ακόμα: είναι δυσκολότερο να ζητάς από χώρες με χαμηλό ΑΕΠ, όπου οι πολίτες ζουν με Κατα Κεφαλήν ΑΕΠ 3.000, 4.000 ή 5.000 δολάρια να μειώσουν το έλλειμμά ή να κάνουν περικοπές. Ακριβώς γιατί ξέρω τι σημαίνει αυτό για το κράτος πρόνοια και την ενίσχυση των φτωχότερων»

Μετά τον μονεταριστικό λίβελο της κ. Λαγκάρντ, μετά τις εξαγγελίες της για την αναγκαιότητα των φιλελεύθερων πολιτικών και των ...Μνημονίων, ένα πράγμα μόνο μένει στους λαούς και στην συγκεκριμένη φάση στον ελληνικό λαό:

Να στείλουν στο καλάθι των αχρήστων τα Μνημόνια και τους θιασώτες των πολιτικών που απορρέουν από αυτά!

πηγή ΙΣΚΡΑ

Το προφίλ της κυρίας  στο facebook και τα Γαλλικά από τους Έλληνες

http://www.facebook.com/christinelagarde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή