Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Η λιτότητα μάς οδηγεί στην κόλαση, δηλώνει στο CNN o Αλέξης Τσίπρας

17-5-2012 9-41-54 πμ

http://amanpour.blogs.cnn.com/2012/05/16/alexis-tsipras-austerity-will-send-us-directly-to-the-hell/?hpt=hp_t1

Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν θέλουμε η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, αλλά θεωρούμε ότι η κυρία Μέρκελ βάζει σε μεγάλο κίνδυνο το ευρώ και την Ευρωζώνη εάν συνεχίσει να επιμένει στα μέτρα λιτότητας» λέει, επισημαίνοντας ότι «όλοι αναγνωρίζουν πλέον ότι με αυτή την πολιτική οδηγούμαστε στην κόλαση». Αναφέρει, επίσης, ότι εάν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, την επόμενη κιόλας ημέρα οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν ποια θα είναι η επόμενη χώρα -και η επόμενη χώρα θα είναι ή η Ιταλία ή η Ισπανία.

Ο Αλ.Τσίπρας δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει όλα τα μέτρα λιτότητας και σημειώνει ότι η οικονομική κρίση δεν αποκλειστικά θέμα της Ελλάδας, αλλά είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.

Θα προσπαθήσουμε, επισημαίνει, να βρούμε μία κοινά αποδεκτή λύση, όσον αφορά στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των ευρωομολόγων και με μία συνολική διαβούλευση για το δημόσιο χρέος όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

«Θέλουμε να αλλάξουμε τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με τους λαούς της Ευρώπης, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, που θέλουν αυτή την αλλαγή. Όλοι αναγνωρίζουν πλέον ότι με αυτή την πολιτική οδηγούμαστε στην κόλαση» υπογραμμίζει, προσθέτοντας:

«Εάν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη την επόμενη κιόλας ημέρα άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα».

Τονίζει, δε, ότι διαφωνεί με πολλά απ’ όσα έχει δηλώσει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, αλλά συμφωνεί μαζί της στη διαπίστωση ότι εάν η Ελλάδα φύγει από τη ζώνη του ευρώ, την επόμενη ημέρα οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν ποια θα είναι η επόμενη χώρα και η επόμενη χώρα θα είναι ή η Ιταλία ή η Ισπανία.

Στο σημείο αυτό αναφέρει ότι η Ιταλία έχει τεράστιο δημόσιο χρέος και επισημαίνει: «Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι εννοώ όταν λέω ότι ο δρόμος αυτός οδηγεί στην κόλαση. Δεν θέλουμε να παραμείνει η Ευρώπη σε αυτόν το δρόμο που οδηγεί στην καταστροφή. Πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση εάν θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη».

Αναφέρει, επίσης, ότι δεν θέλει η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή διότι τότε οι φτωχοί θα έχουν δραχμές και οι πλούσιοι θα αγοράζουν τα πάντα με ευρώ.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην Ευρώπη» υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή