Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο μαστρ-Αντώνης Σαμαράς

133779588045

25-5-2012 5-21-14 μμ

Καρτερός Θανάσης

Αυτή τη φορά ο Σαμαράς ξεπέρασε τον εαυτό του. Εμείς χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, δήλωσε κι αυτοί τη γκρεμίζουν. Και επεξήγησε αναλυτικώς ποιοι είναι αυτοί -οι κατεδαφιστές- τραβώντας στον Τσίπρα ένα κατηγορητήριο για αλαζονεία και για δημιουργία κλίματος απελπισίας με στόχο μικροκομματικά οφέλη. Όπερ έδει δείξαι.

Δεν εξήγησε όμως με την ίδια ενάργεια ποιοι είναι οι εμείς. Είναι μόνον η Ν.Δ. ή συμπεριλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ; Γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται: Μαζί έβαλαν τα θεμέλια της νέας Ελλάδας που απολαμβάνουμε σήμερα όλοι. Μια πέτρα ο ένας, μια πέτρα ο άλλος, σαν καλοί μαστόροι. Τα μισά δισ. στο χρέος ο ένας, τα άλλα μισά ο άλλος. Τις μισές μονάδες στο έλλειμμα ο ένας, τις άλλες μισές ο άλλος. Αριστερά στο Μνημόνιο υπέγραψε ο ένας, δεξιά ο άλλος.

Ύστερα είναι και τ’ άλλα. Μαζί κι εκεί, αν και σε διαφορετικά σημεία της οικοδομής οι δυο τους. Χρηματιστήριο ο ένας, δομημένα ομόλογα ο άλλος. Άκη ο ένας, κουμπάρους ο άλλος. Γαλάζια ρουσφέτια ο ένας, πράσινα ρουσφέτια ο άλλος. Δημιουργική λογιστική ο ένας για να μπούμε στο ευρώ, ακόμα πιο δημιουργική ο άλλος για να κρύψει το έλλειμμα. Παραμύθια ο ένας για την επανίδρυση του κράτους, παραμύθια κι ο άλλος για τα λεφτά που υπάρχουν.

Έτσι μάλιστα. Να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Και να γίνει κατανοητό γιατί η Ευρώπη που μέχρι χθες αποκαλούσε αναξιόπιστους τους δυο οικοδόμους της νέας Ελλάδας, τώρα τους πέρασε στην κατηγορία των αξιόπιστων. Και πέρασε στη θέση τους την αναξιοπιστία το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί, σου λέει, χτίζουν, ο άλλος έρχεται να γκρεμίσει. Είναι τρελοί αυτοί οι αριστεροί, όπως είπε και ο κόκκινος Ντάνι που έγινε πράσινος με μαύρες ρίγες.

Αν το καλοσκεφτείς έχουν δίκιο κι ο Σαμαράς κι ο Ντάνι. Και τρελή είναι η Αριστερά και να γκρεμίσει έρχεται όσα έχτισαν και χτίζουν οι... Σαμαζέλος και οι Ευρωπαίοι φίλοι τους. Κι αυτό εξηγεί την εθνική και διεθνή προσπάθεια να σωθεί από την κατεδάφιση η οικοδομή του Σαμαρά και του Βενιζέλου, του Άκη και του Παπανδρέου, της Siemens και των υποβρυχίων, των Μνημονίων και των Μεσοπρόθεσμων. Αρκεί να πειστούν οι Έλληνες και να ψηφίσουν μεθαύριο τον μαστρ-Αντώνη Σαμαρά και όχι τους μαστροχαλαστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή