Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ευχαριστήριο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου

clip_image002

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ως ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς που εμπιστευτήκατε την πολιτική μας πρόταση εξόδου από την κρίση και τιμώντας μας με την ψήφο σας, μας αναδείξατε πρώτη (1η) πολιτική δύναμη στα νησιά μας. Αντιμετωπίζουμε το εκλογικό αποτέλεσμα με νηφαλιότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Φίλοι και φίλες,

Τίποτα δεν είναι πια ίδιο. Ο ελληνικός λαός έδωσε χθες ισχυρό μήνυμα ανατροπής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα μήνυμα «ειρηνικής επανάστασης» απέναντι στην πολιτική της λιτότητας.

Ο λαός καταδίκασε το Μνημόνιο και τους πολιτικούς του εκφραστές· δεν νομιμοποίησε τα Μνημόνια της βαρβαρότητας. Ο στόχος μας παραμένει: Ολοκληρωτική ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, o σχηματισμός κυβέρνησης της αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας, θα ακυρώσει το Μνημόνιο της χρεοκοπίας, θα ξαναφέρει την ελπίδα και το όραμα στον κόσμο. Θέλουμε μια Ελλάδα της δημιουργίας, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας.

Η μέρα που ξημέρωσε είναι σίγουρα πιο φωτεινή. Τα κόμματα που υπέγραψαν τα Μνημόνια αποτελούν πλέον μειοψηφία. Οι υπογραφές τους δεν δεσμεύουν τον λαό, απονομιμοποιήθηκαν από τη χθεσινή λαϊκή ετυμηγορία. Ο λαός απέδειξε στις κάλπες ότι δεν πιστεύει στα ψέματα των δυνάμεων του δικομματισμού πως δήθεν η σωτηρία της χώρας και του λαού περνάει μέσα από τη βαρβαρότητα των Μνημονίων. Οποιαδήποτε κυβέρνηση επιχειρηθεί να συγκροτηθεί σε αντίθεση με την αντιμνημονιακή λαϊκή πλειοψηφία είναι καταδικασμένη. Ο αριθμός των βουλευτών των κομμάτων, οφείλεται σε έναν εκλογικό νόμο που νοθεύει κατάφωρα τη λαϊκή βούληση και παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισοτιμίας της ψήφου.

Παράλληλα, ο ελληνικός λαός, τιμώντας την ενωτική μαχητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και την πρότασή του για διακυβέρνηση της Αριστεράς, έδωσε σαφή εντολή και στην Αριστερά: να ξαναδεί το θέμα της ενότητας και να καταλάβει ότι δεν υπάρχει μόνο για να διαμαρτύρεται, μόνο ως αντιπολίτευση.

Φίλοι και φίλες,

Η λαϊκή δυναμική παραμένει σήμερα ο ισχυρότερος παράγων για την ακύρωση του Μνημονίου. Η δυναμική αυτή συναντάται με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, όπως αυτές καταγράφονται με την ήττα Σαρκοζί, αλλά κυρίως με τους αγώνες των λαών για ανατροπή των πολιτικών λιτότητας. Είναι βέβαιο ότι οι δυνάμεις του Μνημονίου και της διαπλοκής, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να ανακόψουν την βούληση του λαού για κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες της Πάρου - Αντιπάρου, σ’ εκείνους που βρεθήκαμε καιρό τώρα σε κοινούς αγώνες και σε όλους εκείνους που για πρώτη φορά μας πλησίασαν στην κάλπη, και τους καλούμε να συμπορευτούμε και να συνεχίσουμε μαζί τους αγώνες για την ολοκληρωτική ανατροπή των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

8/5/2012 ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

9-5-2012 6-58-12 πμ 9-5-2012 6-58-51 πμ  7-5-2012 8-16-59 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή