Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ας αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια πριν η φτώχεια, η ύφεση, η ανεργία, τα χαράτσια, τα λουκέτα και οι απολύσεις, καταστρέψουν τελειωτικά το λαό και τον τόπο.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών με τον Ε. Βενιζέλο

Ο κ. Βενιζέλος  επέμεινε και στη σημερινή δεύτερη συνάντησή μας, στην πρόταση που είχε καταθέσει από το βράδυ των εκλογών για κυβέρνηση και με τη δική μας συμμετοχή, που στην ουσία όμως θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του μνημονίου.

Θέλω να επισημάνω ότι την άρνηση σε αυτή την πρόταση, σε αυτό το σχέδιο δεν  τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του.

Και ο κος Βενιζέλος και ο κος Σαμαράς είναι απολύτως συνεπείς στην προεκλογική τους υπογραφή στην εφαρμογή του προγράμματος του μνημονίου.

Και οι δύο, όμως, είναι σα να μη κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ιδιαίτερα δε ο κος Σαμαράς γίνεται κουραστικός προσπαθώντας να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναμασά τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε εναντίον του ο κος Παπανδρέου, όσο ακόμα δεν είχε διαβεί το Ρουβίκωνα.

Όσο ακόμα δεν είχε στείλει και αυτός επιστολή υποταγής στην κα Μέρκελ και στη κα Λαγκάρντ.

Ο ελληνικός λαός όμως έχει και μνήμη και κρίση.

Το μόνο που θα ήθελα να του υπενθυμίσω, στην τοποθέτησή του περί αντιευρωπαϊκής αριστεράς, είναι ότι δικοί μας συνομιλητές και ομοϊδεάτες στην Ευρώπη στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.

Οι δικοί του ομοϊδεάτες είναι η κα Μέρκελ και ο κος Σαρκοζί.

Ας αφήσει λοιπόν αυτή την καραμέλα περί δραχμής γιατί είναι μια καραμέλα που την έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι πριν απ’ αυτόν και έχει ήδη λιώσει.

Αυτό όμως που έχει νόημα να αξιολογήσουμε τώρα, είναι ότι μετά τη χθεσινή μετατόπιση του Φ. Κουβέλη και την ευθυγράμμισή του με την πρόταση Βενιζέλου, είχαμε σήμερα και την ευθυγράμμιση του κου Σαμαρά με την πρόταση Βενιζέλου.

Έχουμε έτσι μπροστά μας τώρα, μια κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητά κυβέρνηση  εφαρμογής του μνημονίου με αριστερό άλλοθι.

Στην τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη δεν θα ήθελα να απαντήσω.

Θα πω μόνο ότι ελπίζω να μείνει μέχρι τέλους σταθερός και ειλικρινής στην θέση του ότι δε θα συμμετάσχει, αλλά και δε θα στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση.

Εμείς κοιτάμε το λαό στα μάτια. Με καθαρό βλέμμα. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από τους Έλληνες και τις  Ελληνίδες.

Δεν μιλάμε με δύο γλώσσες. Σεβόμαστε την ξεκάθαρη  εντολή που έδωσε ο λαός μας στις 6 Μαΐου.

Ούτε παίζουμε ούτε συμμετέχουμε σε παιχνίδια πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού.

Το μνημόνιο το έχει ήδη καταγγείλει ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμία κυβέρνηση, ούτε οικουμενική, ούτε ειδικού σκοπού.

Και καλούμε με πλήρες αίσθημα ευθύνης, όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να μιλήσουν επί της ουσίας και να σταματήσουν να παίζουν με τις λέξεις.

Και η ουσία είναι τα μέτρα λιτότητας, που υφίσταται για δυο χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός.

Και τους ρωτάμε. Αυτή η κυβέρνηση που μας προτείνουν να συμμετέχουμε:

•    Θα επιμείνει, τις επόμενες μέρες, στην άρση της μετενέργειας και στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων; Ναι ή όχι.

•    Θα επιμείνει στις περικοπές μισθών και συντάξεων; Ναι ή όχι;

•    Θα επιμείνει, τον Ιούνιο, στην εφαρμογή των 77 νέων μέτρων που εξήγγειλε ο κ. Παπαδήμος; Ναι ή όχι;

•    Θα επιμείνει στην απόφαση να ευθυγραμμιστούν τον Ιούλιο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα με τους μισθούς συγκρίσιμων κατά τα λεγόμενά τους χωρών, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία; Ναι ή όχι;

•    Θα επιμείνει στις ιδιωτικοποιήσεις; Στην άμεση ιδιωτικοποίηση του 33% της ΔΕΗ; Ναι ή όχι;

•    Θα επιμείνει σε απολύσεις στο δημόσιο  τομέα; Ναι ή όχι;

Ας μας δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις σε αυτά τα καίρια ερωτήματα κι ας αφήσουν τα επικοινωνιακά τερτίπια, τα παιχνίδια με τις λέξεις: Απαγκίστρωση - Χαλάρωση. Ας αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια πριν η φτώχεια, η ύφεση, η ανεργία, τα χαράτσια, τα λουκέτα και οι απολύσεις, καταστρέψουν τελειωτικά το λαό και τον τόπο.

1 σχόλιο:

  1. προς ολους οσους υποστηριζουν τη δημιουργια μιας οικουμενικης κυβερνησης:
    εσεις θα δεχοσασταν να παιξετε ποκερ με σημαδεμενη τραπουλα;;;;;;;;
    για να μην πω με καμμενα χαρτια!!!!!!!!
    ας σοβαρευτουμε κυριοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

μη πτύετε επί του δαπέδου
μη βλασφημάτε τον θείο
σχόλια ελεύθερα ύβρεις επί πληρωμή αλλιώς διαγραφή